Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Въпрос за солта  (Прочетена 4360 пъти)

Wish

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 70
Въпрос за солта
« -: 25-03-2013, 17:08:43 »

Здравейте!

Имам един въпрос за солта, пак е свързано с майка ми, която има рак на дебелото черво и следя изкосо режима и на хранене.
Питах моя "приятел" Webster Kehr каква сол да взима и получих това:
Yes, everyone needs iodine, but there is a better way.  See the Lugol's reference and "Real Salt"
reference in this article:
http://www.cancertutor.com/Cancer04/Organic_Sulfur.html

 
Майка ми си е купила калиева сол- трапезна йодирана сол на калиев йодат 28-55мг на кг.
Нея ли да използва, или да търся друг заместител?
Активен

Роми

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 155
Re:Въпрос за солта
« Отговор #1 -: 25-03-2013, 18:09:35 »

Здравей, Wish!

Радвам се да те видя отново на линия! Напоследък се тревожех да не би нещата с майка ти да са тръгнали на зле.

Сигурно знаеш за благотворното действие на йода (под една или друга форма) при лечението на тумори. Не зная дали йодираната сол - била тя калиева - е способна да упражни подобен положителен ефект. Лично аз ползвам хималайска сол с презумпцията, че не е търпяла химическа обработка с цел изкуствено избелване, йодиране, флуориране и т. н.

Извън въпроса за солта, не пренебрегвай варианта за прилагане на терапия с йод. При мнозина възрастни хора често е налице интересна зависимост (по мои наблюдения) между понижаването на умствената активност и намаляването на секрецията на тироксин, респ. йод от щитовидната жлеза. По този начин, от една страна се създават условия за засилена клетъчна пролиферация (абнормен процес), а от друга страна засилено размножаване на патогенни микроорганизми, участващи в нарастването на туморните образувания.

Ето защо в определени случаи (вкл. при някои видове рак) е добре да се помисли за захранване на организма с йод отвън. Макар и трудно осъществима, съществува алтернатива на външния прием на йод по формата на волево стимулиране на активна мисловна дейност.

Ако решиш да приложиш йодна терапия, ще изкоментираме вариантите. :) Стискам палци и успех!
« Последна редакция: 25-03-2013, 18:32:40 от Роми »
Активен

Wish

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 70
Re:Въпрос за солта
« Отговор #2 -: 25-03-2013, 18:30:43 »

Здравей Роми! И аз се радвам да те видя тук! :)

За сега ме интересува само солта, много неща и се струпаха откъм промяна на режим и въвеждане на нови неща и няма да я трупам с нови, защото ще изключи. Тя се храни много малко, трудно и е ходенето по малка и голяма нужда, като за първото пие специални обезводняващи хапчета. Последно и включих от виталните гъби - рейши и прочие, след консултация с фунго специалист, разбира се. Отделно си взима и кленовия сироп със сода, мед и джинджифил също вмъква някъде...

Много се изпотява нощем и това ме наведе към солта. Тя твърди, че съм и казала да си вземе калиева, аз честно казано не помня такова нещо, помня само за морска сол, че и бях споменала нещо...

Отделно и включих и клизми, сега се допитвам с доктора дали може да я прави със сода бикарбонат, морска сол и вода и после дали може да продължи с метода с хряна...
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Въпрос за солта
« Отговор #3 -: 25-03-2013, 20:58:40 »

Wish, извинявам се  за намесата , намекни на доктора , че почти всички лекари - натуропати препоръчват клизми с кисел агент ( оцет, лимон ) - за подкиселяване  на средата в дебелото черво. Или по-точно  - за  довеждане на алкалността в него до по-ниска стойност. ( какват нормално се изисква за там) .  Специално при дебелото черво ситуацията е  обратна  - лошото хранене ( и най-вече животинските белтъци!) довеждат до силното му  АЛКАЛИЗИРАНЕ , като това рязко засилва гнилостните процеси в него. ( възможни само в алкална среда)   И затова чрез допълнително алкализиращи клизми ( със сода)  дали ще се противодейства на тези гнилостни процеси, в случай , че ги има  ( от евентуално лошо хранене)  .
Та интересно е какво ще е неговото мнение.
 Специално по тази част огромен многолетен опит е натрупан от семейство Герсон в клиниката им за лечение на рака . Основна процедура в нея са именно  кафеените клизми. А кафето , знаем , дава кисела реакция!  ;)  ( не съм на 100% сигурен, дебелата тухла на Шарлот Герсон още не съм я почнал )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Въпрос за солта
« Отговор #4 -: 26-03-2013, 10:39:34 »

От всички неща. които считам за вредни, най-трудно отказах солта...Неорганичните източници никога не са оптимално решение, според мен.  Бях изумена, колко вода съм задържала, без дори да подозирам и то от розова, хималайска, хавайска и не знам си каква. Всъщност от зеленолистните може да си набавим най-добрите минерали, а що се отнася до йод - в келпа има супер много  :surpris_23:
Активен
Psychonaut

purelove

  • Гост
Re:Въпрос за солта
« Отговор #5 -: 26-03-2013, 14:56:03 »

Здравей. В терапия Герсон употребата на сол е забранена във всичките и познати форми - трапезна, морска, калиева, английска, бакпулвер, сода за хляб..
Самият Д-р Герсон изключва допълнителните количества  сол от собствения си хранителен режим , наред с този на своите пациенти. Той предлага режим на безсолна вегетарианска диета , който включва ежечасов прием на чаща  прясно изцеден от плодове или зеленчуци, 13 пъти дневно. Какво наблюдава по-късно ? Иследвайки урината на пациентите си той установявява, че през първата седмица се отделят по 6-8 грама натрий дневно (при режим на безсолна диета). Излишното количество течности в коремната кухина (асцит) също намаляло. Пациентите му се освобождавали от натоварващите количества течност, отделяйки много урина. Отоците по крайниците и цялото тяло изчезнали.
Когато активните минерали и ензими се възстановят в тъканите, те освобождават излишните количества натрий и натрупаните в годините токсини от неправилно хранене. А нормализирането се постига с бедни на натрий и богати на калий храни.
Установено е, че един от основните проблеми, свързани с рака, е загубата на калиеви йони от клетките и проникването на натриеви йони вътре в тях. Клетката, опитвайки се да запази целостта си, свързва токсичните натриеви съединения с вода. А този процес е свързан със задръжка на течности.
Kалият действа като катализатор (активиращо вещество) в процесите на ензимен синтез. Докато натрият обикновено действа като инхибитор или блокиращо вещество в това отношение. С навлизането на натрий в клетките и тъканите се потиска функцията на ензимите, а нормалната активност на тъканите се затруднява или блокира. За правилното функциониране на организма са необходими малки количества органичен натрий. Неорганичният химичен елемент се счита за извънклетъчен минерал. Той трябва да остане извън клетките в течността, в която те се потопени. Калият е вътреклетъчен минерал, необходим за обмяната на вещества вътре в клетката. И когато йонният баланс между извънклетъчната и вътреклетъчната течност е нарушен, възникват усложнения, които увреждат клетките. При нормално вегетарианско/веганско  хранене растителните храни съдържат достатъчни количества натрий за задоволяване на нуждите на организма. Докато при консервирането, бутилирането, замразяването и всички останали процеси на обработка, както и при обикновеното готвене калият излиза от клетките. Добавяйки към храната сол (натриев хлорид), това неминуемо  довежда до появата на излишък от натриеви йони. Нормално организмът отделя излишните количества натрий чрез бъбреците и изпражненията. Но когато е налице ежедневно дългогодишно обременяване на тялото с големи количества натрий, настъпва момент, в който възможностите за екскреция намаляват или изчезват. Това неминуемо води до проблеми след себе си. Увреждат се многобройните ензимни системи, имунната система, а накрая и самият черен дроб!
Независимо от произхода на тъканната дисфункция всички соматични клетки реагират по аналогичен начин. Първоначално увредената клетка губи голяма част от КАЛИЕВИТЕ си йони. След това в нея навлиза огромно  натриеви йони. При което тя се раздува , поради „нахлуването” на излишни количества вода ( за разреждане на натриевите йони). Енергията на раздутата клетка под формата на АТФ се губи, а без АТФ клетката загива ! А когато тъканта загуби достатъчно клетки, тя загива. Когато даден орган загуби част от тъканното в-во и той загива. Когато някой жизненоважен орган спре да функционира, настъпва смърт и организма загива ...АТФ има по-голям афинитет към калиевите йони. Извода е, че трябва да се подават по-големи количества калий на болните клетки, за да оздравеят. Препоръчвам луголов р-р (като дневната доза капки ги включвам към сок от портокал и морков или ябълки). Калия е синергист на йода. Затова за да се постигне мултиплициран ефект е добре да бъдат включени заедно като подкрепителна терапия в режима.

« Последна редакция: 26-03-2013, 15:02:41 от purelove »
Активен

Theodora

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 991
Re:Въпрос за солта
« Отговор #6 -: 26-03-2013, 16:01:53 »

Ииии не мога да не пропомня кой е един от най-наситените на калий плодове -  :Appetit_4:  :Appetit_4:  :Appetit_4:
Активен
Psychonaut

Wish

  • Jr. Member
  • **
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 70
Re:Въпрос за солта
« Отговор #7 -: 28-03-2013, 17:24:54 »

Wish, извинявам се  за намесата , намекни на доктора , че почти всички лекари - натуропати препоръчват клизми с кисел агент ( оцет, лимон ) - за подкиселяване  на средата в дебелото черво. Или по-точно  - за  довеждане на алкалността в него до по-ниска стойност. ( какват нормално се изисква за там) .  Специално при дебелото черво ситуацията е  обратна  - лошото хранене ( и най-вече животинските белтъци!) довеждат до силното му  АЛКАЛИЗИРАНЕ , като това рязко засилва гнилостните процеси в него. ( възможни само в алкална среда)   И затова чрез допълнително алкализиращи клизми ( със сода)  дали ще се противодейства на тези гнилостни процеси, в случай , че ги има  ( от евентуално лошо хранене)  .
Та интересно е какво ще е неговото мнение.
 Специално по тази част огромен многолетен опит е натрупан от семейство Герсон в клиниката им за лечение на рака . Основна процедура в нея са именно  кафеените клизми. А кафето , знаем , дава кисела реакция!  ;)  ( не съм на 100% сигурен, дебелата тухла на Шарлот Герсон още не съм я почнал )

Бате, умишлено не съм го питала нищо конкретно, исках да видя какво ще ми напише. Пускам ти го в оригинал.
Благодаря Ви за помощта относно солта, темата ми е куца и в нета се затрудних с противоречивото инфо.

The coffee enema would be best. I would not use the other. See attached information above. The coffee enema will relieve the constipation, pain, move the lymphatic system to carry out the toxins and more. That's the one you need to use ASAP. See the attached instructions on preparing the coffee enema and administering it. A couple of things I would do a little differently, would be to administer a warm water enema first and then immediately follow with the coffee enema. By doing the warm water enema first, it will allow you mother to clean her self out before doing the coffee enema. It will also prevent your mother from having cramping and spasms when she starts the coffee enema. It will also allow your mother when she follows immediately after the warm water enema with the coffee enema to retain the coffee enema longer eventually building up to 15 minutes retaining. The warm water enemas are always done before a coffee enema using 1 quart or liter of warm water. One puts up the rectum 1/2 of the quart or liter of the water hold for about 1 minute and then release in the toilet. Then follow with the other 1/2 of the water the same way. Then follow up with the coffee. Your mother should get some relief very quickly. The coffee enemas just starting one would put up the rectum 1/3 to 1/2 of the liter or quart of the coffee and see how long she can retain before removing the tube and releasing the coffee into the toilet. The do it the same way a second time. Maybe she only holds the coffee for 3 minutes the first time and maybe 4 minutes the second time. She is done at that point. Ecah time she does one she will probably find she can retain longer. Eventually she will be able to put in the entire quart or liter all at once and retain for 15 minutes and then releasing. Doing the coffee enema always right side down on the floor and knees pulled up to the chest.   

The coffee I would recommend just starting 1 tablespoon and not 3. Then go to 2 tablespoons and then to three to not upset her stomach or make her too light headed. Coffee should be organic coffee fine ground. The best one to get is ordered from www.sawilsons.com. It is the organic therapy blend coffee fine grind. Get what you can for now and then order the other. We order in 5 lbs bags.

Next I would go to www.cellectbudwig.com and listen to the you-tube video I created. If you agree with my thoughts on cancer and chronic diseases I would suggest down loading the Cd's and start listening ASAP. The if you wish a consultation with me we can schedule one

God Bless
Mike Vrentas .
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Въпрос за солта
« Отговор #8 -: 28-03-2013, 22:26:36 »

Мерси, Wish.  Ние тук и друг път сме се чудили каква е истината за солта.. Определено има разминавания.
purelove  дето цитира - "големи количества сол приемани дълго време" със сигурност не е добре.
Но при обикновеното хранене ( несуровоядно)  тогава е друго и солчица трябва :)
Руската школа - и Неумивакин  и Надежда Семенова  ( тях съм чел,  сигурно и мн. други има) казват  - "повечко сол е лошо, но съвсем без сол е много по-лошо!"  В школата на Семенова задължтелно когато се пие вода , се близва и малко сол  ( морска беше в случая) . Процедурата се нарича - "хидратиране на организма".  Без сол водата не попивала добре в клетката.. Не знам , може и да е остаряло схващане..
( Семенова  е билог и химик и много се е ровила специално във физиологията на храненето.. )
Най-вероятно , дето казва purelove, ако си що годе млад и здрав , организмът ще избута излишната сол. А то после като си стар , не само солта , ами и белтъчините и колко още работи идват нанагорнище и трябва да се намалят :)  
А вече при антираковата  диета на Герсон, щом са установили , че никаква сол не трябва , значи е така. Но на практика тя си се поема чрез огромните количества зарзават!
За мен извода е  - ако включваме големи количества сурово - сол може и да не трябва допълнително. Но ако се яде повече ( или почти само) готвено , тогава се налага да се поблизва от солницата  :)
 ( ПРи противопаразитното 15 дневно прочистване при Семенова плодове и зеленчуци нарочно не се дават)
« Последна редакция: 28-03-2013, 22:29:36 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

shofilev

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 376
Re:Въпрос за солта
« Отговор #9 -: 28-03-2013, 23:51:42 »

Бате Бино, и аз много съм си мислил по въпроса за солта и сякаш това, което си написал, най-точно ми изглежда. Още повече, че д-р Фейредун Батманжелич е лекувал именно със сол и вода и то много успешно различни заболявания. Който се интересува, може да свали книгите му - има ги качени на разни места, преведени на български. И като допълнително доказателство за успеха му, той става жертва на съвременната медицинска индустрия - бива отровен, след като неколкократно са го предупреждавали да прекрати практиката си и да не популяризира повече този метод.
От друга страна, действително, хранещите се предимно със сурови храни успяват да съхранят здравето си  почти или изцяло без употреба на сол.

Интересно ми стана това:

( ПРи противопаразитното 15 дневно прочистване при Семенова плодове и зеленчуци нарочно не се дават)

С каква цел е така?
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Въпрос за солта
« Отговор #10 -: 29-03-2013, 11:11:12 »

В случая приоритет се явява противопаразитното пречистване. Затова  и менюто се наглася така , че да съдържа храни и подправки със съответното въздействие. А доматите и краставиците нямат такова :)   
 Пиенето точно преди ядене също не е здравословно, но пак в името на приоритета на масата те чакат три чашки с билкови отвари. Изпиват се и тогава преминаваш към "основното"  :Appetit_17:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))
 

Страницата е създадена за 0.382 секунди с 21 запитвания.