Росито, това че си решила да пробваш 2 седмици на сурово е прекрасно и сигурен знак, че си в процес на "корегиране на философията" си.
Мисля че няма смисал да се пришпорват нещата. Напълно нормално е да пробваш няколко периода на суровоядстване и да си решиш дали искаш да го превърнеш в начин на живот или не. Мисля, че така има по-голям шанс да останеш суровоядка, отколкото да вземеш някакви грандомански решения, че от днес вече си 100% на сурово и че всеки месец ще гладуваш по 20 дена
Преминаването към сурова храна би трябвало да е постепенно и без насилване. Незнам, защо толкова се заговори за гладуване, но ползи от суровоядството си има и без да гладуваш.
Не мисля, че пред повечото хора избора който стой е дали домашно месо или плодове или зеленчуци от супермаркета. По-скоро е дали месо от супермаркета или плодове и зеленчуци от супермаркета, и мисля че плодовете и зеленчуците са по малкото зло в тоя избор. Био храни звучи много хубаво, но е съмнително колко са био.
А...и сега конкретно по въпроса ти.
Май се отплеснах... Аз се сещам за 3 причини защо може да нямаш много енергия от суровата храна:
1. Можеби суровата храна е започнала процес на очистване при който всякакви гадости които са се крили тихо мълком някъде си са влезли отново в кръвоносната система за да бъдат изхвърлени. Нормално е при това положение да не се чустваш пръщяща от енергия.
2. Първите дни на суровоядство са шок за организма. Ако е свикнал да преработва само топлинно обработена храна, сега му трябва малко време докато свикне да извлича полезното от суровата. Ако е това би било хубаво да обърнеш внимание как комбинираш храната за да помогнеш на организма. Например плодовете се ядат първи.
3. Може да е и на психологическа основа. Човек свикнал да се храни по стандартния начин, му се вижда несериозно да се нахрани само със салатата и десерта (плодове) без основното.