titan- а каква ти беше травмата? Понеже между травма и износване има голяма разлика.
Аз съм имала изкълчвания, натъртвания- (и никога счупвания) и на други места, и са си се оправили до сега от отдавна била съм и по млада и без да правя гладувания или пречиствания.
Най-често срещано износването е на дясното коляно, най-често е и при жените, може да е от неправилния център на тежестта, от баланса на стойката и ходенето, може да е от женските хормони- с които мъжете си нямат проблеми-
Дясната част е по развита и натоварвана. Защо трябва да търсим причината само от храненето не разбрах?
При положение че подробно го изложих в началото на случая: Ям здравословно, пречиствания си правя, никога не съм била дебела нито със задръстен стомах, запек не съм имала- а стига толко с подробностите на чревната фауна.
Това че не отричам млечните -вие ме взехте за нек’ва ‘дет набива мляко, сирене и кашкавал като луда.
Досега съм гладувала на сокове, лунни по 4 дена, като преди и след знам как и какво се яде.
Като аз по принцип си го карам на салати- имайте предвид- зеленчуци без къдравата салата- тя няма никакви добри хранителни стойности- само марулята признавам,
ако няма маруля в салатата принципно слагам около 10 разнообразни зеленчука, семена и олиа... ядките като орехи и лешници не купувам, понеже си имам собствени дървета, също грозде, ябълки круши и каквото се сетите са ми натурални непръскани:)
На вода още не съм била и нямам възможност- ежедневието ми е свързано с много тичане, работа и задачи, миналата година съм си взимала отпуските за да бачкам - не за да си почивам, пречиствам и блея някъде в една точка.
Просто чета доста за устройството и незнам дали боравя добре с латинският, но се интересувам на анатомично ниво как стоят нещата, учила съм и анатомия заради рисуването, а съм била и студентка в полувисшият медицински институт- така че ми се наложи да уча наизуст учебниците по биология когато кандидатствах.
За да знае човек как да се лекува трябва да има познание- как е устроен организма му като система и от какво има нужда и да намери причината откъде идва проблема. Аз сляпо не мога да вярвам в каквото и да било, или тоя казал това на оня и тека… трябват ми факти.
Науката за здравето не е религия - ами фактология. Доста от болестите -дори и да живеем като светци- са наследствено обусловени- викат му гени- заради родителите ни и техният начин на живот и тн. и тн. назад.
Ако имам кекави стави (кокалите са ми здрави), може да не е 100% заради храната както споменах.
Също не бих нарекла млякото като нещо напълно неполезно и разковничето за всички болести. Ние сме бозайници, това е нещо което е бъкано от живот и на него се гради животът ни.
Изгражда клетки и тъкани за супер бързо време. Знаете бебетата за колко месеца колко пъти си увеличават обема и ръста.
Дърт човек, ако е болен и с мляко може да си вдигне имунитета- не само с глад. (като говоря за мляко - не ме разбирайте преварено или кравешко- никога не говоря за такова мляко. Аз не съм пила такова от магазина и никога не ми е харесвало! Ясно е на всеки че става въпрос за суровото! Другото е умряло)
Наскоро си излекувах ечемик с капки мляко - (човешко-естествено не от магазина, познайте дали няма в него вещества досущ като антибиотиците и дали не оправи ечемика за 1 -2 дена)
До сега ечемик не ми беше излизал- но имах възпаление на очите и оттам се появи. А възпалението от претоварване по 10 часа и повече на комп. И така навързани проблемите….
Ако сега всичко живо отрича млякото, понеже народа пие от към 50 години някъде -масово мляко което е пастьоризирано, и само кравешко. Преди се е продавало и доставяло само сурово мляко- откакто са измислили пастьоризацията- има закон да не се продава сурово мляко в магазините.
Също така хората го варят заради страха от разболяване от животното. Но всяка баба на село знае че млякото се пие сурово- за да храни. А сега дори и от баба на улицата да го купите- тя си го е преварила- за да не се пресече
Гладът чисти и си самоизяждаш натрупаните гадости и излишни запаси, това е близо до акъла.
Но млякото пък - ти вкарва високо антибиотични живи неща- които също атакуват гадостите в теб.
И нямат нищо общо с изкуствените антибиотици, тези са естествени и се усвояват напълно, нямат странични ефекти
Не може едно дете да гладува на вода и един възрастен човек или някой със специфични заболявания. Това е шок и ударно. Както и човек със забързано ежедневие също няма как да гладува напълно- за такъв глад трябва да си взема 3 месеца отпуска и някой друг бачка вместо мен
Също така черпя познания от наблюденията върху природата- животни и растения.
Незнам дали вие някога сте наблюдавали копитни бозайници да речем- те дори и доста големи- нямащи нужда да бозаят- ако им сложите паничка с мляко пред тях- тяхното мляко ще си го излочат, бозаят си една от друга даже- това не значи че животните са кукуруку или природата е извратена.
Имаше една жена, адашка, също отричаща напълно млякото- супер слабо информирана научно особено за целият животински свят- че след като пораснали животите не пиели вече мляко
Само котките могли.
А животното без да му обясняваш- кое е варено и кое сурово- ще отиде да си лочи суровото мляко.
Много ясно че превареното няма да искат да го пият. Животните си имат инстинкти и обоняния- които на нас са доста притъпени отдавна.
Така че такива крайности- тотално да не куснеш мляко до края на дните си- или малко сиренце ми звучи доста болно и като диагноза.
Има живи хора-пример над 100 години, които си хапват от време на време и сирене (бяло), пилешко, или риба. И си живеят добре. Проучвам ги постоянно- какви са какво ядат и как живеят.
Засега са 2 типа -
Бедни- над 100г. те са по збръчкани и грозни с артрит и криви крака. Дет си работят тежкият физически труд
и Богати над 100г. - те изглеждат наистина супер - мажат се постоянно с некви олиа, нямат бръчки, нямат стрес, не мислят за внуци и тн- всичко е осигурено напред...ръцете не са им криви понеже си четат спокойно книжка на удобният диван в хасиентата и си показват на видео в огромната кухня- как си готвят здравословно. Но пък нито едно от растенията не са си го посадили или отгледали те.
Много се отплеснах- но обичам да пиша и разказвам. Извинете, надявам се да е поне интересно,
Тука явно какъвто и да е проблем- отговора ще да е- ми гладувай или ми не яж млечни и спри хляба.
Има лечители които познават много добре природата и устройството на организма- (не че си мислех че тук ще срещна такива компетентни хора- но съм длъжна да питам.)
Нито един от форума явно няма опит с билки или растения- Казвате ми пречисти си кръвта-
Всеки месец си я пречиствам- аз съм жена
Ям пия и правя всичко, принципно не се блъскам с млечни продукти като ненормална. И няма как да е от това.
Хляба не разбрах защо ми пречи. Аз си меся питки, ако купувам е само содена и от пълно зърнесто брашно, ръж и тн, просо ям, жито и тн,
Хляба не е вреден- даже е задължителен за жените, аз отдавна не ям никакъв от магазина.
Човек може да е само на житната диета- нали тя пречиства- не разбирам как отричате този продукт и на каква база? Ако говорите за "купешки бял хляб"- моля уточнявайте се Думата "хляб" все пак е обширно понятие
И напълно да се зачеркне този тип въглехидрати- всички житни-
Пак някаква крайност е това.
Плюс това не ям и никога не съм яла измислените салати също от магазина- дали с картофи или с майонеза или с каквото и да било. Имам си село и откакто съм се родила до сега не сме пазарували зеленчуци и плодове от магазините пазарите и тн. понеже си ги носим в промишлени количества. Та храната ми е по готина от на повечето граждани, които тепърва откриват що е то биоземеделие, (хем съм родена и отгледана в София). Яла съм такива огромни био домати още като дете, които малко хора са мирисали, баща ми е давал селектираното си семе на останалите ентусиасти- той беше много вещ в селекцията и производството на най добрите и сочни зеленчуци и плодове, както и вино и ракия- най-добрите в района- не го хваля нарочно- хората го хвалеха
И знаех що е то нитрати още от дете. Сега не е между живите- лека му пръст
Та да се върна на темата си.
titan -След натъртване, падане и подобни- има възпалителен процес- и затова болки може отоци и тн, после след физиотерапия и правилно хранене си се възстановяват нещата.
Но аз говоря вече за износен хрущял. Явно досега тук никой не е имал такъв нито си е правил рентген след каквито и да е пречиствания- дали хрущяла се е възвърнал в същият вид, както и течността между хрущялите.
След гладувания, физиотерапия и правилно хранене, да знам че може да се закрепи хрущяла и да са спре рушенето- но той си остава в същото положение. До сега не съм чула да се е възстановил.
На общи приказки, да, може всичко да се възстановява, но реално досега никой не е дал личен пример специално с хрущяли.
Аз търся такива хора- за да почерпя опит и съвет от тях.
Благодаря ви много.