Не съм чела, но си правя аналогия с това, че както не ми е приятно външно да се поливам със студена вода, така няма да ми е и вътрешно. По-принцип се старая да пия течностите с поне нормална температура, а сутрин и вечер по 1 чаша гореща вода, но не мога да спра с ледените емоции (много правилно си го казала). Това ми е единствената "награда", която знам, че е вредна, но все пак ме пази от залитане по по-лоши продукти. Психиката ми е много отмъстителна и ако й спра и това "удоволствие" ще ми го върне тъпкано.
Наясно съм, че една топла чаша вода през лятото би ме охладила много повече от студената.
Все пак не знаех, че може такива големи неприятности да си навлека с това. Аз си имам в изобилие слуз и ще гледам от тук-натам да внимавам повече.
Днес си поръчах ново колело и нямам търпение утре да го тествам по някои стръмни пътища в гората.
- (смес) куркума, джинджифил, чер. пипер, кориандър (отвратително хаха)
- 3 банана
- половинка нектарини
- кг. пъпеш (смути)
- салата: червени/зелени чушки, чевен лук, магданоз, краставица
Чувствам, че не ми се получава това 811. И преди бях го опитвала за по-кратко време, не знам защо пак се върнах. Имам много, много енергия и като не мога да я изразходвам не се чувствам добре. Явно това си е режим за атлети, които тренират по няколко часа на ден или по-ексцентрични хора. Мислите ми са по-активни от колкото ми се иска, непрекъснато нервнича за нещо и искам, и искам това и онова... От утре си се връщам на предишния режим, а може би дори малко подобрен. Повечко зеленолистни на сокчета, салатки, бадеми.. и чат-пат някой плод. Е... поне спрях солта. Все пак не стигнах заветните 3000 калории на ден, и по-добре, май.
Не знам дали е писано някъде във форума относно паста за зъби от куркума. Прочетох за нея (някъде из мрежата), че става за избелване на зъби/болни венци... и реших да опитам. Зъбите никога не са ми били перфектно бели, е и сега не са, но има някакъв малък ефект. Имах няколко петна по зъбите, а на по-задните дори черни точки и ги поизчисти. Достатъчно ми беше да хвърля Колгейта и да продължавам с това.
За направата е нужно: 1ч.л. куркума с малко вода (колкото да се получи хомогенна смес); разбиркване и търкане
Чувството след това е все едно някой ми беше полирал зъбите. (Започвам да звуча като в рекламите хахаха)