След като соята е вече на мляко слагаш го на котлона и бъркаш постоянно до преди завиране и махаш от котлона.
В гергир постилаш голям тензух и прецеждаш. В него ще остане окарата която след овкусяване с копър,чесън,лук,лимонов сок ,сол , черен пипер и нещо друго по твой вкус става чудесна разядка.
Така полученото прецедано вече соево мляко се пресича с лимон.
Сока на един лимон се смесва с 150-200 гр. вода и от 50см. височина се налива на тънка струйка ,а с другата ръчичка се бърка постоянно .
Остава се захлюпено с капак във фурната и след 2-3 часа се появява
сурватката,това показва че е готово за прецеждане в тензуха и после се претиска с тежест ако искате да е по твърдо.
Аз като го прецедя за 1час в тензуха слагам вече Тофуто в пласмасова котия която е надупчена от доло за доизцеждане като преди това наръсвам със сол отдоло и отгоре и претискам за една вечер.Рецептата за готовото вече тофу да е във вода и всеки ден да се сменя водата и така една седмица.Но аз си го извадих от кутията и след 2-3 дни нямаше и помен от него.Нарязах го на филийки и ръснах самардала. Става добро на вкус.БОН АПЕТИ.