Да,
бате Бино, прав си.Артритът и не само той много трудно се повлиява от гладуването на вода.Наистина както казва Вов гладуването на вода е много добър метод за прочистване на тялото от шлаки и натрупвания на различни ненужни за организма вещества.Но както артритът, така и много други болести си имат и други причини, най - често свързани с духовното .Артритът не е само отлагания, другите заболявания също не са свързани само с отлагане на шлаки.Самият проф.Николаев в книгата си " Гладът - майка родна " дава куп примери, при които не е постигнат резултат.Болестта много бързо рецидивира.Връщат се същите симптоми независимо,че човекът е направил серии от гладувания на вода и то в клиника на известният професор.И тук за да няма резултат се стига до основното - Божията воля за всеки човек каква е.Иначе човек се лекува цял живот, но резултат - никакъв.Лошото е,че такива хора имат до последно надежда за изцеление и понякога си навреждат вместо да си помогнат.И аз познавам куп такива хора, които вече са се отказали да правят дълги гладувания на вода.Аз също вече гладувания на вода не правя, откакто си навлякох този проблем при едно гладуване.Но правя разтоварващи режими, също и веднъж в седмицата 24 часа на вода.Не повече, както преди съм правила и дълги гладувания.Днес вече не.Така,че всеки, който за първи път започва трябва да внимава.
Има и други случаи напр. при рак, където болните са много изтощени и слаби и едно гладуване на вода буквално ще ги довърши.Д - р Роберт Морс в такива случаи въобще не препоръчва да се прави гладуване на вода.Докалкото знам има значение и състоянието на щитовидната жлеза.Заболяванията на тази жлеза също могат да попречат за гладуване на вода.Така,че внимавайте !
Поздрави !