Крайностите, независимо в каква посока са, винаги са вредни за човека. Никога не е добре човек да предприема стъпки, от които практически няма необходимост. Рано или късно, ще го осъзнае. Аз съм залитал в една или друга посока и опитно съм установил, че когато нещата са балансирани, ми е най-добре, макар и да не е идеално. Имах период когато търсех начин да се храня единствено с био храни (при цялата условност колко реално са био), после да се храня разделно и т.н. Установих, че губя невероятно много време да мисля кога и какво да ям, да си го набавя, приготвя и т.н. И какво, започнах да живея, за да се храня правилно. Отделен въпрос е как ми се отразяваше финансово. Животът в големия град не предполага да е много лесно да си намериш качествени плодове и зеленчуци, при това на нормална цена. А когато си е претоварен с куп други ангажименти, несвързани с храненето, и нямаш време за нищо допълнително, нещата стават драматични. Осъзнах, че всичко това ме напряга и изнервя ненужно, което никак не е добре, и постепенно балансирах нещата. Ако някога неизбежно ми се наложи да променя храненето си, тогава ще мисля как точно да го направя, но засега приключих с експериментите.