Със сигурност дразненето е от преди това. Е, няма как да съм сигурна дали не е повлияло, защото наистина беше след солта, когато се изнервих дотолкова, че си бръкнах в гърлото и напипах за какво става въпрос.
В момента не взимам съществени количества сол, тъй като по време на житния режим я изключих напълно и сега полека-лека я връщам. Малкото, което взимам е пак на сухо, а не в храната.
Иначе като цяло за режима мога да кажа, че е в състояние тотално да те отврати от соления вкус
За мен лично количествата, препоръчвани от руснаците са много завишени. Допълнителни ползи от тези големи количества не забелязах (чувствах се еднакво както с 2, така и с 6 гр/литър), а само ми беше гадно от вкуса.
Като плюсове мога да отбележа добрата хидратация на кожата и косата, която особено силно се усеща при кожата на стъпалата. Предполагам, че се подобрява и кръвообращението, тъй като за пръв път в живота ми изкарах зима без да зъзна нон-стоп (е, вярно, че беше и доста топла зимата де
) Намали ми се нуждата от сън и се увеличи желанието за активност- ставах без никакво усилие по-рано от нужното за работа, за да правя тренировки. Най-силно влияние има върху лакомията - най-накрая започнах да се храня умерено. Та така, като цяло за мен приемането на сол в умерени количества
извън храната носи само позитиви.