Предполагам, че целта е чесънът да достигне до червата, където са паразитите, вместо да се смели още в стомаха.
По принцип и аз смятам, че е добре човек да се храни рядко (1-2 пъти на ден) точно по причините, които изтъкваш. Обаче при мен в момента проблемът с преяждането стои много остро и трябва да се вземат някакви мерки. По-често хранене е единственото, което ми хрумва + добавяне на "по-засищаща" (поне в психологически аспект) храна като зърнени и семена. Тъй като не ми се ще да добавям закуска, а и така или иначе злоупотребявам най-вече вечер реших да добавя 1-2 допълнителни следобедни хранения, т.е. приемите на храна стават 12-15-18-20.
Според мен неумереното хранене е много голям проблем. Мисля, че е по-важно дори от това каква точно храна се приема.
Преяждането при мен има няколко основни причини:
- навик - в по-голямата част от живота си съм се хранила веднъж на ден
- миналата година отказах цигарите. Бях пушач 16 години, т.е. точно половината от живота ми
За съжаление не отдадох достатъчно голямо значение на някои заръки на Алън Кар и започнах доста да си похапвам в този период
- една типична грешка на начинаещия - да се мисли, че щом се приема здравословна храна може рязко да се увеличи количеството й. Впрочем тази мисъл се появява почти по всички псевдо-здравословни ширпотребни статии - яжте това и онова "колкото искате"
За вчера:
- сини сливи, моркови
- ябълка
- салата моркови и краставички с чесън
- круша, от вчерашната елда, печена тиква с мед
Т.е. вечерната салата я преместихме за 18, а готвеното остана за 20 часа. Резултат - вечерта пак попреядох, но не драстично. До времето за лягане (23 часа) вече се чувствах леко гладна.
От няколко дни имам едно неприятно напрежение в мускулите около очите. По принцип имам късогледство и лек астигматизъм, нося лещи. Миналата година правих кратък опит за лечение по системата на Бейтс, но го прекъснах, тъй като усетих, че съм се захванала с твърде много кардинални промени наведнъж.