Ами да си кажа съображенията поради които не искам да се ръгна във фейса:
Миналата година един комшия си взе лаптоп и отидох да му покажа това-онова, че дотогава не беше сядал на компютър. Негови познати вече му бяха инсталирали уиндоус и му казали, че за да тръгне някаква програма трябва да има регистрация - и го регистрирали във фейса. Моя човек кликва на някаква икона и си влиза в профила, сърфира и на други места... и в един момент го питам "знаеш ли си паролата за файсбука ако се наложи някога да ти преинсталирам компа?", а той "това с парола ли било?". Все едно да си купиш нова кола и продавача да даде контакт и стартер да запали и тръгне и да реши, че ключовете не ти трябват повече и да си ги прибере.
Повече ме втрещи друго - след като посърфирахме на други места моя човек пак си влезе в профила и новото хистори на браузъра му се беше появило във фейса : харесал бил това и онова...
А хисторито на сърфирането си е лична информация , защото всеки може да я интерпретира абсолютно погрешно. Примерно аз от време на време влизам в ножарски форуми за да видя как правилно да си наточвам ножовете в къщи, че с хабен нож се влошава качеството на салатата и някой като види заглавието на форума ще си каже "маниак". От друга страна има доста форуми в които търсената информация е оффтопик в темата и пак заради заглавието на темата някой евентуален работодател или момиче, което се двуоми да ми даде телефонния си номер да си рече "екстремист" или нещо от сорта.
Още не съм чувал някой напълно да си е изтрил личната информация от фейса.