През 2011 ми излезе една бучка на гърдата.Ходих на лекар,гледаха ме на ехограф гинеколог и двама хирурзи казаха,че се налага биопсия,за да са сигурни какво е.Когато съм била готова,мога да се тръшвам за операция.Ставала бързо и струвала 500 лв,като за мен.(Това защото съм неосигурена)
Питам ги,ами ако е на хормонална основа,мастопатия,фиброаденом,тънта-мънта...няма ли да го проследите,преди да кълцате?Казаха,че като съм искала,не им пречело да ме снимат,но на моя отговорност.
Започнах да си правя ехографии,всеки месец,като през това време търсех и друга информация.Тогава попаднах на една докторка,която по специалност е хирург,но за която научих,че има различно отношение към болните и стандартните практики.Тя ме прие ,опипа бучката и ме попита,дали съм склонна да направя една 3 месечна диета,която да изключва хранене с млечни продукти,месо,бял хляб и захарни изделия.Казах,че не ми е проблем,тъй като съм била 1-2 години на вегетарианска кухня.Обясни ми в общи линии,че млечни жлези се влияят силно от животинските продукти,а самите продукти се добиват по вреден начин.Животните се отглеждат и убиват с мъчения,млякото се добива по същия начин и това се отразява в последствие на организма.
Минах на черен хляб,соеви продукти,плодове,ядки,трици,люцерни и всекви безвкусни храни от диетичните щандове,но най-важното,е че не близвах мляко и мясо.Прежалих се,дет се вика,щото много обичам да си хапвам от всичко!
Докато ходех на снимки при гинеколога,той ме попита,за пореден път кога ще се оперирам.Разправям му аз,че съм предприела диета и след 3 месеца,като видя какво е състоянието на този израстък,тогава ще реша.Доктора се засмя и каза,да не съм слушала луди,че това нещо не бива да се отлага.
След 3 месеца отивам пак на ехограф и доктора се пули.Абе,не го виждам това нещо,вика.Някак се е разляло все едно.Има някакви бегли остатъци,но се вижда съвсем смътно и се губи....
Тугива взех да му натяквам,че диета все пак е била от полза.Все да хънка и мънка,ама то такова,онакова,дааа... наистина не знаем какво ядем...
И така!Минаха 3 години и още не съм гушнала букета!
Но истината е,че оттогава спрях с диетите и бучката отново ми се появи,като преди месец излезе и на другата гърда.