Много благодаря Съншине
Продължавам да си проследявам гладуването тук, за да не забравя какво се случва, а и може да е полезно за другите. И така днес е 5 ден, от които 3 сухо и 2 водно гладуване. На 4 тия ден сутринта езика ми почти нямаше облагане, но затова пък си изживявах ацидозната криза, което е добър признак, че тялото ми лекува това отдавнашно заболяване, което имах преди 23 години.
В края на 4 ден кризата отмина, през цялото време се движих, тренирах и работих. Днес на 5тия ден забелязах, че езика ми е пак обложен и имам болки в гърлото. Последните два дни, тъй като минах на вода си правех клизми с вода, малко ябълков оцет и сок от цвекло, тъй като четах, че действа противопаразитно. Изумителното в случая е, че след 5 дни гладуване още излизат неща и то доста. Явно човешкия организъм е доста замърсен и би трябвало да гладуваме доста редовно. Пол Брег препоръчва 4 по-дълги гладувания годишно(от 7 до 10 дни) и ежеседмични еднодневни гладувания. Така че смятам да го спазвам. Това ми е второто гладуване за тази година. Следва късно лято(надявам се, ако не сме на море) и късна есен или зима.
Забелязах, че когато се движа токсините в тялото ми излизат някак си и се чувствам значително по-добре. Първите пъти кой знае защо(а, да: самосъжаление) бях свела движението до минимум. После прочетох тук на няколко места, че е препоръчително човек да се движи: и наистина, в пъти по-добре е.
Мисля че самосъжалението и погрешното мнение, че правим някаква жертва са може би причина за прекъсване на гладуването. Аз напоследък си се радвам(както и мъж ми, който също гладува) когато ни предстои гладуване. Човек опознава състоянието на тялото си е много работоспособен, е, ако се движи. Предишния път не беше така за мен.
И така, успех на всички. Утре с радост ще мина пак за 1 ден на сух глад, после следват 2 на вода, пак 1 ден сух и следващия ден пак дестилирана вода и в 18 часа начало на захранване по Пол Брег.