Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Дневник на Лози  (Прочетена 71446 пъти)

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Дневник на Лози
« Отговор #140 -: 15-01-2015, 14:23:31 »

   Вов, към теб  имам следния въпрос: как стигна до извода, че при сухото гладуване се губи калций, защото си го споменал няколко пъти?! Това въобще не е вярно ! Ако се губи калций , то той е неорганичен и думата "губи " не е подходяща. И какво мислиш за големия брой гладуващи хора сухо в Русия и не само там? Преглеждал ли си сайта на Филонов?! Определено мисля, че грешиш за калция!  :angel:

На същото мнение съм, като melon.
Изчела съм из основи за сухото гладуване на Филонов и мисля, че подобни твърдения за калция са неоснователни.
« Последна редакция: 15-01-2015, 14:47:12 от Ros »
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Дневник на Лози
« Отговор #141 -: 15-01-2015, 14:25:18 »

cherry , какви "нападки" , какви "критики" ,бе душо, ти се привиждат  tooth По-спокойно , по-ведро гледайте на изказванията, нали уж всички сте за 100%  "позитивното мислене", а  някои само негативи  "откриват"  tooth  tooth

ЗА donna  - не знам кого е "критикувала"..  аз лично видях в нея една чиста душица, която просто би искала да бъде в услуга ( и то от сърце )  но не успя горката да подбере точната дума ( написа "идоли" , вместо "герои"..  ;) )  за което я завъртяха на шиш  tooth
А за мен - просто зададох въпрос - какви са критериите за избор на методика  :surpris_23: , а на теб ти се привидя теленце под вола  tooth  
( Естествено, гордеем се с Лози, но защо и да не я попитаме все нещо между ръкоплясканията  ? :surpris_23: )
И после " въпросите никога не са неудобни. Такива са само понякога отговорите "  ;)

Между другото, видях , че си запозната с различните методики за гладуване и казваш, че за едни - една методика е добра , а за други - друга.
Наистина ми е важно , затова моля да ми кажеш - за кои Малахов е добър и за кои - Брег?  
И защо за едните Малахов не е добър , а за другите - Брег?  
« Последна редакция: 15-01-2015, 14:35:49 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

melon

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 12
Re:Дневник на Лози
« Отговор #142 -: 15-01-2015, 14:56:39 »

Бате Бино, имах предвид написаното от Донна на 13.01.2015 относно Лози : "От известно време следях дневника ти и ми направиха впечатление сериозни грешки, които правиш  със здравето си. И тъй като понякога виждам с години напред развитието на нещата, се опитах да ти обърна внимание, за да не страдаш."
Исках просто да уточни за какво става дума! А относно намеренията й, че са от сърце съм съгласен, но това не оправдава некомпетентността . Да не забравяме, че и родителите правят всичко от сърце за децата си, но в много случаи грешат !  :Content_22:
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Дневник на Лози
« Отговор #143 -: 15-01-2015, 15:43:47 »

Здравей, бате Бино
аз най-вероятно търся под вола теле, но ти пък недей да тръсиш игла в купа сено... :whistling2 - emotloader:
Не съм чак толкова голям спец,просто споделих опит.И Малахов и Пол Брег са провеждали водни гладувания,доколкото съм запозната.Тук разлика не виждам.Малахов препоръчва излизането от 10-дневно водно гладуване да става по следния начин:първо се сдъвква една коричка хляб,натрита с чесън и се изплюва.Това е за извеждането навън на токсините от устната кухина.След това той препоръчва да се изпие 200 грама кисело мляко.По техните ширини пият кефир.Киселия вкус стимулира храносмилането,а и той припомня,че гладуващия е със стомах като на новородено в момента и затова е необходимо да се захрани с мляко.След това се пие сок от моркови.На 2-ия ден препоръчва салата от зеле и моркови+зеленчукови сокове.Може да се включи и супа от пшеничен зародиш.На третия-плод,салати,малко хляб от пшеничен зародиш.Следващия ден-пълнозърнеста каша(без масло!).През следващите 3-4 дни храненето е същото,а след това се прибавят ядки и масла.За захранването на Пол Брег Лози е написала достатъчно.Има разлика в захранването,но пък това най-вероятно е съобразено с географската ширина,както и със сезона.Колкото до дошите и гладуването-споделих лично видян опит,нищо повече. :-X
А Дона лично на мен доста ми е помогнала,за което съм й безкрайно благодарна. :flower:
И...бате Бино,защо ми се струва,че ти си само теоретик(трябва да ти се признае,че имаш огромни познания),отколкото практик в гладолечението(това е само закачка)... :bleh :bleh :bleh :bleh :bleh
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Дневник на Лози
« Отговор #144 -: 15-01-2015, 16:16:36 »

Благодаря Лози, че сподели така подробно за захранването ви. Не ти ли липсва сготвена топла храница понякога? Салатките са супер, но сурова супа... не знаех, че има и такова нещо. Всичко, което описваш звучи доста вкусно. Отнема ли ти много време приготвянето на храната? И как точно хляба го намазваш с чесън? Счукан ли е чесъна?
За кога планираш следващо гладуване?
Активен

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Дневник на Лози
« Отговор #145 -: 15-01-2015, 16:56:47 »

Да допълня-за кои е Малахов и за кои Брег не знам.Но според мен гладуването трябва да е съобразено с личната конституция.Вата гладуват по-малко дни,но процесите на пречистване при тях са много по-интензивни.1 ден при вата се равнява на 3 за капха.Захранването им също протича бързо.За капха се препоръчват дългите гладувания.И суровоядството.Та...само това мога да споделя от скромните ми познания.
Поздрави.Бъдете здрави!
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Дневник на Лози
« Отговор #146 -: 15-01-2015, 18:03:39 »

Вов, към теб  имам следния въпрос: как стигна до извода, че при сухото гладуване се губи калций, защото си го споменал няколко пъти?! Това въобще не е вярно ! Ако се губи калций , то той е неорганичен и думата "губи " не е подходяща. И какво мислиш за големия брой гладуващи хора сухо в Русия и не само там? Преглеждал ли си сайта на Филонов?! Определено мисля, че грешиш за калция!  :angel:

Мелън, за мое най-най-голямо съжаление, е вярно. Не съм стигнал до извод, а повярвах на д-р Батманджелидж, на "легендата Голтис", на няколко разказа от изпълнители на сухо въздържане от храна - в България и още някъде... Дори Голтис и Малахов примерно, не споменават да са правили специални изследвания относно калция при сухо... Това, че дадена заблуда е повтаряна много пъти от много хора, не я прави по-малко заблуда...

Някой спомня ли си какво е най-често срещаното изменение при старите хора - в сравнение с младите? Намаляване на ръста и сбръчкване на кожата. Защо? Защото пият малко вода и течности изобщо. А какво става, ако ги накараме насила да пият повече вода? Нищо не става, пробвал съм. Те, много възрастните, че и не много възрастните, не могат да приемат мисълта, че такова просто нещо като вода, може (и е могло, още отдавна) да реши техния свръхсложен и много важен здравословен проблем. А дори и да увеличат малко приемането на вода, тя не може да проникне през запушените стени на клетките им и отива главно "на къс път"...

То дори при въздържане от храна с пиене на много вода се губи калций (това съм го мерил лично), та какво остава без вода. :weight_lift:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Дневник на Лози
« Отговор #147 -: 15-01-2015, 18:33:51 »

Моля повечето от нас за малко внимание. :flower:

Ние общуваме тук, защото не ни достига това общуване във всекидневието ни.  :Content_14:
Прекрасно е, че имаме възможност да обсъждаме тези въпроси в този формат.
Прекрасно е, че написаното от Лози   :flower: води до такова разширяване на обсъжданите въпроси.
Никой не желае изостряне на тона до степен някой да напусне форума (което се случва...).
Съвсем лесно е възможно никой да не е съгласен с никой, но ТОНЪТ на общуване да бъде добронамерен и без личностни оценки.
С нито една моя дума не задължавам (естествено) никого да прави неща, които смята, че не трябва да прави.
 Няма драма, всички сме добронамерени, всеки ден научаваме по нещо ново, подобряваме здравето си, вървим по Пътя си, учим се непрекъснато, не се колебаем да се променяме при необходимост, включително десетилетни навици и пр. и пр.  :flower: :fluretaa: :love_026: :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Ros

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 614
Re:Дневник на Лози
« Отговор #148 -: 15-01-2015, 18:46:49 »

То дори при въздържане от храна с пиене на много вода се губи калций (това съм го мерил лично), та какво остава без вода. :weight_lift:

Vov,съвсем различни са механизмите на пречистване на организма при водно и сухо гладуване, т.е. тръгваш от грешно основание за извода си. :)


Съвсем лесно е възможно никой да не е съгласен с никой, но ТОНЪТ на общуване да бъде добронамерен и без личностни оценки.

Тук те подкрепям напълно. :Content_14:

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Дневник на Лози
« Отговор #149 -: 15-01-2015, 21:17:10 »

cherry, решил съм да ставам и практик , та затова питам  :-[
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Лози

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Дневник на Лози
« Отговор #150 -: 15-01-2015, 22:25:20 »

Я виж ти каква дискусия се е заформила  :)

Скъпи Бате Бино, никой никого не върти на шиш. Несъгласието с това, човек да има някакви си идоли не означава, че някой върти чистата душица на шиш. Имах предвид ето това изказване:
Ако така като теб отричаме всичко и всички, то по тази логика трябва да отречем и личностите на Левски, Христо Ботев, Пасий Хилендарски, Васил Друмев...Ако не се стремим да подражаваме на тях и не са наши идоли, ние сме загубени като нация, като народ. Но това не означава, че не уважаваме достатъчно себе си, нали :)?
Интересно ми беше също така тази компетента госпожа на базата на кой опит преценява, че правя толкова много и опасни грешки. Че правя, правя, и от тях се уча, опасни досега не са били, обаче. Затова и попитах дамата дали ръководи клиника по гладолечение, дали е издавала книги и точно какъв личен опит има в гладуването. Мълчание засега. И в Библията го пише:" Първо извади сламката от своето око преди да се захванеш да вадиш гредата от окото на ближния."(без претенции за прецизност на цитата).

Newly, да има много хубави рецепти за суровоядни супички. Любимата ми е една с кокосова вода, шитаке, лимонова трева, сок от лимети, мизо, спанак и зелен лук, която се загрява до 45 градуса, за да останат ензимите. Обелвам скилидка чесън и започвам да търкам повърхността на кракера(в моя случай) иначе филийкат хляб трябва да е препечена до изсушаване. Няколко дни готвя доста усилено и понеже храната се запазва в хладилника(например дехидрираното тесто от пица 5 дни, блата на киша-3, бадемовото мляко-до 5 дни) мога да планирам. Тези дни малко прекалих с всичко наведнъж. Е, отнема време, да, но човек може да се организира и разпредели оптимално времето, ако иска. Винаги има решение;-) Опитвам се да гладувам сезонно, т.е. 4 пъти в годината и още не съм планирала следващата дата. Предполагам някъде през април.

Хронология: последен прекрасен ден на захранване, 4-ти. Днес можехме да ядем плодове, което е прекрасно усещане, енергийната напитка на Брег, едно смути от банан, боровинки, сок от мандарини, мъъъничко кълнове от камут и слънчоглед=абсолютна амброзия. Вечерта-салатата на Брег. Вкусовите ми рецептори са станали много чисти и чувствителни както при децата предполагам в началото преди да почнат родителите да ги тъпчат с храни, които възбуждат небцето отколкото. Което ми напомня, че наскоро четох, че готвената храна се възприема от организма като чуждо тяло. Е, ние се разхайтваме понякога и правим изключения за леща и фасул.

Хубава вечер на всички и до следващото гладуване.
« Последна редакция: 15-01-2015, 22:52:55 от Лози »
Активен

Лози

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Дневник на Лози
« Отговор #151 -: 15-01-2015, 22:42:58 »

Ей, cherry, поздравления! И камъни изхвърляш дори, страхотно! Успешно захранване.

Много благодаря,Ros :flowers2:

Бате Бино: захранване: да бе, защо наистина всеки се бърка и дава съвети. Имала съм наистина нужда от съвети и съм питала и съм получавала помощ и информация и от теб. Но това не е случая. Не ми харесва захранването при руснаците, защото често е с кефир или рибен бульон, а аз съм веган. Между другото е леко обидно предположението, че някой се захранва по един какъв си начин, защото това е първото попаднало му под ръка четиво.

И за да приключим с тази тема: КОГАТО ЧОВЕК ИМА ДОБЪР РЕЗУЛТАТ ОТ НЯКАКЪВ ТИП ЗАХРАНВАНЕ ВЕЧЕ 9 ПЪТИ, НЯМА ПРИЧИНА ДА ГО ПРОМЕНЯ ОСВЕН ОТ ЛЮБОПИТСТВО ДА ОПИТА НЕЩО ДРУГО.

Е, надявам се, че с това тази дискусия тук е приключила. Сигурна съм, че във форума някъде има тема захранване, моля желаещите да дискутират да продължат там. Както вече писах, аз засега, слава Богу нямам проблеми със захранването. Хубава вечер пак.
Активен

бате Бино

  • Заместник админ
  • Hero Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист
Re:Дневник на Лози
« Отговор #152 -: 15-01-2015, 23:50:12 »

Лози, благодаря за отговора. Разбирам, изборът ти е бил с акцент  захранването , та затова..
  То не всички руснаци са по кефира и бульонитое баче, то толкова много народ са там гладолечители.., освен Малахов има още   Войтович, Кочеренко, Столешников, Курдюмов, Андреев, Николаев, Бореев, Суворин, Щенников, Лавров..
Но да , разбира се , няма нужда от промяна на нещо, което работи добре. И аз съм на твоето мнение.
Да ти кажа, някъде бях чел , (и май че е вярно:) ), че можеш да захраниш с каквото и да е , стига  да е съвсем постепенно. ( То затова и с кефир става , и с плодов сок, и с доматен.. ) Не препоръчвам да се изпробва, но аз бях правил едно 3 дневно сухо и после чудесно се захраних с едни шоколадови вафли от ЛИДЛ ( Малко на принципа: "Млад си само докато продължаваш да правиш глупости"  tooth ) Та  тогава дори с моя проблемен стомах не усетих никакви нередности. Захраних се "като по вода"  tooth

А за "четивото" , не се сърди, изходих от линка ти за оцета. ( Много е слаба статията, направо е "жълта" :) , приписани са му свойства , които той няма, да не говорим, че ябълковият оцет ПОДКИСЕЛЯВА , а не алкализира  ;)  Целители като  Болотов  и Генади Гарбузов го препоръчват при подкиселяване. Името на Болотов е достатъчно респектиращо за да нямаме никакви съмнения )

А след като се имаш за  "позитивно мислеща" , приеми го не като обида , а като подарък "свише"  :angel: който има най-вече възпитателна цел.
 Имам предвид - колкото и да се стараем да напишем , да сътворим нещо голямо, грандиозно .. оставим ли някое мъничко слабо местенце, нещо недоизкусурено, някаква дребна неточност ..  - и  прас! Точно там ни изцакват ,  Много е несправедливо, но поне ни учи да внимаваме за "слаби места". :) ( Навремето точно така ме изцакаха при защитата на дипломната ми работа за балансовата печалба. Бях се подготвил като факир, можех даже аз да изпитвам доцента  tooth, обаче бях вкарал  едни няколко изречения ,една спорна теза, която не ми беше много ясна. ( да ме пита някой.. ) И доцента взе да ми прелиства  80те страници , и  да вземе да му падне погледа точно върху този малък абзац  :o, аз се замотах  естествено и накрая вмето 6 имах 4  tooth )  
Е говорим си , трябва да има и поразчупване , да не е само за глад и клизми  tooth


 
« Последна редакция: 15-01-2015, 23:52:52 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

cherry

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 411
  • Любовта е смисъла на живота.
Re:Дневник на Лози
« Отговор #153 -: 16-01-2015, 11:27:33 »

В момента пия сок от моркови,целина и червено цвекло и се чувствам най-щастливия човек на земята. :sorcerer - emotloader: Може би и аз ще си направя дневник,за да споделям как върви битката с артрозата и невралгията.Засега е 1:0 за мен... :Cherries
Активен
„Живеят само влюбените,останалите просто съществуват.”      
Уилям Шекспир

Vov

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1102
  • Познай себе си.
Re:Дневник на Лози
« Отговор #154 -: 16-01-2015, 18:31:56 »

В момента пия сок от моркови,целина и червено цвекло и се чувствам най-щастливия човек на земята. :sorcerer - emotloader: Може би и аз ще си направя дневник,за да споделям как върви битката с артрозата и невралгията.Засега е 1:0 за мен... :Cherries
:Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Лози

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Дневник на Лози
« Отговор #155 -: 17-01-2015, 00:58:55 »

Много се радвам, cherry! Да, тези дневничета са много полезни, защото човек вижда с времето как намаляват лечебните кризи при всяко следващо гладуване. При мен има изключения: когато сглупя да взема медикамент и тогава кризите са по-големи. Един цял живот човек се е тровил  с храна(твърде много напр.), нечист въздух, гневни мисли и др. и отнема време докато се попоизчисти.

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ: много много е полезен: възстановява PH на организма и не причинява киселинност! "Apple cider vinegar will help maintain your pH balance either upward or downward whichever is needed. Let me explain ... " взето от тук http://www.vinegar-home-remedies.com/ph-balance.html, движете се надолу по статията.
"9. Apple cider vinegar will balance your entire inner body system.

The body constantly strives to achieve a state of equilibrium. Apple cider vinegar helps the body maintain a healthy alkaline pH level. Research shows that higher acid levels (lower pH level) leads to a lack of energy and higher incidences of infection. Hence, my desire to sip some a few times a day for a natural boost of energy." взето от тук: http://www.mindbodygreen.com/0-5875/15-Reasons-to-Use-Apple-Cider-Vinegar-Every-Day.html

Какво е рН на ябълковия оцет?
Както вероятно вече знаете, ябълков оцет е киселинен. Тъй като това е естествен продукт, неговото рН може да варира малко. Обикновено рН на ябълков оцет е около 4,50 до 4,75. Въпреки че започва като киселина, Натуралният оцет има  мощен алкализиращ ефект върху тялото. рН в тялото е много важно, и е от съществено значение за оптимално здраве. взето от тук http://lidiq.com/%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%8F%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5/

Така че въобще не причинява каквато и да била киселинност в организма.
Активен

Лози

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 164
Re:Дневник на Лози
« Отговор #156 -: 17-01-2015, 01:12:00 »

Този път нещо като мини лечебна криза настъпи по време на гладуването ми с нерва на десния крак. Бях на 20 години, когато се разболях сериозно и дясната страна на тялото ми бе засегната. Болестта още не е излезнала от тялото ми окончантелно. Особенно засегнат е един нерв(по-скоро коренчетата по продължението на този нерв). Та се появи пак това нещо. Явно ще ми трябват наистина тези редовни прочиствания и търпение.

Храна: през последните дни след захранването успях да направя освен крекерите, изсушени до 45 град., суровата пица, суров пай от елда с пълнеж от броколи и авокадо, десерта от бадево тесто и сос от диви плодове, с кокосово олио,  и всички съпътстващи салати още и сирене от кашу, сурова горчица и сурова майонеза. За утре има и полуготова салата(трябва да престои в хладилника 1 нощ) от броколи, кълнове от слънчоглед и люцерна(=алфа-алфа), червен лук, стафиди и сос от изкиснато кашу, лимон, ябълков оцет, зехтин, малко сок от агаве, 1 скилидка чесън, малко хималайска сол и 1 шалота(мъничко лукче), всичко смляно в блендер.

Закуските ни тези дни след захранването се състоят от смутита и кълнове от камут и елда, примесени с годжи бери, стафиди, изкиснати орехи, канела и настъргани корички от лимон(био). Утре трябва да добавя и ябълка.

Хубава вечер на всички.
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Дневник на Лози
« Отговор #157 -: 17-01-2015, 11:02:08 »

Докато ядете крекери, хляб, корички , тесто , винаги ще имате интоксикация и облагания. Явно още не можете да проумеете каква измама е хляба и колко много хора участват в нея. Не казвам,че не е вкусен, напротив , обожавам го, но пък как ми вреди , а и не само на мен :)
Активен

Newly

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 194
Re:Дневник на Лози
« Отговор #158 -: 17-01-2015, 13:08:36 »

titan, дори пълнозърнестият ли?
Рядко си купувам от Jovan содена питка. Напоследък нещо я развалиха, та вече не ми е вкусна и тя. последния път нямаше и си купих от  BreadLand пълнозърнеста питка. Беше разкошна, докато беше топла и прясна, после стана доста жилава. Направих експеримент и я оставих отвита, за да видя кога ще се вкорави. Искам да ви кажа, че стоя мека 2 дни, а я имах още поне 1-2 дни преди това. Т.е трайност минимум седмица. Ми за мен има и други неща добавени в нея, освен стандартните продукти за направата й. Навремето хляба, Добруджа или бял, които купувахме от хлебарниците, се втвърдяваше за няколко часа, че и по малко дори.След няколко дни мухлясваше. А сега всичко има толкова голяма трайност.  :o
Активен

titan

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
Re:Дневник на Лози
« Отговор #159 -: 17-01-2015, 14:29:30 »

Няма значение какъв е , какво полезно нещо може да има в продукт минал 300 градусова термична обработка ? Има ли биологично активни в-ва, ензими, витамини ???
Активен
 

Страницата е създадена за 0.132 секунди с 21 запитвания.