Бате Бино, ето: изваждам от камерата остатъка от бадемите, смесвам го с още 2-3 фурми, които предварително съм накиснала 15 мин в топла вода, след това нарязала на дребно. Добавям кокосова мазнина и цялата смес я поставям в миксер с въртящ се нож или в блендера, за да се смеси още по-добре. Сместта я разпределям във формички за сладкиши като я оформям с ръце по стените така, че да остане вътре, по средата на всяка формичка място за пълнеж, където го изливам и след това оставям всичко в хладилника. И после се консумира.
Пълнеж: 2 чаши горски плодове(може и други като киви или праскови), може и замразени, 1/2 чаша сок от агаве(има го по повечето здравословни магазини, във Варна, в центъра има един много симпатичен био магазин:-), сока от половин лимон, 1 чаена лъжичка прах от айриш мос(прах от едно червено водорасло, което има свойства, подобни на желатин), може да се замени с агар-агар, само че на мен не ми харесва толкова. и 1 лъжица слъчогледов лецитин(в БГ има соев предимно, така че може да се замени). 2/3 от горските плодове заедно с останалите съставки слагам в блендера и смилам. Напълвам в бадемовото тесто, а най-отгоре разпределям другата 1/3 горски плодове цели. Става абсолютна приказка.