4ти прекрасен ден сухо гладуване. Учудвам се от това, че този път го понасям изключително леко и се замислих защо. Така или иначе сухото гладуване си се понася по-лесно от водното, но този път е учудващо лесно и откъм липса на жажда. Мисля, че причините са:
1. двете предишни седмици гладувахме по един път седмично
2. не съм вземала никакви лекарстви почти една година, вкл. и аспирин, може би и по-дълъг срок от време
3. миналата година направих 4 гладувания от по 7-8 дни.
4. освен че сме веган, сме и суровояди. Понякога правим малки изключения, когато особено много ни се прияде топъл фасул или леща или любимите спагети с чесън и зехтин на мъж ми, тогава излизаме на ресторант.
5. храним се предимно с био продукти и поради убеждението ни, че е по-добре да се лишим от нещо друго, но че е важно да подкрепяме био производителите. Мисля, че това е единственото бъдеще на планетата. Замърсяването с пестициди води до огромни проблеми за здравето ни и се натрупва в почвата. Фуража за животни води пък до изсичане на горите, и до парниковия ефект на планетата. Освен всичко друго тези продукти са и много вкусни. Тук в планината не мога да отгледам много неща и затова си и поръчваме или купуваме от такива производители.
Физиологическото ми състояние на 4 ден СГ е: по-гъста слюнка, изглежда като пяна, толкова е бяла. Обложен език от през всичките 4 дни. 50 кг. Никаква слабост, може би съвсем малко при изкачване на стълби. Почти не изпитвам жажда. За първи път от началото днес имам малко болки в кръста и гърба. Почват да се лекуват местата, които имат нужда от това. Вагиналното течение е намаляло. За първи път почнах да хълцам мъничко, но това премина бързо. Движих се много: разходка с кучето, чистене в къщи, чистене на парното и пълненето му с чували пелети, йога упражнения, с колата спряхме в планината и малко се поразходихме до едно място с изворна вода и взехме за мъж ми. Пак голямо удоволствие ми достави шофирането в това състояние. Спах непробудно и дълго и тази нощ. А, да: уринирах по-често миналата вечер и през нощта. Дължи се, предполагам на ендогенната(вътрешна) вода, която тялото ми произвежда от складираните мазнини. И слабите хора имат такива. Това е по-чиста вода от внасяната отвън вода. Друга причина е и 1,5 часа, които вчера прекарах навън чистейки снега докато валеше сняг. Кожата ми е започнала да пие от влагата и снега. Интересно явление във всеки случай.
Огромно удоволствие ми доставя всяко излизане навън, защото кожата започва да смуче тази влага. Прекрасно е и усещането за чистотата на въздуха. Безкрайно съм благодарна, че живея на село и то е в планината на 1000 метра надморска височина.
Успех на всички.