Яким, едно от много важните необходими условия по пътя... е да се научим да дъвчем.
На мен ми отне около 10 години - между 40 и 50... Не е много смешно, защото е тъжно какви прости неща не са ме учили като бях малък.
Та, най-добре е да се научиш да сдъвкваш всяка хапка до течно състояние, без отделни частици, преди гълтане. Ако някой си мисли, че е лесно, не е.
За да не умреш от глад, предлагам да ядеш всички видове ядки. Те се оставят във вода 2-4 часа, водата се хвърля и след това може да се сушат - за продължително съхраняване, но по-добре е да приготвяме само 150-200 гр, колкото ще изядем в едно хранене. Ядките накисвам с вода и мааалко кисело мляко и - в хладилника.
Една чаена чаена лъжичка козе сирене на ден няма да ти навредят, особено ако имаш тежка история със сиренето.
Не забравяй какво казаха колегите по-горе - ПОСТЕПЕННО, особено като си без непосредствено наблюдение на ръководител. Чети повече - и във форума, и в интернет, има цялата необходима информация. Разбира се, най-безопасният и бърз начин е - с ръководител.