Ха-ха-еее-ха-ха-еее,
, 'ма вие съвсем на шега ме вземате... Това са въпроси за няколко докторски и няколко професорски дисертации!...
А, прави ли ни впечатление, че в този форум, и да има някой член със завършено "класическо/академично" медицинско образование, той/тя не казва...? Защо? Защото обсъжданите въпроси не са интересни? Или са решени? (Цитирам Бино "... 2% успеваемост...") при лечение на ракови заболявания с химио/лъче/хирургическо "лечение"? С практически 0 (нула) излекувани от алергии? С непрекъснато увеличаване броя на астматиците и изобщо на алергично болните, на диабетно болните, сърдечносъдови, очни, чревни и пр....?
Разбира се, не забравям, че средната продължителност на живот на хората изобщо нараства, но, някак си подробните,
статистически достоверни и обобщени данни, анализите на тези данни и изводите от тези анализи, все не мога да ги намеря - дори в интернет?!?!
Моля извинете, винаги се разгорещявам. Според мен въпросът стои така:
0. Всеки успешно роден и израсъл човек има право на пълноценно здраве през целия период на земния му ПЪТ.
1. Личното здраве на всеки, достатъчно обучен и достатъчно осъзнат човек е само и единствено негова лична отговорност.
2. Огромното мнозинство от хора непростимо дълго време си мислят/мислехме, че както моите обувки ги прави експерт по обувки и аз си ги купувам, така и моето здраве го прави лекар и аз си го "купувам". Да, ама не, (П. Бочаров).
3.Това е леко гнусно, но разбираемо, а в българския народен говор е синтезирано достатъчно грубо, за да се запомни от един път:
ако насред село има едно олъщено дупе, все ще се намери кой да го ...оправи. И мнозинството лекари ми изглеждат така: щом има кой да иска да си плаща за здраве, аз ще му взема парите, ще го наругая, ще му препоръчам, ще му предпиша, ще го оперирам и т.н. и т.н.
4. Миналата година имах наивността да предложа в програмата на една партия да има текст приблизително "Министерство на здравето да изготви 5 подробни Програми-методики, които ясно, разбираемо да обучават населението (5 възрастови групи) как ДА СТОИ ЗДРАВО, как да не се разболява..." Познайте каква подкрепа или критика получих.
5. Д-р Батманджелидж доказва с официални данни и с 3-4 изречения, че правителството на САЩ например (той там живял) НЕ ИСКА да има здраво население; иска лекуващо се население... въпреки, че цялата държава, целият свят имат полза, ако всички са здрави... тъжно. Положението е същото в повечето държави и в нашата.
6. По тези причини,
мога с увереност да кажа само, че при въздържане от храна с приемане на (дестилирана) вода се получава постепенно намаляване на Рн и доста силно закисляване на тялото. Този плавен процес продължава между 4 и 12 дни при различни хора - главно първия път. След това много бързо, понякога за часове настъпват положителни промени.
При много силно реактивни хора процесът може да бъде повлиян съществено, но това забавя лечебните резултати и удължава необходимото време за постигането им...
Въздържане от храна след привършване на всички мастни запаси не е лечебно, а разрушително. При средно дебел/слаб човек на средна възраст при средна двигателна активност границата се достига в зоната на 30-40+я ден и при лечебните курсове изобщо не достигаме до нея.
За сухото гладуване мога само да се страхувам какви вредни, дори опасни процеси протичат, с какви неизвестно колко неприятни последици за някой орган, който по начало си е бил доста увреден по други, ниезвестни причини...