И така.... Малко предистория......
Казвам се Маги ,на 29 години съм , омъжена и с дъщеричка на 5 години.
Попаднах в този форум преди 5 месеца случайно, но за разлика от много други , във форума не ме доведе определена болежка или страдание, бях си здрава ( или поне така си мисля).
За кратко време прочетох страшно много теми, книги, информация , свързана със суровоядство, веганство, изобщо здравословен начин на живот.
Бях една седмица на сокове, пих 2 седмици Тодикамп ( благодарение на Бате Бино) с идеята да се прочистя от паразити . Мисля че успях да извадя нещо при една от клизмите , които правих сред това ( извинявам се за цветущото обяснение, но знам че за да получа съвет , трябва да съм максимално изчерпателна ) Приех суровата идея изключително присърце ,вярвайки че това е правилният начин по който трябва да живея ( аз и семейството ми) . Спряхме да купуваме всички боклучави храни.
Купих си дехидратор, блендер, чопър, мелничка-изпробвах голямо количество сурови рецепти ( ако трябва да бъда честна по-голямата част от тях не ме очароваха) .
Установих , че в непреработеният им вид всичко мие по-вкусно.И понеже все повече четях , попаднах в дневника на Петко-неговата история ми подейства като отрезвителен шамар -прочетох за типа Доша според Аюрведа -в случая, че и моята Вата пълното суровоядство не е препоръчително. Започнах да включвам варени зърнени или бобови за вечеря .
Най -синтезирано храненето ми включва : сутрин пием ( склонила съм детето 5 годишно и мъж ми ) по 3 сурови пъдпъдъчи жълтъка ( пак благодарение на Бате Бино и темата му) смесени с малко мед и сусамов тахан.
Около 10 часа : плод ( различен всеки ден , но винаги гледам да е сезонен и местен)
Около 12часа : салата ( комбинация от домат, краставица, чушка, лук,морков, магданоз, авокадо, маслини, балсамико)
Около 15 часа :ядки ( сурови и накиснати предварително ) или сушени плодове ( собственоръчно от мен )
Около 18.00 салата ( подобна но обедната) , но вече с включени всякакви кълнове , ( Кълновете са нещо, което обожавам -правя си всеки ден , различни и винаги са ми ужасно вкусни.) , конопено семе , покълнала и дехидрирана елда, смлян сусам, лен.И нещо готвено - варен черен, червен или кафяв ориз , леща, боб, камут, нахут ( винаги предварително киснати) с добавени зеленчуци малко домашно Гхи в края на готвенето.
Тези дни успях да направя и хляб от квас с лимец,( той е основно за мъжа ми , на който му липсва хляба) Нищо от боклучавите храни не ми липсва .
Както се казва : скочих изведнъж в дълбокото , но се случи без драма , защото ясно осъзнах че така искам и така трябва.
В началото си мислех, че не мога да живея без сирене и кашкавал -е определено установих, че мога ( за разлика от мъжа ми де ) Преди консумирахме много месо ( аз спрях изобщо , с изключение на 2-3 пъти риба , мъж ми и детето ядат по малко през седмица ( той е убеден , че няма да се откаже от месото) . Спазвам принципите вода да се пие само на гладно . Плодовете също.
Ако след вечеря ни се дояде нещо сладко хапваме сурови бонбони ( направени от какаово, кокосово масло, бадемов тахан , кокос и т.н.
Ох много дълго и обстоятелствено стана , но се наложи , за да си задам въпроса , а той е :Защо след като правя всичко възможно да се храня по най-добрият начин , всеки Божи ден ме боли стомах .
Болката е тъпа подобна на гастрит , в горната част на стомаха, в повечето случаи е като усещане за несмляна храна.Да знам колко е важно храната да се дъвка старателно до степен на каша, опитвам се да го правя.....но се чувствам толкова тъпо -правя всичко с една едничка цел -за да сме здрави , а всъщност тази болка не ми дава мира ден след ден...
Втори проблем - лицето ми е цялото в акне. Преди не съм имала такъв проблем. Знам, наясно съм за чистенето на кожата , след пречистване, но няма как това да продължава 5 месеца , не е нормално.....
Изчетох всички теми, свързани с това и в крайна сметка до причина, и по-важното успешно лечение не стигнах. За акнето прочетох , че човек , трябвало да се харесва , като се погледне в огледалото . Съгласна съм изцяло , защото никога не съм имала проблем със себе си и външният си вид - харесвам си се всякак - дори сега с пъпките по лицето, не драматизирам че ги имам , просто търся логика, защо е така ?
Хората със суровоядство решават проблемите си , а при мен се появиха - тъпо ми е , заради това.
При лекар няма да отида , защото освен от вашата гледна точка за медицината , гледам и от своята на фармацевт ( нещата стават още по-сложни : не само, че медицината в повечето случаи е безсилна , ами когато се насложат безсилната медицина с безбожно некадърните и алчни лекари , на чиито рецепти съм ежедневен свидетел -става страшно
Четох много и за гладуването -не мога да се реша , поради факта че при ръст 160 см за тези няколко месеца смъкнах от 53 кг и сега съм 45 кг. Буквално съм мършава , броят ми се ребрата буквално....а едно евентуално гладуване , мисля , че съвсем ще ме довърши.
Затова питам вас - къде греша?