Тихий, аз съм изцяло на същото мнение по отношение "случаят Зинаида" . Ама за млякото ..
няма как, приятелю, да е добра храната, която ме изстрелва в тоалетната със звучни колики и "рядко щастие"
само половин час след приемането й . Дори и домашно козе да е -пак е същото. Който иска , на който му понася - да си пие.
Ти да не би да си разбрал погрешно за млякото - че трябва да се ПИЕ ?
Защото ако се правят с него млечно-маслени микроклизмички , тогава е вече друго нещо ,така съм съгласен
Шангрила , много много е сложно всичко в храносмилателната система. Причини за рефлукса- колкото искаш!
От обикновено дългогодишно преяждане, както казва Неумивакин, през хиаталната херния , че до вегетативната дисфункция.. А според някои "умници" ( като посоченият ми за най-добрият гастроентролог във Варна - д-р Мерджанов ) не винаги имало причина...
Да бе да , щом Медицината не може да я намери - значи нямало причина
Тоя човек като усети , че задавам и то нелесни въпроси , направо си каза, че по-добре да не го занимавам с тоя проблем.. и ме насмете деликатно -чакали го 16 гастроскопии и нямал време за мен
Най-добрият във Варна
Представяй си останалите
Физическите упражнения не помагат много, а тези с тежести са абсолютно забранени за страдащите от рефлукс! Три дни четох хиляди постове ( в момента са 6734 ) в един руски форум
http://www.woman.ru/health/woman-health/thread/3951841/135/, - тяхната бгмама
Много лошо нещо , кой какво не пробвал и пак не може да се оправи.
За дневника , какво да ти кажа.. Освен да ти отговоря подобно на Катон Стари, който на въпрос защо няма паметник, казал : "Предпочитам , като умра , да питат защо нямам паметник, отколкото - защо имам "
Вижда ми се някак нескромно да ви занимавам и от още едно място - че и от дневник
И без това достатъчно съм ви омръзнал с честите си включвания, но какво да се прави , трябва да се търпим , пълно щастие нямало
Зинаида, не мога да кажа кое точно ми е помогнало. А най-лошото е , че не мога да кажа и дали изобщо съм постигнал нещо
Обаче пък нали затова владея достоверна диагностика, ще се тествам да видим какво ще покаже. ( защото при нея вече скрито-покрито няма
)
Сериозно, това ще трябва да го пусна в отделна тема, защото е много важно: много малко хора са наясно , че затихването на симптомите може и да не означава подобрение! И бързат да се похвалят из форумите, че излекували еди кое си.. Не бива! Трябва да мине доста време или да държат връзка с добри диагностични методики
. Иначе подвеждат останалите, които само чакаме да чуем , че някой оправил нещо и бързаме да повтаряме челният му опит
Вариант 1 : Дори и ортодоксалните докторчета (
) знаят, че острите заболявания утихват и преминават в хронични! И болка почти няма. Но защо.. как.. тове вече не им е интересно
Но има и медици, които не спират дотам.. Блестящо е изследвано и обяснено напр. от внучката на великият Бехтерев - акад. Наталия Бехтерева. - "Когато човек заболее, и боледува дълго, той преминава в особено състояние, нещо като стабилизация на болестния процес. Устойчиво Патологично равновисие. Чрез което организмът се старае да се самозащити от по-големи увреждания. Създава се нова хомеостаза, обезпечаваща оптимално приспособяване към средата , но вече не средата на здравият , а на болният организъм! Просто организмът се подстроява под болестта, когато разбере , че не може да се справи с нея!"
Вариант 2.
(Блестящо изложено от Нобеловият лауреат за Алтернативна Медицина - проф. Георгос Витулкас.)
Неправилно лекувана , тоест - потисната с лекарства или други средства болест, "влиза навътре" в организма , като след време еволюира като съвсем друга , уж НОВА болест, която е още по-трудно лечима от първоначалната, точно защото е по-навътре и вече на друго ниво .. Ако и тя се потисне - влиза още по-навътре и става още по-сложно..
(Примери -бол: Ако питаме кой да е беден възрастен човечец, излизащ от аптеката с празен джоб, но с пълна торбичка с лекарства, ще си припомни , че преди доста време лекарствата са били само 2 или 3 , а сега са вече 15 ! )
Тогава, за да излекуваш първоначалната си болест, трябва да избуташ последователно първо другите две навън ,и чак тогава първоначалната" , защото и трите "болести" са всъщност една и съща патология
Естествено , ние не трябва да мислим като академици, а да си вярваме , че се лекуваме успешно
Но все пак, да имаме едно наум
--------------------------
Да отговоря на Емо , че се включил междувременно =)
Емо, за да стане поне отчасти ясно какъв ни е проблемът с храносмилането , трябва да се направят десетки изследвания! Голямата част от тях въобще не се правят в БГ. А останалата част едва ли има кой да ги интерпретира грамотно и в комплект. И се обзалагам, че нито един гастроентеролог няма да се сети да ти изследва Вегетативната Нервна Система , която регулира работата на всички органи! И която е основен заподозрян
А дори и да се сети - няма да знае КАК. Да не говорим, че още по-малко ще му е ясно от кое се е разстроила и най-малко - как да й се върне баланса
Не, "най-малкото" е да установи , дали точно "болната" ВНС е причина за болния ни стомах!