Привет съфорумци
Включвам се в моята си тема половин година по-късно за съжаление, за да се жалвам отново.
Нещо не е наред със стомаха ми , нещо тотално се самопрецаках с преминаването към новият начин на хранене преди година и половина , и за огромно мое съжаление това ми действа наистина зле на психиката.
Преди бях всеядна , консумирах в умерени количества пакетирани боклучави храни, но никога не съм имала проблем със стомаха, никога....
В периода в който съм, вече няма ден в който да не изпитвам стомашен дискомфорт, след каквато и да е храна, преди каквато и да е храна... Сякаш имам томпка в горната част на стомаха , която ми създава неприятно усещане на несмляна храна, отделно че това чувство започва коагто мине 2-3 часа и не съм хапнала нищо, а след като хапна 1 час след това започва да ме гложде стомаха , понякога е тъпа болка (тип гастритна ) понякога е като несмляна храна , но май си е целодневна моята болка...
Разсъждавайки си за проблемите си , сама стигам до следните изводи:
това чувство би могло да е в следствие на :
1.Липса на ензими, които да смелят храната. Но как да имам липса на ензими , след като 70 % сигурно от храната ми е сурова, та нали точно там са ензимите?
2. Липса на пробиотици - хапвам и пробиотични храни (домашно естествено ферментирали зеленчуци и квасен хляб). Отделно започнах и с Ветом....засега без успех...
3. Понижена киселинност на стомаха (в следствие спирането на место , мляко, сирене). Ако това е проблема , мисля да се възползвам от съвета на Бате Бино преди време , да вземам сутрин една щипчица сол върху езика , за да я повишвам..... дано не успя да си навредя още повече...ако това не е проблемът ми.
Не мога да измисля други евентуални причини, ако вие се сещате помагайте , моля
А менюто ми е все същото - сутрин почти не закусвам , просто защото като стана нямам никакво желание за храна. Около 10 часа- евентуално плод. На обяд - салата със сезонни зеленчуци плюс авокадо и маслини. Вечер отново салата и нещо готвено (ориз, боб, леща, грах, картофи, зелении и т.н.)
Опитавала съм да гладувам ден - два -три, но просто за моята Вата и 44-те ми килограма толкова според мен ми е достатъчно. проблема е , че като се захраня и пак си се същото...
Нещо взех да се сдухвам от този факт, което е лошото в случая...... ако знаех , че ще стане така сигурно щях да си ям боклуците, знам ли вече......и моята работа като на Петко май стана....макар че ям готвена храна всеки ден все пак.....
Помагайте.....