Зинаида, аз лично имам едно предположение за причините , но в случая е най-добре да се консултираме с човек, наистина знаещ! Има такъв, ще го спомена после.
А тук малко на база моите знания:
1. Вата по натура са си с изнежени и деликатни стомаси! ( и всичко останало при тях е деликатно ..) Тоест – предразположени са (сме
) към подобни проблеми! Всички вати от един момент получават някакъв храносмилателен проблем! Дори и тези, които не експериментират.. Затова , ако 10 човека повторят „експеримента” ти , далеч не всички ще получат тези болки!
2. „Липсата на ензими” е възможна, но тя не е първопричина! Ако я има ,тя ще е следствие от промяната и новата логика на храносмилане! Тоест , няма да бъде точно „липса”..
Това можеш лесно да установиш – попий малко ензими, но ако са животински ( а повечето са такива) - не повече от месец! Защото потискат собственото производство на панкреатичните сокове и после няма да можеш без тях! По-добре да са от растителен произход, напр. на основата на папаин.
3. Явно не е въпрос на дисбактериоза или възпаление, след като не се е повлияло от Ветом.
4. Киселинността. Защо обаче мислиш, че е понижена? Напротив, следва да е завишена! Защото при старият начин на хранене е била нужна в по-големи количества.
И по инерция си остава висока. Не вкарвай Болотов обаче ( щипката сол след ядене) , преди да си направиш денонощна PH на стомаха! Може да се окаже , че не е нужно и че киселинността ти е нормална.
5. Емо, има някаква идея в тоя „автомобилен” принцип, но авторът му не е бил твърде даровит в главата човек де..
Дори при автомобилите този принип важи само понякога .. Важи само за определени техни части.) .”Нещото „ може да си работи добре , но ДОКОГА ще работи добре ?..
Ако си бях сменил бензиновата помпа навреме ( нищо че си работеше отлично ) , нямаше да се разтвори ( от старост) гуменото й уплътнение, тя да го засмуче, да се запуши отворът й , да се получи бедна смес, да предизвика детонация и да ме се пробие буталото
точно когато не трябва )) Случи се точно като пътувахме за Киев през 2010 групичката да учим диагностиката. И стана наистина весело .
А пък за организма да се отнесе, съвсем пък не пасва. Той си се настройва на определен ритъм и може докрай да не ни сигнализира! Да работи на предела дълго време и изведнъж – ЧАТ! Пада главния бушон.. Ами инфарктът и инсултът не са ли точно това?
Всичко си е наред УЖ и в един момент – прас!... А проблемите са били почнали 20-30 години назад..
Същото е и с бъбреците.
6. Шангрила, две различни неща са - „киселини” и „усещането за киселини”
Хората ,които се оплакват от тях, нямат проблем със самите киселини, а с незатваряне на сфинктера на хранопровода. Поради което те се качват нагоре по него и го парят. Ако си работи добре клапата, ти „киселини” няма как да усетиш!
( отварям скоба – алкалните сокове от жлъчката ,проникнали в хранопровода, го повреждат дори повече ,отколкото киселините!
това е проблем,когато и долната клапа на стомаха не затваря )
Болката при Зинаида може да бъде от незатваряне на клапата. Но може да бъде и от СПАЗЪМ . Като и двете състояния може да са от вегетативната, както казваш. А за нея какви са причините..? сложно е , не са една и две..
За мен, както казах в началото, причината ( която и Емо изтъкна ), е че преходът не е станал ПЛАВНО. За това трябват години!! И Петко , и другите около него юнаци, също не са се съобразили и побързаха
( тесногръдо и първосигнално ) да обвинят самият метод!! Така е най-удобно – някой друг да е виновен , а не ние самите
)
Всяко нещо си иска пинизът, драги мои , и не спазиш ли някоя точка от инструкцията.. имаш проблем
)
Един от хората, които могат да кажат в случая къде е проблемът, е този:
http://ufrolov.ru/ Това е уникат някакъв - пращи както от знания, така и от практика. ( суровоядец е ) А също е в постоянен контакт с хиляди, също пращяши от знания и практика суровоядци, натуропати, човекът е абсолютно отдаден на тази материя. Блогът му е претъпкан с ценна информация по всякакви въпроси, който има време - да чете, няма да съжалява .
Аз веднъж му писах, веднага ми отговори, въпреки , че е страшно зает!
Според мен, Зинаида , напиши му любезно писмо, кажи му , че е популярен дори у нас , и той ще намери време.
И няма нужда да правим тука разни догадки, а да се произнесе за краставиците направо краставичарят.