Веско, жив ли си , приятелю ?
Забрави ни ти
Не знам кой го е измислил тоя режим "сурово до 4 след обяд" , обаче ако е така любезен, ще го моля да подхвърли някой аргумент "ЗА", защото насреща има един колосален аргумент "ПРОТИВ"
И той е по-прост от боб! Той се казва БИОРИТМОЛОГИЯ.
Сутринта ( естествено, за такива като Тихия пак да поясня - не директно след ставане а 2 часа след това , като си се изморил достатъчно например с гимнастика ..)
и по обед ( най-вече!) организмът има най-голямата сила да разгражда храната! Най силен "храносмилателен огън"! ( Не случайно по аюрведа кафа типовете въобще не трябва да вечерят! Освен това си има и поговорка народна - "закуската изяж сам... и т.н." ) Суровото е по-лека храна и би трябвало да се яде във втората част на деня.
Кое друго би могло да бъде по-определящо, не знам..
Тихий, аз понавам едни хора, дето почнаха да карат кола и без значение дали са пита или кафа - катастрофираха
Защо ли ? Ами защото не можеха да карат
Всяко нещо си има пинизът и ако не се спази - проблем! Ние не знаем например доколко плавно тези юнаци са преминали на сурово ( На Вадим Зеланд са му трябвали 10 години! .. ) И дали са прилагали мероприятия за намаляване на ватата ( неминуемо възбуждаща се от суровото ! )
Казано така опростенчески звучи като
"Всички дишат и всички умират. Следователно да се диша е вредно! "
ВАЖНО за ватите . И за юнаците в болницата! : Не всичко сурово възбужда ватата! Лошо за вата са само сурови зеленчуци ( без моркови ) и някои кисели и стипчиви плодове. Почти всички сладки плодове, както и всички ядки, кълнове, семена - са добри !! Сурови. Ако е било спазвано това, не би трябвало да има юнаци в болница! ПРи мен инстинктивно организмът си е избирал своето - от дете съм мразил сурови зеленчуци (с изкл на морков, тиква, сладък картоф, което е добро и по Аюрведа ) както и кисели , стипчиви и горчиви плодове и вкусове, и съм си падал по ядки и сладки плодове ( е, и по еклерчета понякога
)
Сякаш съм се родил с учебник по Аюрведа в устата ..
Съншине, някой те е излъгал за ориза Оризът е добър само за вата! ( и тук няма лабаво - бидейки вата, от дете съм оризопристрастен! Ако трябва да избера само една храна , която да ям до края си , това ще е оризът. )