Научих историята днес, случайно. Поне за мен звучи шоково .
Заговорихме се с братовчед ми за правилните храни, за начин на живот и т.н. и споменах нещо за паразити в мозъка.
И той ми казава " Ами разбира се че има, аз самият заедно с роодителите ми си спомням , когато бяхме малки ходихме при жена в едно Пловдивско село, и тя извади през ухото на баща ми и сестра ми по няколко червея.
Шок и ужас , от моя страна
Веднага се обадих и разпитах подробно леля ми, която е присъствала там тогава.Тя потвърди. Въпросната жена наистина извадила през ушите им червеи - прилчали на тези, които ги има в черешите , бели ,но по - големи. Процедурата била първо да нагрее ухото върху камък , после с нещо като масур да създаде вакум и ги изтегля. Леля ми казва, че от светлината червеите буквално изсъхвали. Жената казала , че било рядко явление човек , който да няма червеи. Децата дори ,също почти винаги имали.
Уточнявам , че действието се развива 2000 година. Не знам дали тази жена още е жива, но съм решила да я потърся.
Какво мислите вие , има ли смисъл във всичко това ? Възможно ли е така да се пречисти човек от паразитите ?