Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Помогнете с покълнала пшеница  (Прочетена 27216 пъти)

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #40 -: 09-04-2010, 07:53:26 »

А чели ли сте, че много суровояди избягват пшеницита и повечето зърнени заради глутена? А също така пишат, че хората ваобще не трябва да ядат зърнени-те били само за птичките.
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #41 -: 09-04-2010, 08:05:07 »

А чели ли сте, че много суровояди избягват пшеницита и повечето зърнени заради глутена? А също така пишат, че хората ваобще не трябва да ядат зърнени-те били само за птичките.
Доста лоши неща съм чела за глутена като цяло, въпреки това съм яла т.н. "житно месо" (сейтан), което е 100% глутен. Нищо не ми стана;) Като всеки протеин с него не бива да се прекалява, но чак пък да се изключи умерената употреба на всички зърнени е глупост. Имат толкова много други полезни съставки. Древните сортове като лимеца и камута са със сравнително ниско съдържание на глутен.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #42 -: 09-04-2010, 08:16:00 »

Ами наблягат на безглутиновите зърнени, ако ядат такива- просо, киноа, амарант и елда, която всъщност не е зърнена култура. Оризът също е безглутенов.
И според мен умерената употреба не би навредила, но като цяло глутена бил силен алерген и го избягват. Използват само житната трева за сок.
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #43 -: 09-04-2010, 10:24:20 »

Глутенът не е толкова концентриран при покълване.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #44 -: 09-04-2010, 12:56:46 »

Глутенът не е толкова концентриран при покълване.

Не е само глутенът. При покълване зърнените концентрират силна отрова за да отблъснат гризачи, плесен и други видове застрашаващи младото растение. Животинското тяло се изтощава в опитите да противодейства на токсините в пшеничния зародиш. Пшеничният зародиш е шампион по отрова.  Има достатъчно късметлии, които се разминават безнаказано и да се благодарят на късмета си спрямо останалите индивиди.
Няма универсална храна....    


« Последна редакция: 09-04-2010, 13:16:46 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #45 -: 09-04-2010, 15:37:11 »

Глутенът не е толкова концентриран при покълване.

Не е само глутенът. При покълване зърнените концентрират силна отрова за да отблъснат гризачи, плесен и други видове застрашаващи младото растение. Животинското тяло се изтощава в опитите да противодейства на токсините в пшеничния зародиш. Пшеничният зародиш е шампион по отрова.  Има достатъчно късметлии, които се разминават безнаказано и да се благодарят на късмета си спрямо останалите индивиди.
Няма универсална храна....    



:Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #46 -: 09-04-2010, 15:47:49 »

Ами наблягат на безглутиновите зърнени, ако ядат такива- просо, киноа, амарант и елда, която всъщност не е зърнена култура. Оризът също е безглутенов.
И според мен умерената употреба не би навредила, но като цяло глутена бил силен алерген и го избягват. Използват само житната трева за сок.
Така е, алерген е. Но нека си зададем въпроса "Какво би ни направило алергични въобще?" Отговорът, който ми бе даден от познат доктор и след това аз попроверих тук-там е: "Слабата имунна система!"
Медът и пчелните продукти са най-силните естествени алегрени. Обаче са невероятно полезни. Колкото си по-интоксикиран, толкова повече суровата натурална храна ти се струва като отрова - получават подуване на стомах, черва, газове, алергии.
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #47 -: 09-04-2010, 16:32:18 »

Цитат
Така е, алерген е. Но нека си зададем въпроса "Какво би ни направило алергични въобще?" Отговорът, който ми бе даден от познат доктор и след това аз попроверих тук-там е: "Слабата имунна система!"
Именно. Аз като "алергичен" човек го потвърждавам. Като дете ме тестваха всяка година и имам доста силно изразени алергии към домашен прах, котка, а понякога и към акари, библиотечен прах и куче. Тогава си се скъсвах да боледувам. Сега нито едно от изброените неща не ми причинява каквато и да е била реакция. Не съм чистофайница, котката ми спи на възглавницата, имам книги до леглото си. Има хора, които изведнъж получават алергии към абсолютно всичко. Това е резултат от силен стрес, съпроводен с отслабване на имунната система, подсилено от средата в която живеем и храната която поемаме.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #48 -: 09-04-2010, 17:41:14 »

Цитат от книгата The raw secrets:
“All true natural hygienists are opposed to grain products. These include bread, pasta,
rice, flour, cookies and crackers. It seems very difficult for most people to understand this
subject, because unconsciously they refuse to abandon the habit of eating bread and other
grain products. ‘It is the very foundation of civilization,’ they say. Those who call
themselves natural hygienists and still promote bread, even whole wheat, are not true
hygienists. They don’t understand that nature doesn’t produce bread, that grains are
meant to be eaten by birds, which are granivores (eaters of grains) and that humans are
frugivores (eaters of fruit and green leaves).
“There are many reasons why grains are not suitable for humans. Among the most valid
are those taken from the science of biology — and consequently, are the same types of
arguments that vegetarians use to condemn meat eating.
“A chart of comparative anatomy reveals that humans have none of the characteristics of
the carnivore. They do not have appropriate teeth to bite the prey, nor an adequate liver to
neutralize all the toxins, and so on. Vegetarians can easily understand that humans are not
carnivores. But what I say is that humans are not granivores either. We are not
biologically designed to eat grains. For every class of animal on the planet, nature has
provided certain categories of foods for them. Any deviation from that will create all
sorts of problems — disease, cancer, etc.
“A machine that is supposed to function well with a certain type of oil will not function
as well with a different type of oil. It will clog up and break down. This is the major
argument against grains. All other ‘scientific’ arguments are only in the details.
“Nature has provided a special type of food for fish, another type of food for cows and
something entirely different for bears. And for us, nature provides us with our natural
foods: fruits and vegetables. Nature is not chaotic. Every species eats the food it was
designed to eat. If horses started eating meat and lions started grazing with the cow, it
would be the end of everything!
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #49 -: 09-04-2010, 17:45:04 »

“Bread and grains, whole or not, are extremely deficient in minerals compared to fruits
and greens. They are lacking in alkaline minerals such as calcium. Indeed, they are some
of the most acid forming of all foods. Our physiology is not designed to handle the
digestion of grains. The ptyalin enzyme in our mouth can only handle small amount of
starch found in roots and some fruits.
Species that are granivores, like some types of birds, have a special organ called the
gizzard. What is a gizzard? It’s a sort of second stomach that permits certain types of
birds to grind hard seeds in order to digest them. With this type of strong stomach, they
can even pulverize little rocks in no time. In fact, they swallow rocks to help grind grain.
Even metal needles swallowed by some young birds are broken into pieces and
eliminated with no apparent damage.
“Have you ever seen chickens and other types of fowl eating rocks, nails and other hard
and indigestible things? At that moment, you probably asked yourself, why are these
animals eating these useless and harmful things? Have they gone mad? Or are they
following their instinct? They are simply introducing hard things into their gizzard to
help grind the hard seeds that they just ate.
“Birds and fowl have no teeth. That’s why they have to swallow whole seeds. But since
they need to digest them, nature provides them with a perfect grinding machine attached
to their stomach. Small rocks when eaten serve as millstones.
“But humans are much different. They do not have a gizzard. They cannot grind hard
seeds like grains or legumes. This is one reason these foods are not meant for us.
“Now someone will say that we can replace the gizzard with a millstone constructed by
humans, and cook the grains to soften them and render them easy to chew and digest.
That’s what we’ve been doing for several thousands of years. But this does not solve the
problem.
“The digestive tract of humans and of all frugivorous animals is too long for the efficient
digestion of heavy starches. These foods stay there for too long and thus have a tendency
to ferment. Grains are natural foods for birds and fowl, but not for humans. We are not
equipped with a gizzard and other physiological designs in order to process grains
properly.
“Furthermore, humans cannot eat and enjoy these foods in their natural state. They are
simply not foods we are biologically meant to eat. Our natural foods are fruits and green
leaves.
Here is Albert Mosséri’s list of diseases caused by grains and bread, based on his decades
of helping thousands of ill people back to health.
Diseases and Conditions Caused or Aggravated by Bread and Grain Consumption
by Albert Mossé ri
• Common cold
• Flu
• Sinusitis
• Bronchitis
• Pneumonia
• Colitis
• Asthma
• Allergies
• Diabetes
• Arthritis
• Arteriosclerosis
• Heart attacks
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #50 -: 09-04-2010, 17:55:51 »

Цитат
that humans are
frugivores (eaters of fruit and green leaves).
Искам доказателства за горното твърдение! Сигурна съм, че ще се намерят и 50 антитези, които да твърдят, че сме създадени да ядем точно обратното. Всичките ще звучат еднакво научно и убедително. Както с вечния въпрос хищник или тревопасно е човека...
Че сегашният хляб не е полезен, то се знае, но се замислете колко хилядолетия човечеството е оцеляло в благодарение на житните култури. Историята го е показала - където има земеделие, там има и цивилизация.

Цитат
Diseases and Conditions Caused or Aggravated by Bread and Grain Consumption
by Albert Mossé ri
• Common cold
• Flu
• Sinusitis
• Bronchitis
• Pneumonia
• Colitis
• Asthma
• Allergies
• Diabetes
• Arthritis
• Arteriosclerosis
• Heart attacks
Горните заболявания не се ли прiписват и на животинските продукти? Някои диетолози, пък, спорят относно полезността на плодовете и ги обвиняват в покачването на кръвната захар.

Цитат
“Nature has provided a special type of food for fish, another type of food for cows and
something entirely different for bears. And for us, nature provides us with our natural
foods: fruits and vegetables. Nature is not chaotic. Every species eats the food it was
designed to eat. If horses started eating meat and lions started grazing with the cow, it
would be the end of everything!
И въпреки това, ние сме хора, тоест отделен вид. И въпреки това има растения хищници, а растенията уж са създадени да фотосинтезират. Яденето на плът им помага да поддържат фотосинтезата си в определени условия на живот. Има доста интересна статия в NG за тях. Същото е и с нас - приспособяваме се. Най-съвършения режим на хранене несъмнено е слънцеядството, само че много отдавна сме изгубили тези си сетива.
« Последна редакция: 09-04-2010, 18:43:34 от Томирис »
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #51 -: 09-04-2010, 18:39:13 »

По принцип в суровоядството има не знам си колко течения. Всеки нещо отрича. :)
А относно глутена- чела съм също така, че има пристрасяване, от което е хубаво също да се откажем. Но тук не става дума за покълнали семенца.
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #52 -: 09-04-2010, 22:00:09 »

Лелееее, и при нас  ли има течения?  tooth Трябва да се самоопределим в коя категория т.е. към кое течение принадлежим.. Майтапя се, де. Важното е да се чувстваме добре!
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #53 -: 09-04-2010, 23:39:09 »


Цитат
Така е, алерген е. Но нека си зададем въпроса "Какво би ни направило алергични въобще?" Отговорът, който ми бе даден от познат доктор и след това аз попроверих тук-там е: "Слабата имунна система!"
Медът и пчелните продукти са най-силните естествени алегрени. Обаче са невероятно полезни. Колкото си по-интоксикиран, толкова повече суровата натурална храна ти се струва като отрова - получават подуване на стомах, черва, газове, алергии.

експерт по алергиите ли си станал или така казва Рашко ?


Бъди информативен ако обичаш с емотиконки не си полезен.
Къде набърка пчелните продукти наравно с токсичния пшеничен зародиш. Мед от пшеница ли си намерил ?

Зърнените култури не представляват интерес за медоносната пчела, опрашват се от вятъра.
Алергиите по често са от свръх силна имунна система нападаща повече от необходимото.
Алергията към мед е алергия към полени. Попаднал прашец от алергичния полен прави и меда причинител на алергията. И за разлика от токсичната пшеница системно изтощаваща ендоктинната система и водеща до оглупяване и инволюция. От меда и прашеца ще се разминем с кихане и сополи.

Китайците никак не са малко като численост,  и не докосват скъпоценното ти житце!

« Последна редакция: 10-04-2010, 00:31:54 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #54 -: 10-04-2010, 05:50:36 »

Кви китайци бе, мен :Content_4 - emotloader: Аз го вземам от село. Пшеницата си е 100% българска. Е, да, тази дето е органик и е внос, може да е всякаква.

Аз по-добре да чета и да се смея, отколкото да влизам в полемики с такива разбирачи.
Странно как изведнъж половината неща, писани миналата година, сега новите членове на форума идват и ги анатемосват. Наистина интересно :Content_14:
Щастливецът(Алеко) казваше - "Пази Боже сляпо да прогледа!" :love_028:

Пшеничният зародиш бил токсичен...а всъщност месцето знаеш ли, че е адски полезно...млекцето също...лекуват и прочистват организма...гарантират дълголетие и качествен живот :Content_14: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
« Последна редакция: 10-04-2010, 05:58:11 от Petko »
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #55 -: 10-04-2010, 07:24:43 »

Всъщност, въздухът е една от най-големите отрови за човешкия организъм. ;)
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #56 -: 10-04-2010, 07:35:23 »

Един път да сме на едно мнение с Ортодоксален. Аз не твърдя, че е токсична пшеницата, а повдигнах въпроса, защото в суровоядските сайтове наистина избягват глутеновите зърнени, дори и покълнали. Използват само пшеничната трева за сок. Не знам доколко е достоверна тази информация, но ми се стори интересно да я обсъдим. Дори си мисля, че има още много теми свързани със суровоядството, които не сме засегнали. Но всичко с времето си. Нали затова е форума да обсъждаме нещата погледнати от няколко страни. Ако беше толкова просто и елементарно, защо тогава да се хабим и пишем. Аз наистина избягвам специално пшеницата. За една година да съм яла 2 пъти покълнала. От една година наблягам на елдата. А преди да премина на суров хляб консумирах немски хляб с ръжен шрот. Може би, защото бях чела информация за кръвните групи и започнах да я избягвам. Може и да се заблуждавам, но това не пречи да обсъдим тази информация.
Томирис, сега да не искаш да ти преразкажа цялата книга. Някъде имаше линк за нея. Направо ако искаш я прегледай.
Активен

desi82

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #57 -: 10-04-2010, 07:37:33 »

Eто го линка с книгата:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=107.20
Активен

Томирис

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1170
  • Лунатик!
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #58 -: 10-04-2010, 07:47:40 »

Eто го линка с книгата:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=107.20
Мерси, въпросите ми бяха по-скоро риторични, не към теб. Само авторът знае отговорите.
Аз по кръвните групи, пък трябва да избягвам точно елда. Имам някои резерви към тази теория, обяснила съм в други теми защо.
Активен
"Ето добрите и праведните! Кого те ненавиждат най-вече? Оногова, който разтрошава техните скрижали на ценности, разрушителя, престъпника, а това е творецът"

Petko

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook
Re:Помогнете с покълнала пшеница
« Отговор #59 -: 10-04-2010, 08:55:01 »

Един път да сме на едно мнение с Ортодоксален. Аз не твърдя, че е токсична пшеницата, а повдигнах въпроса, защото в суровоядските сайтове наистина избягват глутеновите зърнени, дори и покълнали. Използват само пшеничната трева за сок. Не знам доколко е достоверна тази информация, но ми се стори интересно да я обсъдим. Дори си мисля, че има още много теми свързани със суровоядството, които не сме засегнали. Но всичко с времето си. Нали затова е форума да обсъждаме нещата погледнати от няколко страни. Ако беше толкова просто и елементарно, защо тогава да се хабим и пишем. Аз наистина избягвам специално пшеницата. За една година да съм яла 2 пъти покълнала. От една година наблягам на елдата. А преди да премина на суров хляб консумирах немски хляб с ръжен шрот. Може би, защото бях чела информация за кръвните групи и започнах да я избягвам. Може и да се заблуждавам, но това не пречи да обсъдим тази информация.
Томирис, сега да не искаш да ти преразкажа цялата книга. Някъде имаше линк за нея. Направо ако искаш я прегледай.
Деси, аз не съм против да се избягва, щом има опасност. Но опасността идва, че хора, които не се прочистват, а са суровоядци, им се случват какви ли не чудеса. Избиват разни пъпки, започват някои болки и т.н. Това е така, защото суровоядството изчиства организма. Но повечето токсини не излизат съвсем сами ;D Напластяват се по различните органи и тук идва нашата адекватна намеса - прочистване. Ако решим да не се изчистваме и в същото време продължаваме да сме си суровоядци(поне 80%), тогава ще ни се случват странни неща. Няма как :whistling2 - emotloader:
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди


“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов
 

Страницата е създадена за 0.183 секунди с 22 запитвания.