Меню с преобладаващ плодов прием не би трябвало да е проблем, още повече касаещо приема на вода.
Не случайно мин 500мл се пада на водата която е желателно да бъде приета и идва именно от плодове, но това е в съвсем смесен режим на хранене където плодовете са като екстра към менюто а не преобладаващи, това са случаите в които препоръчват да се приеме допълнително около 1.5л за да може да се балансира храната която не е непременно преобладаващо плодова/зеленчукова.
"медицината РУХВА.. Стана на парчета.. На РУИНИ! И биологията ПОТЪВА! И Физиологията! Потъват, потъват като Титатик!
Затова - Събудете се!!!!! Няма наука! Сами сме си, не разбирате ли! Дерзайте и споделяйте."цитата на Purelove.
Поздрави
Предполагам се има предвид тук споделянето на промените които настъпват в тялото и ума с останалия свят, в следствие напр. на опитване на нещо ново, което не е все още норма за мнозинството.
Това че няма наука мога да го разбера единствено ако го каже човек който е запознат достатъчно подробно в научните материи и се е убедил че те дават яснота до определено ниво, в последствие се е убедил че има още какво да се желае, но мисля почти само тогава.
Някак би ми било странно ако не сме минали през науката да кажем че няма такава, все едно да искаме да се качим от първия направо на четвъртия етаж за да се огледаме от там, дори и да се озовем там по прекия път, ще ни даде ли това разбирането за това което ни е нужно за да осъзнаем целият процес по себеопознаване?
Денироо, помниш ли какво каза преди месец?
"Не е ли моето собствено тяло най-верният ми съветник? Не само Тихия, аз също нямам нужда от авторитети и знам, че най-верният път е моят собствен."
А сега чувам друго:
"От една страна д-р Гайдурков издига на пиедестал яйчните жълтъци, но от друга страна според д-р Иванова, съотношението на омега 3 и омега 6 в тях не е от най-добрите, а аз ценя повече нейното мнение."
Жълтъците ги дават по 1 на ден за да си набавиш необходимият холестерол за деня, не че не може и повече да се консумират, но е препоръчително да се справиш с излишната енергия от тях.
Не е ли сходно това със зависимостите към храните както и към авторитетите, 2 пъти думата д-р на един ред
За жълтъците: в 100гр продукт има Омега 3: 228mg и Омега 6: 3538mg,
в един жълтък има: Омега 3: 38.8mg и Омега 6: 601mg,
Ленено семе в 100гр продукт има Омега 3: 22813mg и Омега 6: 5911mg,
Слънчогледово семе: в 100гр продукт има Омега 3: 74.0mg и Омега 6: 23048mg
Толкоз с техническата информация, някой да забелязва нещо?
Я по добре кажете младежи как да върнем Виолета обратно тук? Разбира се най-малкото престоя тука трябва да е приятен и комфортен и за нея и за форума. Все си мисля че човек дори и много принципен какъвто е всеки в някаква степен, е по-добре в името на обща добра кауза да прави компромиси и със себе си и с останалите.
Не знам обаче дали един букет цветя ще са достатъчни!