Ей това му е лошото на демокрацията!
Че всеки иска да наложи приоритетите си , дори и на висшестоящите в йерархията
Има хубава поговорка , Гале - "На чужда каруца щом седиш- чужди песни ще пееш "
В момента сме в каруцата на Мер. И щем не щем - ще се съобразяваме. Защото това е желанието на собственика. Както и на почти всички съфорумци. Нямаме право да го подлагаме на оспорване, на тълкуване и т.н. Защото това е правото на собственика.
Ти вероятно си отскоро в Германия и още не си забелязала , че точно тази пък държава е пълна с милиони правила, указания, уточнения, алинейки , като отвсякъде дебне контрол за тяхното безпрекословно спазване. Желязна дисциплина. (Гъмжи и от неписани правила като например че не можеш да си паркираш евтиното Опелче пред елитен ресторант , редом до наточените мерджани и баварци. Законът не ти забранява , но тутакси ще ти бъде намекнато )
Искаш да кажеш , че не се съобразявате с това в Германия ?
Ти си права за себе си, разбира се. И аз си мисля, че съм прав , когато правя забележка във фитнесклуба, където нонстоп дъни долнопробен рап с разложен акустичноизкривен бас и перманентното " фак" и "мадъфакъ" и опитвам да обясня на собственика , че това му гони клиентите, но той ми отговаря : "Повечето искат да слушат това"
За съжаление правилата няма как да са такива , че да паснат на всички