Ама какви ти "гладувания", аз съм 2+ години на режим който започвам хранене около 15часа след края на последното хранене, което за мен е детокс, почти всеки ден съм така.
че то излиза, че и аз съм на нон - стоп детокс тогава
аз понякога започвам хранене и 24 часа след последно ядене.
но редовно имам поне 15 - 16 часа интервал и се чудя как хората стават и почват закуски.
Приятели, нали не забравяме, че при въздържане от храна преходният период до цялостно, пълно преминаване на организма ни към изяждане на непотребности и изхвърляне на боклуци (още неясно защо наричано "детокс") е между 4 и 12 дни - при различните хора? И си има доста ясни, видими с око признаци?
Иначе, в изпълнение на главно правило "ако не съм гладен, не приемам храна", може и 15 часа да минават от предишно хранене до ново. Но това по-скоро се дължи на преяждане, късно хранене и последващо съсредоточаване върху важни задачи, което забавя/потиска (забелязването на) първите признаци на глад.
Съвсем друго е, ако още при захранване, след 16-20-25 дневно въздържане, човек си избере един ден в седмицата и твърдо го нарече за воден ден. Тогава още сме сравнително почистени и всички многобройни "настройки" са лесно задвижваеми отново и отново - ако упорстваме. Само след 4 - 5 такива седмици, по време на водния ден изобщо няма да ни се яде, без никакви трудности или намалена работоспособност.
Това не се отнася за хора, извършващи тежък физически труд или такива, на които постоянно им трябват пълните физически, умствени, душевни, духовни и пр. способности (летци по време на полет, миньори, подводничари, парашутисти, висококатерачи, пожарникари, спортисти, спец. части - при действия, бременни, кърмачки... и други).