Да бе, разбирам, Рекс, аз само се шегувам чистосърдечно. И също любезно
Когато имам готово проучване ,аз така и така веднага го споделям. ( дори не е и за "едната добра дума", просто на мен някак си ми е приятно ) Но сега тепърва да почвам ново ..
Но важно е друго!
Такова проучване не се налага! Ние тук и без проучване сме запознати и сме дискутирали какви са заръките на натуропатията по въпроса за прочистването на майките.
Такова прочистване се прави още преди зачатието! За да се осигури не сама здрава мама, но и здраво бебе!
А ако това по някаква причина е пропуснато, тогава остават омекотените форми на гладуване , които са известни. ( за мен лично , най добрата "омекотена" е по методиката на Марва Оганян- билкови чайчета с мед. ) И то - по самочувствие, защото една мама е много ангажирана постоянно и й трябва енергия! Стресове тя и без това ще има, та едва ли й трябват допълнителни..
А пък ако няма да се гладува, ОГРОМНА полза ще донесе дори само едно подобрено хранене ( достатъчно вода, ядене 3 пъти дневно, без междинни похапвания, вечер след 6 не се яде, бавно дъвчене, минимален брой храни на едно сядане, разделно, без течности по време и 2ч. след ядене! без тестени, без сладкиши..и т.н ) Такова хранене ще разтовари и ще освободи достатъчно енергия на организма за самопочистване. Освен това ще пооправи и храносмилателните проблеми, които е нормално да възникнат при бременните в резултат от притискането на диафрагмата .
( така се принудих по неволя да се храня и аз и виждам колко са били прави всички, които са ме съветвали за това още от дете. Но понеже нали като млади сме курназ и мислим, че ще бъдем все тъй млади и здрави до 100 , затова и после си патим я
)