А! Рязък завой отново към темата! Чудесно!
Филмите на Чарли Чаплин са пример и за двете. Хем е реформа в образованието (образоват те чрез движещи се картинки, които можеш да гледаш колкото пъти искаш...а не като живота- картинки, които виждаш само един път), хем нагледно показва трансхуманизма в действие.
Относно въвеждането на вероучение в училищата:
1. Много правилно..."от години се обсъжда"....и точно това му е лошото! Само се обсъжда...и то, от години!
2. Дори и да се въведе в наши дни, то ще е както се въвежда историята. Нов фронт за борба с дечурлигата и още една възможност за производство на еничари!
Религия + Образование- две методически институции, обединени в
Трансхуманизъм- идеологична институция. Изключително мощно, самовъзпроизвеждащо се перпетуум мобиле, което разрушава цялото на дребни частици без свободна воля така, че всяка една от тях трябва да е най-малкото Батман, за да се събере с останалите!
И нямам предвид
"вяра" и "познание", а
Религия и Образование! Подразбира се, че няма значение нито религията, нито образователният ценз! Защото образуванията в Образованието и интерпретациите в Религията са толкова много, точно защото обслужват Трансхуманизма! А той, от своя страна им се "отблагодарява", държейки им здраво юздите! И така, тричките се самоподдържат щастливо!
Управията е да се анализира ясно всяка една от тях, а после, да се "открие" как точно действат трите заедно! Но...истински анализ става само чрез въпросът "Защо"!!! Въпросите "Кой" и "Кога", са на последно място! Предполагам сте забелязали, че масово, когато стане нещо (в наше време нещата са все "тайни", "конспиративни", "лоши"), се задават последните два въпроса (и това е вменено нарочно в обществото). Но реално те се изчерпват само с един отговор(което ги прави несъвършени). А въпросът "Защо" е самовъзпроизвеждащ се, което го прави много полезен за изясняване и разбиране на нещо в дълбочина (и затова се допуска рядко да бъде задаван)! Да, журналистите го задават, но задължително в непотребен контекст!
Пример: Информациите по телевизора започват със:"кой" е золумаджията, "кой" е съучастника и "кога" е направен золума....и дотук. Масово, хората са "жадни" да разберат "кой" и "кога"! Но почти никога "защо"! Стръвно поглъщат "кой" и "кога", а "защо"- не искат и да знаят! Това си има обяснение и "трансхуманиците" го знаят и използват!
Някои постулати в религията (нека вземем православната) учудващо добре служат на трансхуманизма:
Мъченичество- това, като се загнезди в главата ти, е способно да убие всякакъв импулс за съпротива
Ако някой ми влезе у дома неканен, с вредителски намерения, абсолютно съзнателно няма да го пръскам с мокър чемшир и да обикалям около него с кандилница, та белким си тръгне. Напротив, дори ще направя всичко възможно да не може да си тръгне. Ако той е настоятелен, аз пък ще съм последователен в използването на каквито и да е средства...просто защото той е патология на злото в този момент. А злото трябва да се унищожава, без подбор на средствата и начините и по възможност, веднага! "Ама той ти е урок, който сам си си поискал". Не, не...аз може да съм поискал урок, но отсрещния е решил че може да стигне до крайност в преподаването. Предпочитам да научавам нещата с удоволствие и радост, а не чрез "мъченичество"!
Кръщение в детска възраст- грубо посягане на свободната воля. Трябва да става чааак на зряла възраст. Иначе е безпредметно. (Това е непоклатимо лично мнение и полемиката е безпредметна)
Относно причините за строежа на православните храмове. ....предполагам, че повечето православни не биха отговорили адекватно на въпроса защо "Малката Богородица" във Варна е построена до ОД на МВР
Храмовете, като такива са построени за да подсилят възможността ни да се свържем с цялото, ползвайки собственото си уединение! Ако умеем да го правим достатъчно успешно, можем да минем и без тях.
Повечето пъти е изключително удоволствие за мен да пребивавам в храм!
Elia, нещо любопитно, относно маймуните. Наскоро някъде ми попадна въпрос: "Казва се че човекът е еволюирала маймуна, а не може ли маймуната да е дееволюирал човек?"