Здравейте ядкоядци
,
Никак не ми се вярва хора, които отглеждат ядки за продан, да не ги торят и то с всичка сила, в максимално възможната степен... Така че, всички вносни ядки, които много обичам, се опитвам да замествам с български, главно орехи.
Другото изключително важно, което бързам да споделя, е: всички ядки и семена, които са безценни за храна, съдържат естествени защитни вещества, които ги предпазват от болести, паразити, бързо изяждане и при човека затрудняват доста или много обработката(храносмилането) и оползотворяването им.
Решението е много лесно: накисване във вода за 6-12 часа, изплакване (изхвърляне на водата) и... готово за потребление!
(Нямам никаква представа как и дали да накисвам орехите, или просто да ям по-малко от тях...?
Приемам съвети.