Малко предистория....
Имам си много шипки. Когато бяха току що набрани си правех от тях сурова напитка от шипка, обаче с времето естествено поизсъхнаха доста и пред мен остана въпроса как да извлека максимално ползите от тази наша суперхрана ( без да ги варя , разрушавайки термонестабилното витамин Ц в тях)
И така към рецептата:
Слагам 2 шепи шипки в стъклена кана , пълня с вода , оставям на слънце ( под нея оставям рисунката на дъщеря ми във форма на сърце с нарисувани думички Любов , Благодарност, Доброта и т.н. позитивни нещица, ) .
( не ми де смейте за последното , но нали водата променя структурата си при позитивни думи и звуци)
И така след 2-3 дни, напитката е придобила чудесни органолептични качества т.е. Вкусна е . Въпросът е , дали е полезна този вид ферментация , защото не съм сигурна. Дали тази ферментирала напитка от шипка е полезна ?
Как мислите ?