Значи аз разсъждавам така. След като алергията представлява повишена чуствителност на организма към чужди субстанциии и тела, в единия случай ако се отстрани алергена, който е внесен отвън, в случая материал и се намира в устата, а мястото му не е там, човек се оправя и организма му спира да се бори срещу него и симптомите изчезват. В другия случай обаче, ако говорим за останалите алергии, като напр. към полени, цъфтежи, акари, храни и прочие, те реално не се намират в човека, а са в околната среда и не могат дабъдат отстранени. В този случай, може би прочистване на организма, гладуване и други методи биха били полезни. Но не зная дали пак биха се справили с проблема. А относно антихистамините знам, че не решават нищо. Просто се чутваш по-добре докато ги приемаш. Въпреки, че алерголог е твърдял пред мен, че с дълъг прием на антихистамини иам случаи на напълно излекувани хора. Тоест алергията си е отишла.
Cherry, има два вида синузит бактериален и алергичен. Моя е втория. Доказан е със снимка. А естествено, че човек когато настине може да му се обостри и другия вид синузит. То и лекарите често ги бъркат. Мен са ме лекували за бактериален синузит с антибиотици, докато след седмица не разбират, че ефект няма и започват лечение на алергичен.