Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Какви готвени храни включвате в остатъка от процентите до 100?  (Прочетена 11067 пъти)

еsti

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 48

Повечето от вас пишат че са около75% суровоядци, искам да ви попитам от останалите проценти,какви готвени храни включвате в менюто си?
Активен
Най трудната победа, е победата над себе си!

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580

Аз домашен печен хляб, другата ми храна е сурова  :)...понякога се е случвало картоф варен да ям, лютеница, туршия
« Последна редакция: 03-12-2009, 22:07:58 от Даниела »
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Всъщност туршията към кои храни да я числим?
Активен

Даниела

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580

не съм наясно, сигурно към консервите.... туршиите са много солени и кисели, не ги харесвам особено, бодвала съм моркови и карфиол, или кисела краставичка...
Активен

SiMoNcheTo

  • Sr. Member
  • ****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 348

аз смятам по празниците като съм си в нас да ям кисело домашно зеле
Активен
Мисълта е там, където ни боли!

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Киселото зеле е сурово и полезно. Поне това съм чела.

Иначе, когато готвя топлинно, правя разни постни манджички- с ориз, картоф; с други зеленчуци; зърнени и бобови. Различно, според настроението и желанията. Друго нищо не правя от сорта на тестени изделия или разни сладости.
« Последна редакция: 05-12-2009, 18:02:15 от Вери »
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Вери, приятно съм изненадана, че киселото зеле е полезно. Преди много го обичах, особено на Коледа, защото е вегетарианско ястие. Но понеже аз не консумирам сол изобщо от 4 месеца и се притеснявам. Достатъчно ли е само да го изцедя във вода и колко време? Все пак то е доста солено май. Преди години помня след едно гладуване, че изядох половин буркан туршия от карфиол. На сутринта като станах бях толкова подута, че се разревах. Хем бях си направила и захранването. Но явно от това че организма ми е бил доста време без сол и изведнъж го натоварих и стана беля.
Активен

benato

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Вал,много внимавай,организма ти вече не приема тежки храни,може да има остри реакции. Много по малко,пробвай и следи за симптоми.
Активен


GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Точно така ще направя, че представям си на 1 януари да съм подута като глобус :o ужас! А пък дето организма ми не приема вече тежки храни - ами още по-хубаво! Дано никой път да не ми се прияжда толкоз много, де!
Активен

Вери

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Вал, не мога да помогна със съвет относно киселото зеле. От известно време ние си го правим и не е адски солено. Но за теб може би ще е вече много солено, щом не консумираш никаква.
Активен

Efrosina

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6

Преди си правех сурови зелеви сърмички от изкиснати зелеви листа и накиснат кафяв ориз със блендирани зеленчуци и чесън и си спомням, че беше доста вкусно.

А какво е мнението ви за печените чушки? Дали голям процент от полезните вещества се губят при печенето на жар?
Активен

Val

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Това за сърмичките му звучи много вкусно. Хапвала съм такива веге сармички. Но сега не искам да си развалям суровоядството заради един ориз дето трябва да го изваря. За Нова година ще видим как ще го измисля, май ще ми е трудно понеже няма да сме у дома и няма да мога да си хапна кълновете. Ще карам май на сурови ядки. Или ще искам специално да ми направят някое от суровите ястия на Вери. Приемам идеи за коледни сурови ястия междувпрочем. :heart_2:
Активен

Bella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100

Аз включвам леща, нахуд, питки от царевично и оризово брашно, просена каша, овесена каша, печени чушки , варен ориз.
За Бъдни вечер ще съм при нашите и не знам какво ще ям там.
Вчера за никулден пак бях на гости у тях, те си хапнаха пълнен шаран, а аз пастет от печени чушки, домати и магданоз и зехтин и 1 авокадо на филийки и малко орехчета! Беше много вкусно! :Appetit_4: :essen:
Активен

mariiina

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

 :kisss:Аз йощ не съм суровоядка, ама в последно време ме домързява да готвя, и май скоро ще съ приобщя.Аз си правя туршийка от карфиол, камбички, розови доматки, динчета малки, морковчета...но ги правя с домашен ябълков оцет и мед вместо захар...може и водичката им да се пие...
  Готвеничко...много препоръчвам булгур със зеленийки, качамак със зеленийки... :essen:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

beelee

  • Hero Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 690
  • fantomiss

Аз пък вечер, ако съм по-гладна, слагам един рендан варен картоф в салатата.
Друго - рядко ризото, хляб и риба. Обичам подправките, винаги имам горчица, в момента - уасаби. Също и соев сос и балсамов оцет, но честно казано предпочитам лимоновия сок :)
Активен
Не всички са на мястото си в този форум...

Antares

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 172

Понякога картофи - варени или на пара, като пюре или на картофена салата с праз и магданоз, повечко слагам от тях. Отдавна ям само кафяв неполиран ориз, досега варен, но ще го пробвам само с накисване как ще се получи. Вчера прекалих с един тиквеник, ама пуста лакомийка :) На Бъдни вечер опитах по една хапка постни зелеви и лозови сарми, иначе си направих сурови с кълнове. А, и варен бял боб, иначе леща само покълнала. Забелязвам, че отвикнах да готвя (а преди много обичах) и някак вкусът на готвена храна не ме привлича особено. Виж, салатите и ядките ме привличат и още как...
Активен

Mep

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 483
    • Земя назаем

Лятото хапвам печени зелени чушки капия. Много ми харесват. Иначе като съм на гости у родителите ми хапвам малко картофи или ориз, не ми пречи. Някой път във ВедаХаус ям зеленчукова крем супа, в която до колкото знам няма млечни продукти.
Днес например ми се прияде леща и си сварих оранжева и шарена леща в малко вода, подправих я с морска сол, кимион, червен пипер, черен пипер и босилек и малко преди да е готова нарязах карфиол и аспержи. Олио не съм слагала. Стана много вкусна и даже си сипах 2 пъти. С лещата изядох много люти чушки, та да ме изкарат на изпотяване, зачервяване и кръвта да ми се разбушува   :P . Иначе вече съвсем рядко ми се случва да ми се прииска готвено. Но като се случи не се задължавам да не ям, хапвам. Тия дни тук беше много студено, минус 10-15 градуса, съвсем се намръзнах и като се прибрах от работа само имах желание за нещо парещо-горещо.
Активен
Духът владее материята!

Bella

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 100

Е, да зимата определено кара организма ни да иска нещо по-плътно и топличко!
Активен

бакшишчо

  • Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 21

    ???  Мер, от къде си купуваш люти чушки. Аз не мога да намеря тези дни, а последните който си взех не бяха въобще люти. А и аз ги обичам много, много лютиви :essen:
Активен

Деси

  • Full member
  • ***
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 101
  • HORROR MOVIE

Готвените ми неща които си хапвам сега са кафяв ориз,лозови сърми,бял боб и много рядко оризови спагети и царевични макарони...не ми понасят нещата с глутен...имам чувството че се препълвам със слуз от тях  :-X
ориза и лозовите сърми си ги приготвям само на пара ...стават супер
боба си го кисна за 1 нощ,после го обелвам от люспите едно по едно  :Confus_3:  и него на пара,гарниран с червен лук и магданоз  ;D
Активен
Същността на безчовечието не е в омразата към ближния,а в безразличието!
 

Страницата е създадена за 0.065 секунди с 21 запитвания.