Vicky , първо да те поздравя за добрата форма след бременностите.
Второ, аз винаги напомням нещо, с което мнозина вече се сблъскаха - в различните лаборатории могат да ти измерят най-различни стойности на каквото и да било
( веднъж във Военна Болница , Варна ми измериха 1.50 кръвна захар , което значи , че трябва да съм умрял
) Лабораториите в страната не са акредитирани, в смисъл - всеки си ползва някакви методики с различна степен на достоверност. Няма общи стандарти все още. Така че в друга лаборатория очаквай друга стойност
Трето, повечето ни параметри са ДИНАМИЧНИ , в един момент се измерва една стойност, в друг момент на деня - съвсем друга. И това е нормално! ( Затова за важните параметри се прави 24 часов "профил" )
Четвърто - "на долната граница" не значи , че имаш проблем. Виж, ако е ПОД долната граница , тогава е друго
Но нищо не пречи да си добавим йод, аз съвсем скоро почвам, имам малко да допроуча. Почти всички сме в недостиг.
А това е извънредно важен елемент!
Най-добре се усвоява йодът, нанесен върху кожата- гърди, корем. И най-вече в областта на щитовидната.
Още предимства: По този начин никога не може да се предозира! Организмът си дръпва колкото му трябва и в който момент прецени
Освен това , по скоростта с която изсветлява намазаното можем да следим състоянието на жлезата. Бързо изсветлява - значи жлезата е "жадна" . Трябва обаче да е под формата на калиев йодид. (Допълнително ще ви кажа защо точно под тази форма. Но и вие търсете! В момента изследвам доколко е важно йодът в калиевият йодид да е органичен.
Калият Е органичен - от картофено брашно. Вари се и в него се слага йода. )
Ровичкал съм дълбоко в руски отзиви и в практика на натурални лекари и се разказват какви чудеса е свършил този метод - дългогодишни патологии на щитовидната са отшумявали! Нищо , че ендокринологът е предрекъл: "цял живот на хормони!"
Какво да прави човекът - това са го учили , това и той учи
Самодейността в Медицината не се толерира
( А то има си хас - ще вземе някой да открие нещо хем евтино , хем наистина ефикасно
)