Круме , а highland malt пробва ли в оня бар? За мен лично е много по-добро на вкус от single malt , което си дал на снимката. Навремето и аз се изкушавах да близвам такова понякога ( ако веднага след него опиташ някое от сорта на Джони и Балантайн, ти се струват като евтин селски дестилат ) но сега нещо ми е мъка да свърша една бутилка за една година , като се включват и почерпките на гости..
Е, на Петковите години беше друго, (не съм бил разумен като него
) 250-300 гр. концентрат не ми пречеха да седна да карам , при това доста добре -даже са ме питали кой ме е учил да шофирам.( А като се има предвид ,че винаги съм пиел на гладно и без мезе ... Иначе не можех "да направя главата "
) Освен това сигурно съм имал боеспособен черен дроб, защото са ме хващали полицаи след 200 гр. водка ( на гладно естествено) и дрегерът е отчитал 0.4 -0.5 . ( за което обикновено са достатъчни 50 гр)
Но това отдавана е история. Алкохолът е опасен най-вече с това , че бидейки не обикновена храна , а да го кажем храна-опиат , може лесно да преминеш здравословното количество и тогава вече става грозна картинка, която всички сме виждали..
Затова моето мнение на опитен бивш подпийвач и настоящ трезвеник е : Ако ни е слаб ангела, по-добре да не се втренчваме ( и самоуспокояваме ) в и без това спорната полза от някакви миниатюрни количества ( дето казва Вики ) , защото те един ден няма да са толкова миниатюрни ..
Но Вики ,трябва да знаеш, че и най-добрите купешки вина неминуемо съдържат разни химийки - консерванти , за избистряне, ..вероятно и други далавери , майка ти може да каже по-добре , и мен ми е интересно просто така , от любопитство.
Интересно , тези химийки променят и вкуса на виното към по лошо. Пил съм едно и също вино преди и след добавянето им - има осезаема разлика.
За бирата не говорим - това е тотално вредно питие. ( за съжаление
)