Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Внимание! Алкохола не е вегетариански всичкия!  (Прочетена 11761 пъти)

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Alcohol and other drinks

So you thought a glass of wine or beer would be guaranteed free of animal products? Think again. Most wines, many spirits and some beers are 'fined' (clarified) or filtered using animal products such as egg white or isinglass, which is derived from the swim bladder of a fish. Some drinks, such as Campari and some soft drinks, use cochineal (derived from a type of beetle) as a colouring agent. Read the labels carefully and choose drinks that state that they’re suitable for vegetarians and/or vegans. The good news is that there's a wider range of good-quality drinks than ever.

Така че, четете преди да пиете ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

canat

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 524
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Ами, затова най-добре без него. Аз например преди си пийвах вино ако съм на някое "важно" събиране или повод с приятели. Концентриран алкохол и преди не можех да понасям. Сега на Коледа и Нова година няма и вино да пия. За какво да си развалям режима, сякаш нова година инак няма да има! Научили са ни било традиция, ала-бала....
Активен

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook

Вече година не съм близвал никакъв алкохол...Няма нещо, което може да ми даде той :surpris_23: А това с хубавия вкус и полезността са само оправдания за някои ;D
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 666
  • бивш Ортодоксален Аноректик
    • http://sites.google.com/site/mahaviratrans/

Вече година не съм близвал никакъв алкохол...Няма нещо, което може да ми даде той :surpris_23: А това с хубавия вкус и полезността са само оправдания за някои ;D

Не е точно така. Повърхностно нещата са както ги описваш. Опасен за здравето е  етиловия спирт с някакъв омекотител и есенция.  Обаче има и изключения. Енергията на покълващите зърна се концентрира и усилва стотици пъти.  Преди време не разбирах защо е толкова голяма разликата в действието и вкуса. Изучих целия процес на технология на алкохола. Опит натрупах по много интересен начин. Мой приятел беше барман в пет звезден хотел. Имаше камери и нямаше начин как да си пийва нито скатава за в къщи. Работи на 12 часова смяна всеки ден за 600 лв на месец и му кипна. Мислейки как да си отмъсти на хотела му хрумна да ме вика през ден и да ми налива коняци и баровски питиета. В ценоразписа имаше фатална грешка. Уиски Савой клуб 100 грама струваше 5 лева. И така аз си поръчвах всеки път Савой клуб а ми наливаше 25 годишни уискита или Реми мартин. Евреите в хотела яростно пресушавали този Чивас регал, и това Джони уокур както и Глендфидич
Има книга 'Суперхрани" а няма книга 'Супералкохол"?  Който не е опитвал и идея си няма дори, че не познава вкуса на алкохола.
  Оказва се че при виното  и бирата не може да се контролират и изолират метиловия алкохол и ацетиленовите съединения от които боли глава и се драйфа. Може да са в малки количества но ги има. Само при уискито, добито от покълнал ечемик преминал през ректификационна колона можем да говорим за полезност. Най евтината бутилка жалко подобие (био ) уиски съм купувал за 70 лв (700мл ) . Пиенето му в норма до 100 грама е радост за тялото и душата.

Ps: От месеци не бях търсил Laphroaig 10 годишен (70лв) . Купувах го от Пикадили. Минало свършено време, вече не го продават......
« Последна редакция: 17-02-2010, 13:21:36 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Кундалини Дестилатор, раджнишар дегустатор
जो मुझे पसंद नहीं करता है बकवास करने के लिए मुँह
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Radula

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 710

Абсолютно няма нищо полезно, което да ти даде алкохола. Всичко останало е всеобща заблуда....
Активен
Remember the importance of gratitude and appreciation in all areas of your life. Make time in each day to connect with God and with yourself.

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Абсолютно няма нищо полезно, което да ти даде алкохола. Всичко останало е всеобща заблуда....

Radula как ще обясниш дълголетието на капитаните употребяващи марково уиски всеки ден.
Активираният ечемик отдавна е супер храна, а малцовия дестилат супер питие. Както всичко добро на планетата е скъпо и не е достъпно за нас обикновените хора.
Подводните камъни при покупка на алкохол  в България са много. Почти всичко е менте, цар Киро и гаражите купуват промишлен етилов спирт и капят вътре от това

После на някоя семейна сбирка или празник ти опитваш от тази отрова и за вечни времена оставаш с грешни впечатления за алкохола. И аз щях да съм в неведение без гореописаната врътка.
 Между оригинал и имитация има разлика нали ?
vs
« Последна редакция: 15-02-2010, 16:31:29 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 897
  • :)
    • юнак-паликлечко

Стига бе!  :surpris_22: :o
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------
Господи като си прибрал грешните, вземи прибери и смешните!

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Когато забогатея,ще взема две-три бутилки от 600 лева да пробвам и ще ви кажа какъв ефект има в по-краткосрочен план tooth
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Petko

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2359
    • facebook

Орто, както си ми е блажено, какъвто и алкохол да пийна, излизам от това състояние ;D
Тва за капитаните са легенди tooth

Както всичко добро на планетата е скъпо и не е достъпно за нас обикновените хора.
Подводните камъни при покупка на алкохол в България са много. Почти всичко е менте, цар Киро и гаражите купуват промишлен етилов спирт и капят вътре от това
Най-полезните неща са или евтини, или безплатни - водата, житото, кълновете, семената и т.н.
Водката от над 20 лв и тя ли е на цар Киро tooth
Активен
“Постоянното развитие е природен закон и този, който постоянно се опитва да поддържа своите догми, за да изглежда последователен, изпада в затруднено положение.” Махатма Ганди

“Най-важното нещо при храненето е да ядеш с благодарност.” Петър Дънов

zigzag

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 237

C2H5OH е отрова,независимо от компонентите които се намират около молекулата.Дали Цар Киро или Джак Даниелс е гримьора е без значение.
Активен

muki_w

• Full member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 182

ето това чаках толкова години  :Content_14: вива ла уиски !!! tooth
Активен

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко

Първият пост на Бенато наистина ме втрещи, но като се замисли човек, вече нищо не би ме учудило  :(.
Относно алкохола - и аз не съм особен фен, но от време на време не бих отказала чаша добро червено вино. Дали е верен мита за антиоксидантите в него, не мога да кажа - не го пия заради тях, и без това оптималната доза е не повече от 50 гр. за мъжете и 20 за жените... а не по 2-3 чашки на ден, както някои хора смятат и са дълбоко убедени, че "поемат антиоксидант"  tooth.
Виното, което ползвам (и то в изключително редки случаи) е истинско и качествено поне 300%. Майка ми е по лиценза и контрола на спиртните напитки  :police:. От време на време носи вкъщи разни бутилки от командировки... За виното отдавна съм забелязала, че е хубаво - а и щом ми дава да го пия и даже ми го препоръчва... Ако беше боклук, нямаше да ме пусне да припаря до него!
Другояче стоят нещата с концентратите обаче. От командировките вкъщи чат-пат се носят и ракии и водки, но, много интересно, никога не ги пием ние - или стоят в шкафа с години, или отиват за подаръци на приятели и познати - любители (или професионалисти  ;D) на алкохола...
При всички случаи, колкото по-малко, толкова по-добре  ;).
« Последна редакция: 17-02-2010, 16:13:04 от Buku »
Активен
Мойсей казал, че всичко е от Бога, Платон - всичко е от главата, Иисус - всичко е от сърцето, Маркс - всичко е от стомаха, Фройд - от нещо малко по-надолу, Айнщайн - всичко е относително.
------

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Любимия ми евтин шотландски скоч

Производителя е с традиции и суровина 100 процента ечемиков малц. На същото равнище е Глендфидик.
Останалите ширпотребни банални марки ползват над 51 процента монсантова царевица в дестилата.
« Последна редакция: 19-02-2010, 01:54:53 от Ortodoksalen_Anorektik »
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Круме , а   highland malt  пробва ли в оня бар? За мен лично е много по-добро на вкус от single malt , което си дал на снимката. Навремето и аз се изкушавах да близвам  такова понякога (  ако веднага след него опиташ някое от сорта на Джони и Балантайн, ти се струват като евтин селски дестилат )  но сега нещо ми е мъка да свърша една бутилка за една година , като се включват  и почерпките на гости..  
Е, на Петковите години беше друго, (не съм бил разумен като него  :( )  250-300 гр. концентрат не ми пречеха да седна да карам , при това доста добре -даже са ме питали  кой ме е учил да шофирам.( А като се има предвид ,че винаги съм пиел на гладно и без мезе ...  Иначе не можех "да направя главата " :)   )  Освен това сигурно съм имал боеспособен черен дроб, защото са ме хващали полицаи след 200 гр. водка  ( на гладно естествено)  и дрегерът е отчитал 0.4 -0.5 .  ( за което обикновено са достатъчни 50 гр)  

Но това отдавана е история.  Алкохолът е опасен най-вече с това , че бидейки не обикновена храна , а да го кажем  храна-опиат , може лесно да преминеш здравословното количество и тогава вече става грозна картинка, която всички сме виждали..  

Затова моето мнение на опитен бивш подпийвач и настоящ трезвеник е :  Ако ни е слаб ангела,  по-добре да не се втренчваме ( и самоуспокояваме ) в и без това спорната полза от някакви миниатюрни количества ( дето казва Вики )  ,  защото те един ден  няма да са толкова миниатюрни .. :)

Но Вики ,трябва да знаеш, че и най-добрите купешки вина неминуемо съдържат разни химийки - консерванти , за избистряне,  ..вероятно и други далавери   , майка ти може да каже по-добре , и мен ми е интересно просто така , от любопитство.  
  Интересно , тези химийки променят и вкуса на виното към по лошо. Пил съм едно и също вино преди и след добавянето им - има осезаема разлика.

За бирата не говорим - това е тотално вредно питие. ( за съжаление :) )
« Последна редакция: 19-02-2010, 12:27:26 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Даниела

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1580

Бате Бино, кажи повече за бирата, моя мъж намали много бирите, но пак като излезе си пийва.
Имам много лоши примери пред себе си и  мразя алкохола, затова не ме интересува дали е марков или менте, както казваш- все си е опиат.
Активен

Ortodoksalen_Anorektik

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Бате Бино, кажи повече за бирата, моя мъж намали много бирите, но пак като излезе си пийва.
Имам много лоши примери пред себе си и  мразя алкохола, затова не ме интересува дали е марков или менте, както казваш- все си е опиат.

Има си тънкости за всичко. При мен остава само еуфорията и кефа откак разбрах че преди запой трябват 20 грама растения. В момента мога да демонстрирам как изпивам цяла бутилка концентрат в рамките на 1 час и след това се хилотя като лигав тинейджър без махмурлук, без гадене.
Предпочитам малцов скоч 100процента. Улавя силата на малца а  тя не е за подценяване.
Може да прегедате по диагонал за покълналия ечемик от който се прави уискито.
активиран ечемик за хипохондрици
Активен
Шивамбукалпа експерт.!
Канадска ливада
---
Пловдивска ливада [/u

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Ето, Даниелче, за теб пуснах цяла тема за бирата !  ( Е , и за другите симпатяги естествено, но ти беше провокаторът.. :)  )
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Buku

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
    • юнак-паликлечко

Пийнах си тая вечер вино от арония - наздраве! :kisss:
Мамчето го донесе преди 1 вечер от последната командировка. Малеее, страхотно е!  :Appetit_17: Ужасно е пивко и приятно на вкус, та положих доста усилия да се спра навреме, преди да съм обърнала повечко чашки  :surpris_23: :whistling2 - emotloader:. Хубаво е виното, и вероятно е по-полезно, или поне по-малко вредно от другия алкохол, но, както каза Бате Бино, крие си известни рискове да премине човек границата  ::). А какво точно съдържа, не съм сигурна - май 50% арония, добавена към гроздето... Като науча повече, ще пиша (и дотогава ще гледам да не консумирам твърде много  ;D).
Активен
------

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374

Виното ако го консумираш прекалено бавно изветрява. Гледай да го свършиш преди да направиш тази констатация  :pensif_29:
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

Страницата е създадена за 0.082 секунди с 17 запитвания.