Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Помощ - не знам какво ми става? Рейно, ревматология, световъртеж...  (Прочетена 9161 пъти)

donna

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 131

Здравей Елиа,

много добре знам, че си учила една година за фелдшер. Но ти липсват останалите 4 години, за да достигнеш знанията на лекарите. Ако се ставаше толкова лесно лекар, не мислиш ли, че всички щяха да учат по една година и да тръгнат да лекуват?

Но ти май нещо не си ме разбрала - става въпрос да не отклоняваме хората от лекарска помощ, от изследвания!! Да не ги надъхваме с песимизъм, негативизъм.

Лошото е, че ти говориш за някои хубави страни на суровоядството, но за лошите нищо не споменаваш. Защо ли?

Само за твое сведение -  аз се смирих и се обърнах към лекар, занимаващ се с природолечение и научих много лесен начин за лечение на възпалени нерви. Ти излекува ли ги твоите, като отричаш ходенето на лекар? Не говорим за обета, който си дала и си получила помощ.

И моля те, не заблуждавай хората, че старците не са ходили на лекар и че на Атон се пости целогодишно! Не изкривявай православната ни вяра и не създавай погрешни впечатления на хората за православието със сектански идеи!

Опитах се да ти помогна дълго време, не по мое желание!!, пострадах много от това. Съжалявам, но аз бях до тук, повече нищо не мога да направя.

Съжалявам, че се месих до сега в този форум. Много моля всички за извинение! След като той си има толкова вещ член, аз намирам моето присъствие за излишно.

Желая всичко добро на всички!
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3994
 • дипломиран рекреативен специалист

Донче, успокой се малко, душко, пак си се възпалила  от няма нищо  :)
С тая ранима твоя душица , с тая хиперчувствителност - къде остава радостта от живота? Сама си причиняваш   болка.  :surpris_23:  Не хубаво да се самоизолираш , особено където те ценят.  :surpris_23:  

Дай да изясним, недей така общо , според  принципа:  "всички блондинки са тъпи" :)  Нека по-конкретно .

Срещу кои лекари "се е говорило" ?  И какво точно се е говорило  :surpris_23: Ако се е говорило "против", значи вероятно е имало основание?  ;)  
Ти например, продължаваш ли да подкрепяш твърдението на  д-р Гайдурков ( когото уважаваш и често цитираш) , че вит.В12 ,видиш ли, не се усвоявал от организма, защото се произвеждал в дебелото, а не в тънкото черво?  ;)
Или след моят пост си на друго мнение? :)
(http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=214.msg79334#msg79334 )
Ако продължаваш да вярваш на него, а не на мен, предлагам да хванем бас - засечи си нивото на В12 и  приемай 2 месеца В12  през ануса  и после пак се изследвай  ;)  На каквото искаш съм готов да се обзаложа, че стойностите му ще се повишат.
За мен лично това е слабо изказване от страна на лекар! Не само В12, а ВСИЧКО се усвоява, тоест "всмуква" и съответно -попада в организма, поставено в дебелото черво!
Направи си една клизма с 1 лъжица кафе някоя вечер и ела ми се обади дали си успяла да мигнеш през нощта :)

Донче, от поста ти личи, че си здрав и вероятно щастлив човек   :peperudi:, поне заради това, че не ти се е налагало да имаш много вземане-даване с настоящата Медицина!  И затова е съвсем естествено да не я познаваш в дълбочина :)  и мнението ти да е такова :)
В обратният случай щеше да си точно на същото мнение както и  Елия :)
 
В случая се подписвам след всяка дума, казана от Елия. Абсолютно вярно познаване на ситуацията в дълбочина!

 Тъжната истина е , че  в днешно време  "лекар" не значи почти нищо..  :-\
 Нито медицината е същата , каквато се е преподавало преди 50-60 години, нито критериите към лекарите в момента са като едновремешните.. Ако един млад лекар ,дипломиран през 1960г, е разбирал от Медицина на 60% , то сега неговият колега не разбира и 10% !  Това ще ти го потвърдят всички по-възрастни  преподаватели в Мед.Вузове! ( майка ми е един от тях) Както и всички възрастни ( и наистина добри! ) специалисти !
Тотален спад в нивото! То няма как да е друго, след като подобен тотален регрес се наблюдава и в много други области.. ;)
БигФарма така яко е изкривила и опорочила тази велика наука , че няма повече накъде.. Изпокрити  са всякакви информации за ефективни натурални и безвредни  методики и препарати през годините.  
( Майка ми също е завършила през "добрите години" на Медицината и се води добър специалист в областта си, обаче когато й дадох да прочете малко акад. Залманов - " Тайная мудрость человеческого организма" , тя затвори книгата, наведе глава и каза : "Нищо не разбираме от Медицина!" )   ;) ;)

Донче, иначе, по отношение  твърдението на Елия  че "дори и много пари да се дават за изследвания, няма гаранция ,че ще се установи истинската причина за дадената болест."  и аз като теб не съм съгласен.
Елия не е права. И знаеш ли защо? Защото вярното е следното :

" Поне при   95% от болестите ! истинската причина не може да се установи! "  

Не си съгласна? Веднага ще се съгласиш, стига първо да уточним понятието "истинска причина" :)   Ти вероятно имаш предвид друго - когато ни се появят някакви оплаквания, лекарят чрез изследвания да установи какъв е проблемът и да постави диагноза
Обаче "истинската причина" ( както го е формулирала Елия)  - това е вече съвсем друго..
Ти този ми пост знаеш ли го ? :)
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=7860.msg71363#msg71363
Горното твърдение е вярно, най-вече защото причината никога не е само една !  ;) Когато , в началото , е била само една  - проблем за организма не е имало, защото мъдрият организъм е съумял успешно да включи множество "защити" , резерви  и да компенсира недобре работещ орган  чрез ангажирането  на други органи, които да поемат част от функциите на болния. Но , за съжаление, това не може да продължи вечно.. И така , с времето от строя излизат все повече и повече функции , докато се появи състоянието , което ние наричаме "БОЛЕСТ".   Което не е нищо друго освен опит на организмът да си върне баланса

Та така..
- каква е причината за високото кръвно?  ( Добрият медик може и да е наясно, че в 95% от случаите причината е в неработещи бъбреци.  Обаче каква пък е причината те да не работят ?
- каква е причината за псориазиса? А за останалите кожни заболявания?
- каква е причината за образуването на камъни в жлъчката? А в бъбреците?
- каква е причината за Хашимото? А за хиперфункцията ? ( има повече от 40 научни теории! )
 - Ами за дискинезията на жлъчният мехур ? ( само за това имало 400 причини! каза ми го уважаван от мен гастроентеролог)
 - А за артрита? А за пародонтозата?  За рефлукса? За гастрита? А за разширените вени? .........
Смятам да не продължавам, защото ще се окаже , че за почти всички болести реалните причини са неизвестни..
 С изключение на някои остро-възпалителни и  генетични, за всички останали болести глобалните причините са ясни какви са:  токсини+вредни навици (вкл емоции) +стрес. Живот далеч от природата и от Бога. Това е . Просто като боб. Само че не е за прости хора.. tooth  ( нямам предвид теб, ти го знаеш. )   
« Последна редакция: 21-11-2016, 14:54:21 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494

Здравей Донна,
да, учила съм 1 година , а след това се разболях и то тежко.Не е въпросът да имаш дипломата, а е въпрос да имаш дарбата.Аз имам дарбата за певец, не за лекар.Но имам опит в природолечението.Защото вече 16 години го практикувам.А Мария вече наближава 30 години.Всеки ден и звънят хора с тежки диагнози и сами поемат и избират пътя си.Аз съм чела книги и то православни - сами старците , виждайки и прозирайки края на земния си път са отказвали лекарска помощ.Някои са знаели деня и часа, когато ще си заминат от този свят.Имали са тази прозорливост.
Но щом така ти си решила да ме нападаш това си е твоя работа.Не желая човек като теб с толкова много и тежки операции ,не могъл сам на себе си да помогне да учи също другите как сами да си помогнат.Лекарите също подлагат на диета болните, никой не бива да бъде заблуждаван.Без да правим нещо няма как да получим изцеление.Много православни християни знаят за обетите, знаят и за това,че светите отци са се лишавали от храна, вода и са полагали много труд за да получат изцеление.
Аз се опитах да ти помогна, но ти сама трябва да избереш своя път.Не се знае,човек никога не знае.Навремето мои познати ми казваха,че растителната храна е по - полезна, да откажа месото.Аз тогава казах : Никога няма да стана вегетарианец ! Но... никога не казвай никога.Сега съм на сурова храна.Човек никога не знае.Самият невролог, който навремето ми лекува ръцете ми каза,че възпалени нерви не се лекуват.Може да получиш подобрение, но не и изцеление.
Донна,
ти наистина си наясно с вярата, но с лечението има още много какво да учиш.Всеки може да си направи изследвания, но често даже те объркват, не знаят какви точно изследвания да ти пуснат.И така хората се лутат.Много често раково болни се лекуват за друга болест.Навремето наша близка беше лекувана 1 година за радикулит, казах да си пусне изследване за рак на костите и се оказа рак на костите 4 - та степен.
Не е важно да имаш диплома, а дарба за лечител и лекар.Но и опит.Защото много свети отци са били дори без образование , но са имали дарби - прозорливост , лечителство.
Така,че нека не бъркаме дарбата с дипломата.Дипломи и фалшиви има цял куп.Всеки в днешно време има диплома за образование, но навремето не е било така.Има диплома, но няма стаж, практика.
Има обаче вече много хора подобрили състоянието си при ракови заболявания, гинекологични, заболявания на жлезите, незарастващи с години рани, заболявания на бъбреците, възпаления на органите чрез суров режим.Мария също е била много зле, сънувала е Св.Богородица, тя и е дала поднос с кълнове, плодове и зеленчуци и е казала : МАрия, това ще ядеш и ще оздравееш.
Не бива така яростно да нападаш без да знаеш пълната истина, не съм споделяла за хората, които постигнаха подобрение на здравето по една много проста причина - веднага разбрах, още щом заговорихме на тази тема,че не е дошло времето да се промениш.Просто не ти е дадено все още.Но не се знае, никой не знае.Суровият режим подпомага болните органи, които не могат да усвояват добре готвената храна да се запазят по - дълго време.Да ги запазим без да продължаваме да ги увреждаме.Ако не практикувах този режим вече щях да имам поне 4 - 5 тежки операции.С молитва си избрах пътя, и то денонощна.Плаках и се молих Бог да ми покаже какво да направя, така,че да оздравея.
Така,че без промяна не става и ти самата много добре го знаеш, обаче все още не е дошло времето да го приемеш.Имаш право да избираш.Аз само посочвам пътят, има подобрение, макар и понякога да няма пълно изцеление.Но и подобрението е важно.Много пъти Мария е споделяла ,че няма да е жива до този момент ако не е минала на този режим.И двата и бъбрека са отказали да функционират.
Не е редно да даваш мнение при положение,че не си практикувала този режим.Не си била с два нефункциониращи вече бъбреци.Защото не е лъжа това - жената вече почти 30 години е на суров режим, не е с извадени бъбреци, не е на хемодиализа.
Само с четене не става.Така е и с вярата.Можем много неща да прочетем, но не се знае дали можем и дали е за нашата уста да ги осмислим.
Не желая повече да споря с теб.Изборът си е твой.Казах достатъчно и фактите са си факти.Но който желае като теб може да си ходи по лекари и да си прави операции.Всеки сам избира, нали ?
Поздрави !
Активен

Carsil

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 11

Днес излезе и АНА профила и всички стойности са негативни, в сряда ще го покажа на ревматоложката, но ми беше казала, че профилът отхвърля ревм. артрит и лупус. Отново чидесни стойности на изследванията, а carsil не е добре :D. Имам позната лекарка в педиатрията е София, която ми предлага да ми направи метаболитен скрининг, но наистина не знам дали има смисъл, какво ще ме посъветвате. Давайте и съвети за кашлица , от две седмица от както бях болничка от настинка продължавам да кашлям - суха дразнеща кашлица. Бях и на УНГ, който ми изписа капки за нос кортикостероиди за синусите, но не съм ги взимала ... Той ме посъветва да си направя доплер при невролог, обмислям и това. Всеки нещо предлага, а аз само се лутам
Активен

бате Бино

 • Заместник админ
 • Hero Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 3994
 • дипломиран рекреативен специалист

Ами ти не спазваш всичко, което те съветваме , Carsil .:)
Доплер за млад човек е излишно, те да не би да се шегуват? Или искат да ти източат и последният лев? :))
Капиляроскопия при д-р Маджурова направи ли си ?  ;)  Това вече има смисъл.
Кашлица? Това какъв проблем е , не се шегувай :) Изкашляй си каквото има, не го затапвай , не слушай доктори, които нямат хабер от токсемични кризи и самоизцелителни реакции на организма. И аз кашлях цял месец, и други кашлят също :)  Вземи един ен-ти-тус от аптеката да ти облекчи ако искаш.

Виждам, че няма да се успокоиш, докато не си направиш всички възможни изследвания :) 
Дори някое от тях да намери някой отклонил се показател, следва сложен въпрос -  дали това отклонение ще е причина  за симптомите , които те притесняват?  ;) 
Според мен изчакай, организмът сам ще се върне в баланс след като премине страничният ефект от антибиотика.  :surpris_23:
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.

ogrizko

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 163

здравей, малката :)

напоследък търся варианти за себе си понеже има нещо дето не ми е наред ...въпреки че уж всичко е наред и така последните дни четох за вегетативната дистония за която ти каза Бате Бино и клоня за себе си, че може да имам такова ...но ми се струва, че и при теб може да има такова нещо :) явно от лекарството нещо ти се е дисбалансирала вегетативната нервна система и оттам нещата не протичат както трябва и както е било преди като си била активна!

как обаче да се разреши проблема?! понеже си падам и малко християнче и не искам да се забърквам в разни окултни методики като ирисовата диагностика примерно, взех да търся други варианти и открих някакъв странен на пръв поглед метод - чрез СКЕНАР апарат! който подава на тялото слаби електромагнитни импулси и така подобрява енергията в тялото ти да циркулира по-добре ...като тоя апарат някак сам усеща къде тялото има по-голяма необходимост от стимулиране и къде - не :) това изобретение е направено за руските космонавти, но е хубаво, че явно сега като цяло може да се ползва от хората! както и да е, някъде четох, че по тоя начин може да се излекува евентуалната вегетативна дистония ....обаче преди да се премине към самото лечение със СКЕНАР апарата трябва да си направиш изследване на меридианите ...аз се чудя четох, че някакъв МЕТАТРОН вади 95% точност уж при изследването дали системите ти и органите ти функционират нормално ама се чудя дали да не ида на такъв апарат само на диагностика, а пък после да ида на СКЕНАР на друго място.. всъщност още се чудя при кого да ида, ако бях решил сигурно вече щях да имам час някъде :) но според мен това може да помогне в твоя случай, така че само се поразрови малко да се запознаеш и да прецениш дали може да свърши работа и по твоето мнение освен моето

иначе голям подарък си получила с всички тия болести и неразположения, не го приемай като нещо лошо - така или инак вече са ти факт проблемите - виж каква полза може да извлечеш от тях, в случая да преосмислиш начина си на живот - хранене, спортуване, начин на лечение ..ти още си много малка и вярвам, че скоро лесно ще се възстановиш и ако се грижиш за себе си ще имаш мн добро здраве и добър живот занапред!
Активен

Elia

 • Sr. Member
 • ****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 494

Здравей Carsil,
ти моят пост прочете ли го за лечението с антибиотици и моята стафилококова инфекция.Докато не си прочистиш организма от отрови няма да имаш изцеление.Ще ти посоча още 1 пример.Бях гладувала 10 дни на вода и 30 дни на плодове.Общо направих гладуване 40 дни и след това започнах захранване.Започнах след 5 - 6 дни захранване да си използвам и сол в храната.Така получих отоци по цялото тяло, въпреки,че си мислех,че минимално количество сол в храната едва ли би могло да даде такъв ефект.Направих куп изследвания и никой лекар нищо не разбра.Аз самоволно спрях употребата на сол и започнах да пия сок от краставици.
За една седмица отоците изчезнаха.
За кашлицата се взема чай от живовляк като вода.Човек трябва сам да усеща как реагира неговият организъм на всяка храна и храната да го лекува.Точно така както е казал Хипократ.Иначе наистина ще продължиш да се луташ ако не разбереш,че ТВОЯТ ОРГАНИЗЪМ Е ЗАМЪРСЕН И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРЕЧИСТЕН.Голяма част от лекарите в България не са натуропати, те си знаят лекарствата.Ще те поизследват, ще ти вземат парите и след това ти пак ще се чудиш какво да правиш.Започни да си правиш сокове 1 - 2 седмици, не приемай друга храна и сама ще си помогнеш и подобриш здравето си.Не разчитай на чуждият разум, а на своят вътрешен глас за изцеление.
Поздрави !
Активен

Carsil

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 11

Бате Бино, не съм била при д-р тази невроложка, защото е в Пловдив, а аз съм студентка в София. Вмомента имам наистина много ангажименти, защото сесията наближава и затова няма ли някой наистина добър невролог в София, който можеш да ми препоръчаш и на когото мога да се довяря, а ако кажеш или поне не си сигурен, че има - ще намеря време да пътувам и до Пловдив, стига да знам, че жената си разбира от работата и ще ми бъде полезна. Знам, че е най-добре да изчакам, но понякога тези болки и слабост в мускулите страшмно много ме дразнят и ми пречат. Благодаря и на другите, които са се отзовали. Не ме разбирайте погрешно, ценя съветите ви, но не мога да направя всичко от тях. Пробвах един-два дни като за начало на сокове, опитвам се да се храня по-здравословно. Да си призная нямам хубава физическа активност, като все се оправдавам, че ме боли и малко да се натоваря почва още повече. Иначе понякога имам и едни потрепвания на мускулите, все едно играят, все ми казваха, че е от липса на магнезии, но и след прием не видях да са изчезнали.
Активен
 

Страницата е създадена за 0.433 секунди с 30 запитвания.