Здравейте.Далеч съм от мисълта да оспорвам написаното от когото и да било.Не мисля,че имам задълбочени познания по темата.Но ми е чудно как толкова много хора ядат жито в подобен вариант.А и животните, горките...
Аз си карам 9-ия ден днес от режима .
Ако се чувстваш добре, продължавай. Може да си от късметлийските 50 процента, които не проявяват инсулинов шок към жито.
А на по горното отговора е : Толкова милиони хора на планетата пушат и пият ракия и очевидно въпреки драйфането от ракията и отчайващо вонящият им вид се кефят.
Житото може и да е вкусно, когато му се разкара зародиша ( където са проблемните оксалати и инсулиновия блокер ) . Под формата на булгур, сварено и направено с канела, лимонова кора и мед с орехи би могло да е вкусно.
Сурово и покълнало там само феновете знаят защо
От къде ли съм разбрал за горното. Някъде пуснах линк към един от многото трудове по темата.
-----------------------------
Описание
Пшеница и други зърнени култури са в основата на типичната Западна диета / глутен зърнени храни (пшеница, ръж, ечемик, шпелта, камут и tritcale) може да бъде причина за множество хронични заболявания които трудно да се се диагностицират. Тази книга описва как да се определи риска от развитие на глутен чувствителност, методите за изследване и възможности за лечение.
Джеймс Braly д-р се счита за водещ авторитет на глутен чувствителност и хранителни алергии. По време на своят 20-годишен клинични и изследователски опит, той помогна разработване, прилагане и популяризиране на изпитване хранителна алергия и целиакия скрининг заболяване с лекари на територията на САЩ. Д-р Braly се оттегля от клиничната практика през 1994 г. и сега преподава лекции и консултира на територията на САЩ, Канада и Европа. Той е и главен редактор на он-лайн бюлетин, д-р Braly на хранителната алергия в новини и тримесечните хранителни и билкови бюлетини за независими фармацевти, билкова Фарм бюлетин. Д-р Braly . Той живее в Лас Вегас, Невада. Рон Hoggan, магистър е с диагноза цьолиакия през 1994 година. Неговата бъдещите изследвания върху болестта и глутен зърна са публикувани в многобройни бюлетини, интернет страници и списания и е общопризнат в целиакия общността. Г-н Hoggan изнася лекции до голяма степен на темата на глутен чувствителност както за научно-целиакия общности. Той живее в Алберта, Канада.
Dangerous Grains: Why Gluten Cereal Grains May Be Hazardous to Your Health