Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Сухо гладуване  (Прочетена 1769 пъти)

Delcho

 • Young
 • *
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 11
Сухо гладуване
« -: 04-06-2018, 20:43:32 »

Здравейте, приятели! Не знам да ли ще има смисъл от това мое мнение, тъй като последното такова е писано преди 3 години, но ще се поддам на изкушението да пусна и свето. Правил съм водно и сухо гладуване, многократно, доволен съм от всички гладувания досега. Участвах в англоезичен форум за гладуването, където беше разискван въпросът за сухото гладуване! Във форума списваше и доктор Крюгер, който обслужва една клиника за гладолечение в Южна Африка в продължение на 30тина години, същият е автор на няколко книги за гладолечение и детоксификация на организма. Според д-р Крюгер, сухото гладуване може да бъде опасно за начинаещи, тъй като начинаещите все още са пълни с токсини, а сухото гладуване освобождава около 3 пъти повече токсини от водното и тези освободени токсини могат да отровят черния дроб или бъбреците, ако те не са в отлично здраве. Процесите в организма докторът обясни разбираемо, но компетентно - аз не мога да повторя всичко така убедително, но в резюме то е следното: при водното гладуване, за да набави храна за поддържане на живота, организмът разгражда предимно наситени мазнини(не само, но най-вече). Като резултат от това разграждане има захари, които са храната и остава един свободен атом водород. При гладуване организмът разгражда точно толкова от телесните запаси, колкото е нужно за осигуряване на храната. Какво става, ако не пием вода? Ами организмът си я произвежда по съшия начин, по който си набавя храна - разгражда ДОПЪЛНИТЕЛНО КОЛИЧЕСТВО от телесните запаси(около три пъти повече в сравнение с водното гладуване). Както вече споменах, при разграждането на наситените мазнини остава свободен атом водород, който се свързва с вдишвания и циркулиращ в кръвта кислород и образува чиста вода! Така организмът набавя водата, която му е нужна. Поради това, че разградените телесни запаси са 3 пъти повече отколкото при водното гладуване, освободените токсини също са три пъти повече и ако отделителната система(дроб, бъбреци, изпотяване) не е в ред, то може да се натрупат и да стане опасно. Верно е, че организмът набавя калций от костите, но това той прави и при водното гладуване и го прави точно толкова, колкото му е необходимо! Необходимостта от калции при сухото гладуване не е по-голяма, отколкото при водното(калцият не участва в производството на вода Х2О в организма). Освен това, в повечето от нас(особено по-възрастните) по костите(особено по ставите) имаме отложен излишен калций под формата на шипове(мнозина ги имаме без да го знаем). Това е излишният калций, който организмът не е смогнал да изхвърли от тялото преди да му сложим нова храна и той го е оставил "на депо(до поискване) по костите(обикновено на ставите). При гладуване(водно или сухо) организмът разгражда шиповете, преди да пипне костите. Та в резуме...сухо гладуване само за напреднали "в занаята"...
Активен

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re:Сухо гладуване
« Отговор #1 -: 16-11-2018, 08:21:46 »

 :Content_14:
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Vov

 • Hero Member
 • *****
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 1102
 • Познай себе си.
Re: Сухо гладуване
« Отговор #2 -: 16-01-2021, 22:15:44 »

Добре е също да не забравяме, че в 100% от случаите на хора, искащи да проведат лечение с ВВХ, то е защото вече им е омръзнало да ходят по доктори, да се тровят с лекарства, да ги облъчват, режат, да харчат пари... без излекуване. Тоест, няма основание да смятаме, че белият, черният дроб, бъбреци и много други тъкани, органи и системи, са в състояние способно да поемат увеличените количества отрови и разпадни продукти по време на лечението, без катастрофични последици. Спирането на работа на някой орган е свръх опасно състояние.
Активен
Искам да променя света - започвам от себе си.

Spanaka

 • Full member
 • ***
 • Неактивен Неактивен
 • Публикации: 152
Re: Сухо гладуване
« Отговор #3 -: 05-07-2021, 09:04:27 »

Мисля, че съм споменавал преди години аз как процедирам: Вмъквам 3 дена сухо гладуване в средата на така нареченото водно. Задължително го правя обаче след първа ацидозна криза...т.е. след около седмица, когато интоксикацията е доста по-слаба.
Активен
Моралът в поведението, започва с морал в храненето!
 

Страницата е създадена за 0.072 секунди с 22 запитвания.