Тъкмо пуснах един пост в дневника ми във фейсбук, викам си, редно е да го копирами тук
ЗАЩО СКРИХА ОТ НАС ИНТЕРВЮТО С ЛУКАШЕНКО?
?
Защото бил диктатор на маловажна за нас страна?
Еее, бива ли така, уж вече е демокрация и свобода , а пак някой друг преценява вместо нас кое е важното за нас
В тоталитарните времена ни разрешаваха само речите на диктаторите от соц лагера. Сега стана обратното- уж е независимост, а всяка минута ни свеждат какво препоръчали от Брюксел, за какво предупредили Меркел и Макрон, какво казал Тръмп.. Защото то било вярно и правилно! Добре, защо пък да не чуем и другата гледна точка - кое е неправилно?
--------------Преведох акценти от интервюто с диктатора Лукашенко, очаквам вие да ми подскажете защо тук не чухме нищо за позицията му към вируса и ситуацията в момента.
Прегледайте и коментарите след интервюто, отношението на хората към лидера си и ги сравнете с коментарите за нашите управници
------------------------------------------------------------------------------------------------
Та, ДИКТАТОРЪТ каза:
"Ние не забраняваме никому нищо! Не оказваме давление ,особено когато става дума за живота! Твоят живот принадлежи на теб, моят - на мен! Затова всеки сам се разпорежда с живота си. Но като държава правим всичко, за да защитим хората! "........
"Че аз мога за 1 час да се направя на силен и да въведа извънредно положение, патрули по улиците и да блокирам градовете. Да не дава Бог да ни се наложи да живеем реално в такава ситуация! Да ограничим човека да ходи по улиците , да си изведе детето, кучето..да се разписва.., че това по време на войната го нямаше!" ......
"Дали е изкуствено създаден? Не зная, подозирам, но не пиша в интернет
Кажи ми, а не използват ли политическите сили тази ситуация за собствени цели? Не ти ли се струва, че силните в света ,чрез тази коронапсихоза , без война , искат да преразпределят света? Политически рискувам, но защо толкова държа да не спира производството ? Понеже знам какво ще стане с нас, ако спрем, както спряха много други. Китай е мощна икономика, Русия има газ и нефт, а в Америка - печатна машина. Напечатаха 3 трилиона , още 3 се печатат.Има предложение за още 20! Няма ли да тръгне мощна инфлация ?Доларът и сега едвам се крепи.. И къде ще сме тогава ние с нашите рубли? Но, важен въпрос - в кого ще се озоват тези 20 трилиона? Няма ли да се получи така, че богатите да забогатеят още, а бедните - още да обеднеят.? И представяш ли си , нас ни натискат да спрем, да седнем и да изразходим и малкото си запаси. И после ще дойдат с техните хартийки и ще кажат : "Вземете, ще ви даваме по малко, но ще правите това, което ние ще ви кажем!" Така може да бъде прекроен светът! Да , конспирология, извини, но ме измъчват такива въпроси.. Опитвам се да погледна какво ще стане след това с Беларус и с неговата т.нар. независимост.. Не е ли това жесток въпрос? След пандемията светът ще бъде друг! Но къде ще бъде нашето място в този свят? Това е главното за мен! Не коронапсихозата , не пандемията..Боя се да не ни преразпределят без война.."...........
"Спорт и разходки на слънце за висок имунитет!"....
" Аз съм уверен, че ще започнат самоубийства по света заради тази психоза. Вие не трябва да забравяте, че на този вирус после може да припишат всичко! Освен вирус трябва онкология да се лекува, сърдечно-съдови заболявания, обикновена пневмония. А сега всички се скриха зад вируса. Сочат ни с пръст, не сме били като другите.. Ако всички бяха приложили нашия подход, нямаше да имат толкова много умрели".
https://www.youtube.com/watch?v=ogORIu1K2KU-Това е официалната версия. Няколко изречения от оригиналното интервю са отрязани, но аз съм ги намерил на друго място.
ТЕ СА НАЙ-СМЕШНИТЕ, пусках си ги няколко пъти и много се забавлявах!
Само секунди са , изгледайте го!! Започва от минута 5.45 .
https://www.youtube.com/watch?v=9Wf-ciHgqrE ( в превод: Президентът на съседна Литва се изказал, че не може да се вярва на Лукашенко, той не схващал сериозността на ситуацията..На което Лукашенко отговаря : " Естествено, ако се наложи да гасим пожар - ще го гасим! И то, несравнимо по-ефективно от тоя , някакъв там.. литовец, Науседа ли.. как го..прези.. ааа , президент. Гледай го бе, закахърил се за Беларуският вирус! Занимавай се с твоя си вирус, имаш толкова въпроси да решаваш. " -------------
Аз не знам колко са в момента държавниците като Лукашенко, които не допускат никой да им се бърка в държавните дела.
Знаем колко е силна връзката на Беларус с Русия, и въпреки това Лукашенко казва: " Ако Русия се справя в нещо по-добре от нас - ние също ще го приложим ! Но ако не се справя - ще приложим нашето, което ние правим по-добре! " -----