Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Кати Райд и глутамата MSG-Katherine Reid MSG  (Прочетена 417 пъти)

Mitko5ko

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6

Здравейте, не знам, дали са дискутираните видеата на американката биохимик Кати Райд, в които тя споделя, как излекува дъщерите си от аутизъм, спирайки доста храни, за които тя твърди, че съдържат MSG глутамат. Реших да отворя такава тема, защото според мен ми дава отговори на някои въпроси относно глутена. От години страдам от ниска енергия и брейн фог мъглявина в мозъка. Спрях хляба от магазина и увеличих зеленолистните. Съответно и без тестени от магазин, но имах частично подобрение.
Направи ми впечатление още преди години, че когато си ям суров лимец на житен режим нямам проблеми.
И тук се замислих, значи не е точно глутена или не само глутенът е причина. Очевидно има много съставки, които не са описани подробно и изследвани.
Една от тях е MSG глутамата.
Това е само едно от видеата
https://youtu.be/nNCIuNJc1oY


А това е списък с храни, в които има MSG според Кати Райд:

https://drive.google.com/file/d/1arFoOr5kH0tdb1uxRk2ySZ-nVH8Cwn2W/view

Стоя и не смея да си взима никаква пакетирана храна от магазина, след като две седмици не съм ял нищо пакетирано се чувствам добре и не ми се вие свят сутрин .. както беше от 25 години насам :(
Активен

Mitko5ko

  • New
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 6
Re: Кати Райд и глутамата MSG-Katherine Reid MSG
« Отговор #1 -: 23-02-2023, 16:34:44 »

И искам да добавя текст от автоматичния превод в ютуб :

" .. . .

Като майка бях травматизирана съкрушена и дълбоко натъжена. Семейството ми беше в криза, но  като учен бях решен и затова се захванах за работа и тъй като знам въздействието на храната върху нашето здраве, моето научно пътуване се съсредоточи върху изследването на нашата диета и нейното въздействие върху екосистемата на Брук. Веднага проучих диетата без глутен и казеин, защо има толкова много семейства с подобен случай и техния опит с аутизъм и техния
опит биха казали колко много това е подобрило децата им. Сега глутен и казеин ар  обикновено са силно преработени протеини в западната диета. Въпреки че Брук не даде положителен или чувствителен тест към нито един от
тези протеини, когато ги премахнахме от диетата й, поведението й се подобри значително. Тя все още се смяташе за аутист, но имаше значително подобрение в поведението й  и това ме насочи към изследването на процесите на производство на храни и открих, че общата връзка между глутена и казеина е, че тези протеини съдържат изобилно количество глутамат, аминокиселина, която е градивният елемент на протеините, но тъй като тези протеини са толкова силно обработени в диетата, която свързаният глутамат става свободен, глутаматът вече не е част от протеина. Това ме доведе до над 1 милион научни публикации, свързващи всякакви различни заболявания и разстройства с глутаматния дисбаланс, сега е интересно, че учените не спекулират как епидемията от глутамат възниква дисбаланс, а фокусът е върху развитието  лекарства за блокиране на активността на глутамата от свързване с различните му целеви места. Реших да предприема различен подход и да определя какво ще се случи, ако премахнем всички храни, обогатени и подсилени със свободен глутамат от диетата на Брук. сега най-разпространеният в нашата диета е мононатриевият
глутамат  или MSG. Ако някой ме беше попитал в този момент дали съм консумирала MSG, можех много добре да обясня коя храна съдържа msg и коя не, но това, което не знаех тогава е, че има над 50 съставки, които съдържат  свободен глутамат, но не са обозначени като такива, сега производителите все повече го влагат в храните, това е пазар за трилиони долари, защото кара мозъка ни да мисли, че храната е вкусна, в резултат на това над 95% от нашите преработени храни съдържат msg или свободен глутамат, включително много  храни за кърмачета.

. . ...."

"...

моите изследвания ме карат да приема, че количеството свободен глутамат в западната диета причинява дисбаланс на екосистемата и ето как количеството в диетата никога не е достатъчно, за да активира свръхактивирането на количеството или броя на глутаматните рецептори точно в нашия храносмилателен тракт. Свръхактивирането е
реакция на стрес и води до възпаление. Глутаматът започва да се натрупва на мястото на възпалението, колкото повече глутамат има, толкова по-тежко е възпаление сега нашите микроорганизми са изключително адаптивни и могат да променят метаболизма си в отговор на промяна в околната среда, включително използване на глутамат за енергия пример за такъв микро или опортюнистичен микроорганизъм са бактериите, свързани с лаймската болест,
всъщност мигрират към най-високите концентрации на  глутамат и ще започне да процъфтява там, ще продължи да предизвиква възпаление, за да продължи доставките си на глутамат и гостоприемникът, който сме ние, е в хронично състояние на възпаление, резултатът е, че получаваме тези популации от микроорганизми, които просто процъфтяват от
MSG, дайте ми MSG и  несъмнено те участват в силното ни желание за тези храни, но силно концентрацията на глутамат е много сурова среда, така че много от нашите полезни микроорганизми умират от свръхрастеж и
отсъствие на същата екосистема.
Добре сега какво се случи с Брук, когато премахнахме всички храни, обогатени или подсилени със свободен глутамат Брук започна да процъфтява в своята среда ето един видео в момента, в който започнахме диетата до настоящия ден три години по-късно трябва да разходя косата си о, да, той ми подарява цвете и аз казвам благодаря, той казва, че вашата разходка. Брук вече не се смята за аутист според клиничен психолог и какво  облекчение, но като майка най- възнаграждаващо е да видя връщането на радостта в детето си, въпреки че котката не изглежда толкова щастлива
тук сега, три години по-късно, ние продължаваме да управляваме баланса на екосистемата на Brooke чрез контролирана диета, защото ако не я спазваме,  аутистичното поведение се завръща
Вече помогнах на хиляди хора да се справят с многобройни хронични заболявания чрез повишаване на осведомеността за това какво има в нашата храна и помагане на хората  "redefine food" Мога да ви кажа, че възстановяването на баланса на екосистемата не се предлага в едно хапче, можете да мислите за това по този начин, ние имаме силата да контролираме над 99% от нашата геномика на човешката екосистема чрез нашия избор на храна,
каня ви, предизвиквам ви, умолявам ви да дадете възможност себе си за вас, вашето семейство и дори следващото ви поколение, като преминете към диета, базирана на цели храни и се отървете от преработените храни и по този начин вие и вашата екосистема може да процъфтявате, а не просто да оцелеете [аплодисменти]

"
Активен
 

Страницата е създадена за 0.069 секунди с 21 запитвания.