Брей, че интересничко станало в тази тема.
Angie, недоумявам какво в поста ми те е подразнило.
Преведох няколко изречения от източник, посочен от теб. Не оспорвам нищо на Меркола, напротив написах, че може да реабилитира кокосовото масло; подобно на яйцата, които дълго са били обвинявани, че повишават лошия холестерол.
В интернет ще намерим инфо „за” и „против” всичко, за което се сетим. Суровоядци подкрепят и анатемостват какао, подправки и добавки, сол, аминокиселини, сушенето на храната, дял на мазнините, плодовете, зеленчуците. Мисля си, че когато различни източници дават различни данни, човек е по-склонен да проверява. Аз, например, съм избрала да вярвам на Патенод, че какаото не е полезно и нямам нужда от него, но в същото време едва ли бих дала на детето си сурово козе мляко, защото той го препоръчва.
Идеята на лъжичката кокосово масло бе да подчертая умереността. Дали сме месоядни, вегетарианци, суровояди или спазваме друг режим, тялото страда от всеки излишък. Само при нашата Лидия Ковачева, Николаев, Брег и Уокър съм срещала информация, че е добре да ставаме от масата преди да сме се заситили. (
Петко бе написал нещо подобно и за йогите, ако не се заблуждавам). Вероятно има и други, макар в повечето материали, които съм прочела за суровоядството, този момент да отсъства.
Бате Бино, благодаря.
Така или иначе съм на руска вълна с Ошо, „Портите на дракона” и Жданов. Остава само да проверя как е "пъдпъдъче яйце" на руски.
Бат’ Бенато, всичко ще си признаеш ти. Кундалини пазиш, а мазнини кой да пази?