Здравейте, скоро се запалих по кълновете, от няколко години все повече се интересувам от здравословно хранене. Нямам конкретна причина, на 31г, в добра форма, слаб строен бил винаги, просто започнах да обръщам внимание с какво се храня защото здравето е най-ценно, всичко друго се оправя. Досега съм покълвал успешно леща, лимец, слънчоглед и тиквено семе. По най-елементарния начин, в буркан. Няколко въпроса имам към по-опитните:
Замразен грах(не Bonduelle, други фирми бих пробвал
) може ли да се покълне?
Къде в София се намират не-грухани, парени и тн - жито, люцерна, овес, просо, пшеница, ръж? Зоя бг не ги харесвам, алчни, най-мразя да ми слагат нагло надценка за какъвто и да е продукт.
Чета за кълновете от леща, че подсилвали женските хормони на жени в менопауза. Някой мъж ял ли е редовно такива кълнове и имал ли е проблеми? Като растене на цици, спад в сексуалността?
Ще се радвам на изпробвани отговори