Слънчогледа на мен ми е любим. От няколко месеца само това ям. Какви 2 лъжички спомена някой? В един голям буркан изсипвам 2 пакетчета на Rois, т.е около 0.160кг. Първото плакнене след кисненето е голяма мъка, че доста люспи има за отделяне, лесно изпадат с водата, но понякога започват и кълнове да се изсипват с водата и трябва по-внимателно да се отлива. Страхотни са и само така да ги яде човек. Някъде бях чела, че до 100 грама на ден се хапват. И може да съм прекалила, че леко ми стана тежко, но само веднъж прекалих толкова. Мисълта ми е, че и с тях трябва умерена консумация.
Скоро опитвах белено тиквено семе да покълвам - нищо не стана. На втория - третия ден семките станаха лигави и започнаха да миришат на жаба, една странна миризма, като на тиня някак. На вкус ставаха, но мириса беше много отблъскващ. Споделете, моля, как се приготвя тиквеното семе, Много ме е яд, защото моето го изхвърлих все пак.
Друго: От къде си купувате семена за всички тези неща като броколи, репички, чесън, детелина, люцерна...?
И последно: Баба ми каза, че ако не се покълнат правилно семената могат да са отровни. Вярно ли е това, според вас?