Тук има повод за размисъл (във втория абзац)
Пробвай и споделяй, да , Кейт. Дето викаш , в начален стадий сигурно има надежда , но в по-късен вниманието се насочва към вече новия нокът, който трябва да се покаже на мястото на стария,който трябва да изчезне и който изглежда точно така, както съм го описал- обърнете внимание на по-възрастните хора, ноктите на краката им в какво състояние са.
Аз и затова се учудих, защото това страдание напада в по-късна възраст.
КОЕТО е още едно доказателство , че всички разни твари -гъбички, бацили и прочие , побеждават само когато съпротивителните сили са слаби. А при възрастните това е факт. Никога не съм виждал такъв поразен нокът на 20 или 30 годишен човек! Защото е абсурдно да се помисли ,че само старите хора нацелват гъбички по пътя си
Но както стават уязвими за тях, така стават уязвими и за много по-страшни болести, които съвсем логично, "нападат" групом - рядко ще видим болен дедо или баба , които да са болни само от една болест. (леля ми пие 14 вида лекарства)
Затова ,както се казва - да пазим Негово Величество имунитета!
Затова аз мисля, че грижата за здравето е инвестиция за всяка възраст, но най-вече за от зряла възраст нагоре! До 40-те почти сигурно, че ще бъдеш здрав, дори и да не спазваш нищо , стига естествено да нямаш "разклатен" ген по рождение .. НО по-после вече идва нанагорнище обикновено
Много е малък процентът на щастливците, за което говори Марк Хаймън в "Ултрапревенция" , които по рождение били силно устойчиви към всякакви "отрови" или неблагоприятни въздействия и доживяват до дълбока старост без никакви старания за какъвто и да е здравословен живот. ( Ние може да не сме от тях
)