Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Ето ме и мен  (Прочетена 13366 пъти)

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 548
Re:Ето ме и мен
« Отговор #20 -: 03-03-2010, 23:38:14 »

Петко, на гимнастика сме там :) Kакто titan е споменал по-горе, се събират доста хора, всеки път сме в различен състав. В интерес на истината по-голямата част от хората идват само да се раздвижат. За това Дани много често казва, че предпочита да води групата като не се впуска в подробности, а само обяснява основните моменти в дадена асана. Така за всички е по-добре - който е решил да си прави гимнастиката я прави а който има по-задълбочен интерес след занятието може спокойно да отиде при него и да си говорят за всичко останало. Освен това доста често организира различни екскурзии за по няколко дни, през които също се обсъжда всичко към което има интерес. Много искам да кажа, че той самият е доста навътре в нещата, освен това е много земен човек и винаги с удоволствие обяснява.
Достатъчно реклама направих. Спирам за сега.  :peperudi: :Content_22:
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2318
« Отговор #21 -: 04-03-2010, 00:10:46 »

Titan, не е във връзка с темата, но не мога да се сдържа да не си го кажа, понеже четох нещо тук за момичетата от провинцията и днес се присетих. От години живея в София, имах и гаджета софианци... на мен ли не ми върви, незнам, ама ... Да не казвам, че по-вечето разчитаха предимно на това, че са Софианци, без да се опитват да развият някакви други качества. И сега живея с момче от провинцията и въобще, в София най-готините хора според мен не са от София!

Сега си взимам ателие под наем. Днес съм изсипала цял доместос в банята, отрових се, повярвай ми, в по- мръсна баня не бях влизала. Може ли такава мърколащина! Като студентка съм гостувала на приятели из други български градове, не видях такова нещо като Софийския наемодател, абе все едно не му е собственост това нещо. И не е единствената квартира, която гледам, все пак е почти 4 стотака... нямам думи, чесно!!!

Ще ти пусна отговор на л.с да не спамим хубавият форум. Съвсем друго имах предвид, но не си ме разбрала.

Петко , на практика си е чиста гимнастика...забавно и приятно ми е .Когато почуствам нужда от развитие вероятно ще отида някъде , където се набляга силно и на духовните практики. Не съм сигурен дали има такова място в БГ.  Извинявам се на дебеланите  tooth
« Последна редакция: 04-03-2010, 00:17:42 от titan »
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512
« Отговор #22 -: 04-03-2010, 12:42:26 »

Добре, и аз ти писах  :-)

Йогата при Дани е наистина чиста гимнастика. Харесва ми, но не е точно йога това. Много е динамично, а и както е от 7, за да отидеш трябва или да си вечерял в 4 или чак в 10 или да си стоиш гладен   :Confus_3:
« Последна редакция: 04-03-2010, 12:45:51 от rima »
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #23 -: 04-03-2010, 21:18:13 »

Рима, това е едно от нещата дето и мен ме спират да не практикувам заедно с другите  :Confus_3:  :(
Другото нещо е калпавото ми работно време. А има и още едно - когато в Плевен беше дошъл ученика на Свами Дев Мурти ни проведе пранаяма, но я водеше много бързо. На мен нормалното ми дишане е по-бавно от това, а като стане въпрос за пранаяма - естествено, че трябва да е още по-бавна.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #24 -: 04-03-2010, 21:57:26 »

Ами да, затова и при Дани ходих 2-3 пъти, надишах се с паркетен прах и се отказах. Ценното е, че маркира някой неща, като за начинаещи. Иначе то си е комерсиално там, според мен. направено е да е удобно за хората след работа да ходят. Единствено с оглед на това. Но поначало ми е трудно да си представя йога в група, особено ако се включват дихателни упражнения. Не че съм много навътре в нещата де, но ми се стува по сложно. В Пловдив може да не е така обаче, незнам.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #25 -: 04-03-2010, 22:22:58 »

Грешиш Рима, при Дани не бих го нарекъл комерсиално. Просто нямаш база за сравнение. Дани е избрал комплекс, който действа изключително положително върху здравето на хората и също да не изключваме груповото съзнание, което въздейства силно положително  върху групата. Аз лично реших неприятен здравен проблем за няколко месеца и сега продължавам към върховно здраве. МОга да те заведа в комерсиална зала и да си разбиеш детските спестявания за 2-3 месеца.
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #26 -: 05-03-2010, 08:43:46 »

Незнам как е на други места, но въздуха там е застоял и прашен, което ме кара да дишам съвсем плитко, колкото да се каже , че дишам, асаните се сменят със скороста на упражнения по аеробика... не ми харесва.
Може да нямам база за сравнение, но имам представа!  :pensif_29:

Ако бях йога нямаше да направя такъв компромис- да водя всеки ден група от 7 и да вечерям в 10... дали след два месеца на такъв режим, още ще съм йога  :surpris_23:
Хубаво е за начинаещи, колкото да се запознаят с последователността на асаните, да поговорят и да навлязат малко в нещата..
А това с груповото съзнание, никога не съм го усещала, може би не съм се задържала достатъчно дълго. Нямаше как.
« Последна редакция: 05-03-2010, 08:50:18 от rima »
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #27 -: 05-03-2010, 09:25:41 »

Рима, предполагам, че не си идвала от доста време, защото залата е ремонтирана вече. Нито е прашно, нито задушно. (Има и нова зала с различни часове, щом те притеснява вечерята ти.) Що се отнася до това, тока колко време ще задържаш една асана - това е строго индивидуално, щом ти е бързо значи това не е твоето място. В София поне има клубове колкото ти душа иска :Content_22:
За 6-7 години на мен ми се наложи да обиколя доста клубове докато открия своето място.
Желая ти успех с намирането на твоя курс по йога  :fluretaa:
Активен

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #28 -: 05-03-2010, 10:31:37 »

Аз от моя скромен опит с йога,мога да кажа,че наистина има някаква енергия в залата. Последователноста на асаните е внимателно подбрана и се загряват постепенно всички стави и мускули.Рашко сменя асаните,когато предцени,че се нуждаем от нови. Но основните са си едни и същи. Почивката между асаните е от 5 до 15 секунди,но е относително,след стойка на глава,всеки се изправя когато е готов.
На мен в група и с учител ми е много по лесно и приятно. Всеки е различен :laugh:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 240
« Отговор #29 -: 05-03-2010, 12:26:55 »

Хареса ми това за "безформените"  :Content_4 - emotloader: Имах пред вид спортна форма - нали това при Даниел е по-динамичен вариант на йога? Видях, че неговия клуб провежда и занятия по класическа йога в Медицинския колеж, може да отида там.  :Content_22:
Активен

oum le dauphin blanc

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #30 -: 05-03-2010, 12:35:01 »

Занятията по класическа йога в медицинския колеж са същите като в училището. Разликата е, че има и денс йога (още не съм ходила, но ми казват, че е много приятно).
За безформените и дебеланите няма да го коментирам, защото е грозно и грубо... Самият факт, че се занимаваш с подобно нещо означава, че вече си направил крачка към обичане и грижа за тялото и духа си.
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #31 -: 05-03-2010, 12:37:48 »

Вече навсякъде е класическа йога ... гледам там ходят едни дебелани и се чудя защо се потят като 4-5 месеца няма ефект при тях  , сигурно като се приберат и набиват кашкавал и луканка на заводски хляб :)
А може просто да искат да си уплътняват времето, знам ли ?
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #32 -: 05-03-2010, 12:48:37 »

Ефектът не е задължително отслабване. Щом се дебел/дебела, това е някакъв опит, през който трябва да преминеш. Отслабването не е задължително и не е непременно белег за по-добро здраве.  :Content_22: :Content_22: :Content_22:
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #33 -: 05-03-2010, 12:59:20 »

Вече навсякъде е класическа йога ... гледам там ходят едни дебелани и се чудя защо се потят като 4-5 месеца няма ефект при тях  , сигурно като се приберат и набиват кашкавал и луканка на заводски хляб :)

не ме разбирай погрешно, ама точно такова насмешливо надменно преценяване на другите някак не пасва с йога, според мен
и в моя курс идват 2ма закръглени хора, но това ми се нрави и им се радвам-- господинът е междудругото доста добър, не знам дали се опитва да свали, но поне за малкото време там, той е с много приятно излъчване
 по малко разбирам някои дами дето се появяват окичени с тежката артилерия злато по тях, и все подрънкват  ;D ама и на тях не се чудя вече, сигурно са свикнали така и не се усещат ненамясто
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #34 -: 05-03-2010, 13:00:34 »

Оооооооооо, питай ме дали не е :)) Иначе за опита съм съгласен с теб , аз също го натрупах От шопар сега вече приличам на човек :)))
Активен

titan

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #35 -: 05-03-2010, 13:05:30 »

не ме разбирай погрешно, ама точно такова насмешливо надменно преценяване на другите някак не пасва с йога, според мен
и в моя курс идват 2ма закръглени хора, но това ми се нрави и им се радвам-- господинът е междудругото доста добър, не знам дали се опитва да свали, но поне за малкото време там, той е с много приятно излъчване
 по малко разбирам някои дами дето се появяват окичени с тежката артилерия злато по тях, и все подрънкват  ;D ама и на тях не се чудя вече, сигурно са свикнали така и не се усещат ненамясто

Стига де , шегувам ви тук  и вие като децата , всеки човек има правото да живее както си иска, стига да не пречи на другите и аз уважавам това право . Не съм вложил никакъв смисъл , просто ви заигравам като виждам,че се палите. Имам много добри приятели , които са с наднормено тегло и ги обичам .
Активен

ribkata

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 309
« Отговор #36 -: 05-03-2010, 13:10:50 »

...сложи една  :) или  ;D да се разбере по добре че си доброжелателен с майтапа

иначе аз не се палих, само те коментирах както ти :)
Активен

amazonian

• Sr. Member
  • Неактивен Неактивен
« Отговор #37 -: 05-03-2010, 13:53:48 »

Сенсеят на Айкидо клуб Славия е над 100, но оставя всички зад себе си при екскурзии на планина. Също имам познато семейство, тя гони 100-те, той си е съвсем нормален, но има доста нервно напрежение в работата, а тя е много спокойна  ;) Познай кой от двамата се разболя тежко. Оздравя, слава богу, да е жив и здрав. Иначе не отричам, че за всеки отделен човек е по-здравословно да не е с прекалено свръхтегло, но не трябва да се абсолютизират нещата.

Е, поздравявам те за постиженията, все пак  :Content_14:
Активен

Zloqd

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1374
« Отговор #38 -: 05-03-2010, 15:13:35 »

Занятията по класическа йога в медицинския колеж са същите като в училището. Разликата е, че има и денс йога (още не съм ходила, но ми казват, че е много приятно).
За безформените и дебеланите няма да го коментирам, защото е грозно и грубо... Самият факт, че се занимаваш с подобно нещо означава, че вече си направил крачка към обичане и грижа за тялото и духа си.
Много скептично съм настроен към такива новости в йогата.  Максимална полза се извлича от една асана, когато я правиш без бързане, за да имат време ставите да се отпуснат(това за всеки е индивидуално - има асани, за които ми трябва поне половин минута) иначе нещата стават насила и се нарушава принципа ахимса. Освен това важно е не само правилно да влезеш в асаната, а и да задържиш така известно време (поне 3-4 вдишвания), да усетиш покоя и релакса на тялото.
Интересно каква е духовната страна на тази денс йога.
Активен
Умният човек знае как да излезе от затруднена ситуация, а мъдрият знае как да не попада в нея - даоска поговорка

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato
« Отговор #39 -: 05-03-2010, 15:18:13 »

Духовната страна е,че от музикта си по одухотворен после. :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

Страницата е създадена за 0.096 секунди с 22 запитвания.