Здравейте!Тъкмо се връщам от разходка из полята на селото,заредена с много енергия от слънчевите лъчи и чуруликането на птичките, и ми дойде музата да започна най-сетне с електронния ми дневник.На хартия си имам от началото на месеца.Може да не е много интересен за повечето хора тук,защото са къде по-напред от мен
Но ще пиша подробно и ще се радвам на всеки съвет :)Причините да реша да променя начина си на хранене и други навици са:проблеми със здравето,променливи настроения,усещане че нещо не е наред и е време за промяна
От месец не ям месо и яйца(преди хапвах мн рядко и то само жълтъка), ограничих доста млечните(позволявам си само сирене и кисело мляко),спрях кафето,безалкохолните напитки,алкохола,ограничих до минимум сладките неща и солта.Най-лесно ми беше с месото,алкохола и кафето,а най-трудно ми е с шоколада и сиренето. :)Хапвах си и супички и доста задушени картофи:) Замених белия хляб с Вита или Бонус(по 2-3 филийки на ден),взех си студено пресован зехтин,вмъкнах в менюто си сусам,орехи,слънчогледови семки,повече плодове,зеленчуци и прясно изцедени сокове от плодове или зеленчуци.Соковете(предимно от моркови и портокали) и плодовете приемам сутрин до 12часа.Реших че няма да се насилвам и всичко ще става постепенно.За този един месец през ден си хапвах нещо сладко,черен шоколад,вафла или сушени плодове.Бях на рожден ден- отказах месото,но си хапнах парче торта
Макар да си позволявах сладки неща,чаша вино на 14.02
и на моменти малко повечко сирене,резултат имаше.В първите дни имах леко главоболие,леки болки в стомаха,но това се знае защо се появява:) След това ми стана много леко и се чувствах много добре с малки изключения.Когато консумирах черен шоколад,вафла или нещо друго сладко започвах да чувствам лека болка в стомаха.Не знам дали има общо,но седмица след промените в храненето ,един ден към 13ч. вдигнах температура без да имам симптоми на грип или нещо подобно.Реших да не пия лекарства,а си направих няколко чая с лимонов сок и мед,пиех вода и си лежах.По едно време заспах и след около 2 часа се събудих с 39и2,беше ми много лошо.Не исках да пия лекарства,но ме принудиха да взема едно прахче.След това си потопих краката в гореща вода с морска сол и след 15-20 мин. ми светна
На сутринта се събудих с 38 градуса,но не пих нищо друго освен чай с лимон и мед и не приемах храна.До края на деня се оправих.
Този месец се явява и като подготовка за гладуването,което правя от вчера.Имам книгата на Л.Ковачева ,препрочетох я на един дъх и започнах.Вкъщи не ме подкрепят и все повтарят,че ще се разболея
Накрая може да си променят мнението ,когато дойдат резултатите
Ще провеждам гладуването до момента,в който се почувствам не добре и вече не ми понася- ако издържа 14-15 дни ще е добре.
За резултатите от гладуването ще пиша накрая. Ето как протича до сега: 22.02-500гр. ябълки разделени на два пъти, 4 билкови чая и около 1,5л вода.Не чувствах глад,болка или друго неразположение.Беше ми много добре
23.02.(днес
)-станах в 8ч. до 9ч. пих вода,после билков чай с мед,портокал. По обяд разходка:) и сега в 15ч. мисля пак да пийна чай,в 17ч. или 18ч. зависи кога почувствам глад ще хапна още един портокал и към 20ч. пак един чай. Днес също се чувствам много добре
Сутринта само имах леко премаляване на стомаха,но като пийнах чай всичко се оправи. Ако се промени нещо ще го допълня по-късно.
Накрая искам да поздравя всеки,който е успял да прочете всичко