хм... пол брег що отрича солта тогава? а тук почти всички казват, че е необходима
питам, защото аз спрях да ям сол от 2 седмици покрай книгата му и това, че взех да гладувам... обаче сега изядох една леща и ми е много безвкусна, затова потърсих във форума специално темата за солта, че да питам как може да се замести... може ли да се сложи нещо друго в супата, което да замести вкуса на солта примерно? и ако е вредна солта както казва брег - като е в манджата при тази висока температура не се ли променя структурата й да не е чак толкова вредна? хрумна ми вариант да слагам в супите и манджите сол, а като ям салати да си ги ям без сол
ако солта пък наистина е толкова полезна... а аз я ям само в манджите и супите, демек след топлинна преработка, дали ще усвои организма ми нещо полезно?! дали не е по-добре и в салатите да слагам не знам и аз вече ....надявам се някой по-компетентен по темата със солта да се изкаже и да ми проясни малко нещата, че съм доста объркан и се чудя кой от хилядите варианти да избера