Да споделя и аз една дилема, която в момента трябва да решавам в движение...
В края на януари направих 10-дневно гладуване, захранването мина нормално, първите 3 дни само сокове, после постенно салати, супи и т.н. В момента на влизането бях започнал да се разболявам /някаква простудно-грипна инфекция/, на петия ден от гладуването симптомите й изчезнаха. Дотук - добре... на шестия-седмия ден от захранването, почувствах лек спад - обясних си го с рязката смяна на температурите, за 24 часа скочиха с 12-14 градуса, и с лекото преяждане със зеленчукова супа. След два дни - отново ме хвана треска - температура, хрема, кашлица... Няколко дни след това съпругата ми забеляза, че има обрив - диагностицираха я с варицела. На мен също ми се появиха пъпки, но бяха сравнително малко и почти не личаха. След две седмици варциела изкара и малкият ми син... В края на февруари, вече преболедувал и във форма, реших да направя още едно 8 дневно гладуване за засилване на имунитета. Всичко мина нормално. Вчера приключих захранването. Но днес сутринта бях неприятно изненадан: доста по-обилен внезапен варицелен обрив по лицето и торса. Личният лекар е кактегоричен, че е "класически случай на варицела". На въпроса ми: как така? Нали я изкарах преди месец, смислен отговор не получих..
Та, сега чуденето ми е, да пробвам ли нов гладолечебен цикъл с цел по-бързо овладяване на обрива или да си трая....
Тъй като съм свободна професия, не е никак без значение колко време ще се проточи лечението, в смисъл - не разчитам на болнични, а на хонорар, който трябва да изработя, за да плащам редовно сметките всеки месец.
При Малахов е споменато мимоходом, че гладуването помага при остри инфекциозни заболявания като вариола и скарлатина, но за варицелата нищо не открих.
Според прочетеното в нета, разбирам, че са възможни много редки случаи на повторение на варицела, при латентен вирус и моментен срив на имунната система