Ами Вери , то много храни ферментират в червата повече от колкото това е нужно на организма. Когато ферментациите са в излишък , това води до дисбактериози, чревни интоксикации, алергии, дискинезии на ч.дроб и жлъчка.От ферментациите се получава денатуриран спирт , който допълнително пък е храна за паразитите. Млякото и месото са цитирани като основни виновници , особено ако се смесят с нишесте и захар - тогава става бомба направо.
Хулда Кларк също яростно отрича тези излишни ферментации, (тя го нарича "пропилов" спирт , поне така е преведено в книгата, вероятно е едно и също с "денатурирания" спирт на Елисеева) Пропиловият спирт според Кларк е манна небесна за паразитите. Едно от необходимите им условия да съществуват.
Та вероятно затова Елисеева отрича ферментирали храни- за да не задълбочават и без това ферментационните процеси ,предизвикани от неправилно хранене.
Обаче , храненето не е силната страна на Елисеева. Не го е изследвала толкова, колкото паразитите, диагностиката, биорезонансната терапия , прочистването.
За ферментационните храни трябва да се чете акад. Борис Болотов . У нас той е слабо популярен, но вече издадоха негови книги. Това е изключителен учен и човек,(биолог, химик, физик, автор на над 600 патентовани изобретения) гордостта на украинците. Наричат "Медицината на Болотов" - "Медицина на бъдещето" (
както прави впечатление, той не е доктор, което явно се оказва определящо за да можеш да лекуваш )Борис Болотов препоръчва специални ферментационни коктейли за очистване и оздравяване и подмладяване . (напр. кисело мляко се слага, кестени, захар..и стои да ферментира) ,които се приготвят в домашни условия.
Акад. Неумивакин също е по тази част.
Не мога да кажа обаче , дали става въпрос за едно и също нещо ( което Елисеева отрича , а Болотов препоръчва) . - тоест дали ферментацията винаги си е ферментация.
Вероятно не е , защото иначе той щеше да препоръча да смесим месо,мляко и захар и да получим същият ефект. Ще прочета Болотов и ще пиша. Имам го и на руски. Казусът е интересен.