Форум Земя назаем

Моля влез или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Експертно търсене  

Новини:

Автор Тема: Какво е мнението ви за хидроколонтерапията?  (Прочетена 13470 пъти)

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 519
  • "Бог е дал на хората храната,дяволът - готвачите!"

Много се извинявам предварително, ако е писано някъде вече по темата,но аз поне не срещнах. Много моля ако някой има вече личен опит да сподели за този вид терапия. Преди години като бях при д-р Емилова доста от жените, които гладуваха бяха много ревностни почитателки на хидроколонтерапията и казваха, че се чувстват много добре след процедурите. Предпочитаха я много пред клизмите. Аз така и не се престраших, защото мисля,  че е болезнено, но ви моля да кажете наистина ли има такъв добър ефект?Кое е за предпочитане клизма или тази терапия?
Активен

rima

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 512

Тук е най подробното обяснение на тази процедура, на което съм попадала:
http://spaibis.com/new/index.php?option=com_content&task=view&id=9&Itemid=3
не съм посещавала този спа център и от опит не знам, но ми се струва добре разяснено.
Доколкото разбирам това си е клизма, но с някакъв специален разтвор, който откъртва каманак.
Сега се сещам, че една приятелка беше ходила и беше доволна, безболезнено било ...
« Последна редакция: 30-11-2009, 13:51:40 от rima »
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589

Вал, аз съм си павила такава терапия. Не е болезнено. Единственото неприятно е, че трябва да стоиш без да мърдаш на една кушетка в продължение на 40 минути. Лежи се на една страна. Правила съм си я точно в клиниката на д-р Емилова. Няма да повторя, но не защото не съм доволна, а защото ми е скъпо, а има алтернатива. Правят се три процедури - май през седмица бяха. В това не съм съвсем сигурна. Може да е било през 2-3 дни.Трябва да се вземат пробиотици, защото се промива чревната флора. Като се изчисти дебелото черво с която и да е терапия се чувстваш добре. Така и аз се почувствах много ефирно.  Проясни ми се тена на лицето... Спомням си че отслабнах с  2 кг. Какво друго да обясня. Самата процедура се извършва от едно много приятно момиче. Няма никаква болка. Усещането е като че ти куркат червата. Може би така се чувстваме като имаме разстройство. След терапията не ти се ходи до тоалетна. Можеш да станеш и да отидеш на плаж примерно.   Туй то. Не се сещам друго какво да пиша. Ако имаш някакъв конкретен въпрос не се притеснявай да питаш :)
Активен
Намасте :)

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

DarbyMac много ти благодаря за изчерпателния отговор. Много се радвам, че писа по темата. Тъкмо се чудех  вчера тъй ли пък никой не се е подлагал на тая процедура? :love_026: :thankyou:
Активен

krum

• Young
  • *
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 37

DarbyMac  koia e tvoita alternativa.
Активен
I love the sky

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 2153
    • Магията на суровата храна

Вал, моят мъж ходи. Накратко каза- не боли, нито е неприятно. Описал е манипулацията на нашия сайт. В Нашият опит е.
Активен

ДарбиМак

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 589

Круме за мен алтернативата са клизми с урина. А и всички тия гладувания и прочиствания помагат на червото да се изчисти.  :Content_14:
Активен
Намасте :)

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 4059
  • дипломиран рекреативен специалист

Val, много е писано. Аз съм писал нашироко разни доводи по темата. В сайта. Ето тук ( от 7ми юли) ако искаш ппрегледай ги.

:www.zemianazaem.com/2008/10/13/пречистване-на-черния-дроб-със-зехтин/#comments

www.zemianazaem.com/2009/06/09/порция-чернодробни-камъчета/#comments

тук от 12-ти юли.

С няколко думи - колоното е комерсиалният вариант на клизмата.  Иначе ще отпадне като финансово перо ,ако хората преминат на клизми. :) естествено ,че ще го препоръчват  :)
« Последна редакция: 28-10-2009, 18:10:22 от бате Бино »
Активен
Болницата беше прочута със своите готвачи.   :)))

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Бате Бино, много благодаря за препратките. Честно казано бях чела вече тези коментари, но явно съм акцентирала тогава върху черното дробче, та това за колона съм го пропуснала. Много те моля да напишеш адрес на някои от тези клиники в които си бил в Русия. Имам огромно желание да отида на такова място с цел пречистване, ама цялостно. И на тялото, и духовно. Знам, че често пишеш за тези руски клиники,за престоите си там. Много интересно. И ако вече си писал за адресите, извинявай.
« Последна редакция: 29-10-2009, 00:17:35 от Val »
Активен

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

:kisss:А, ам че тя и д-р Емилова ги прави... :heart_2:
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

benato

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1467
    • benato

Емилова е капиталистка отдавна,всичко е цифри :surpris_22: ;)
Активен

GO GREEN
"Когато човек твърди, че не иска да говори за нещо, той обикновено иска да каже, че не е в състояние да мисли за нищо друго." -Джон Стайнбек - "На изток от Рая".

mariiina

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1464

:kisss:Няма ли поне мъъъъъъъъничко чистичко, българско???А, дали в Русийските клиники си е безплатно???
Активен
...могъщият се бори само със могъщ...

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Има бе ,лельо Маринче  -  леля ти Емилова ! За цялата страна - Един-двама плодолечители( другата е Вергиния Георгиева)  Толкоз. Те предлагат това,което можеш да си направиш и у дома съвсем сам с малко повече воля и прочитане на  малко литература.  Всичко друго са ония надменни  докторченца с  титлите ,дето на второто ти изречение те прекъсват ,защото вече имат диагнозата и вече пишат рецепта.. :) А не дай си боже да зададеш допълнителен въпрос, ще те зашлевят с мухобойката ..

Питай Емилова колко струва пребиваването в нейната обител за 15 дни ,заедно с колонотерапията обаче ( да кажем 10-ина процедури поне) , а аз ще ти кажа колко струва това в Украйна ,където  се правят още една дузина мероприятия( сауни , акупунктурни масажи,дишания, )   + една дузина противопаразитни и очистителни фитопрепарати + да не забравяме и курсът пиявици,дето ти слагат. ( За нас е екзотично ,но на изток си ги тачат тия животинки не случайно :)    Бате Валери ,с който се запознах в Крим,руски гражданин, който живее от години в Берлин и само мобилният му телефон струва 7000 евро , и който никога не пита за цена, си поръчва всяка година да му ги доставят в Германия, въпреки, че може  да си купи всякякви добавки и препарати от там.  Казва : "Просто не се разболяваме цялото семейство ,когато ги ползваме"  )
 Освен това докторът беше рядък - колкото повече въпроси му задаваш, толкова повече се радва. ( Аз му ги задавах денонощно,където и да го срещнех :)  )
 Докато навремето ( още когато приемаше в апартамента си) Емилова я питах едно-две неща и тя така ми отговори, че после вече нямах желание да питам.. :)

Аз съм не по-малко патриот от теб, лельо Марийке, но какво да се прави като просто не мога да срещна някой ,който да си заслужи парите,които иска .

Ходих преди 2-3 г. в "център", наречен "Квантова медицина " в София.  ( Викам си - Мамма мия ,кой знае какви лауреати има там) .Търся го, намирам го - в кв. Гео Милев , обикновена тухлена неизмазана къща ,в една от стаите , ( дори не е кабинет)  един мъж  ми направи диагностика с някакво апаратче,което беше голямо колкото мобилния ми телефон, за половин час ми взе 50лв. ( Сега вероятно взима 100 , този "център" продължава да съществува, ще го намерите в търсачката под " квантова медицина" .) Питам го дали е доктор изобщо. Той каза ,че бил химик. А докторът бил съпругата му - Тодорова. Тя в него момент миеше чинии в същата стая.  Понечиха да ме залеят с препоръки и разяснения по диагностиката и "лечението" , но като им казах ,че се връщам от центъра на Елисеева в Москва ,нещо се притесниха и набързо се сбогувахме.
  Това е в София , да не се забравя ! :)

Отивам с препоръка  в градченцето Токмак,Украйна ( това е градче от сорта на Белослав, даже по-невзрачно, има единствен хотел,с праисторически вътрешен интериор)  Там да търся д-р Герасименко , Андрей Алексеевич. Открих го в забутан кабинет в тяхната окръжна болница. На стената му имаше залепени поне 50 дипломи от специализации и курсове ,които е завършил . (Той иначе си е хомеопат). Използва диагностична апаратура за около 150 000 евро.  Прави 7 вида диагностика - по капка кръв, "компютърна" , спектрална, ирисова, Кирлиан-диагностика, по Фол на апарат на "Имедис"  и др.   В другата стая имаше физиотерапевтични уреди ,да кажем за още 150 000 евро- две три масажни легла от сорта "Нуга-Бест", отделна солена стая (дишат се солни пари), отделно за масаж на простата, за разширени вени , криосауна, и доста други, които за мен са непознати.Аа,  и детоксикатора за крака ,там за пръв път видях такъв уред. ( имам снимка, за който не вярва)
 Първият път 2007 ,стояхме 3 часа,  говорихме ,аз си направих диагностика на 3 от апаратите  . Пари не ни взе.  Вторият път -миналата година,вече имахме уговорка, отидохме и стояхме  там цял работен ден, ( даже обядвахме в кабинета му) като надълго и широко си  говорихме ,като пак тествахме почти всичките диагностични и физиотерапевтични апарати.  Накрая,вечерта ,той поиска 50 евро. (каза че по принцип струвало по-скъпо) Аз му дадох 100.  ( Няма да го намерите в Интеренет, той не се рекламира.Няма сайт.)

Това ми се случва на мен. На друг може да се случи обратното , възможно е. Засега не съм попадал на подобни личности у нас, макар че много ми се иска  ,омръзна ми  да захранвам семействата на украинските катаджии,  направо игричката ми разказаха.. :)    
« Последна редакция: 30-10-2009, 15:26:55 от бате Бино »
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Бате Бино, това което разказваш е много интересно, но особено интересно ми е, защо си си правил такива изследвания. Имал си някакви оплаквания или си го направил профилактично? Чисто любопитство ако искаш не ми отговаряй!  :)
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Бате Бино , и на мен ми е любопитно това, което пита Деси :laugh: Много си упорит и любознателен. Все ми е чудно как си намерил време, воля и т.н. да посетиш такива интересни места и да изпробваш такива суперинтерсни методи върху себе си. Сигурно си много здрав.Научил си се как да си пазиш здравето, да се пречистваш и т.н.Направо да ти завиди човек. А колкото до Емилова - аз  да ти кажа не мога да се оплача от нея. Но май съм една от малкото дето не се оплакват, щото повечето с които съм се засичала при нея все от нещо бяха недоволни. Най-вече от това, че те очакваха лично тя да им отдели внимание, а тя рядко се вясваше в клиниката. Аз също я познавам от онзи апартамент - зад пощата май беше, но там не помня много, много как ме посрещна. Първата й т.нар. клиника беше в Дома на учените "Фр.Ж.Кюри". Бях отишла с една приятелка. Имаше едно единствено обикнов, чено кантарче на което се теглихме всяка сутрин всички една след друга. Нямаше лукс, апаратура, нищо. Стаичките не бяха изобщо луксозни. Но най-гадното беше че от ресторанта се носеха всякакви миризми на готвено, дето за гладуващите бяха.....ужас! После вече се поошлайфа дето се вика и почна да се мести в по-хубави хотели, да наема доктори и т.н. Но си спомням един път в "Лебед" като ми каза за суровоядците. Гледах я като голям камък. Веган режима, ясно, ама това ми се виждаше много странно. А ето, че години по-късно съм на мнение, че това е ключът към успеха и доброто здраве, хармоничните взаимоотношения с хората, природата и т.н.
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Бате Бино, спокойно можеш да издадеш някой друг фейлетон. Голям сладкодумец си. :)
Активен

бате Бино

• Заместник админ
  • Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Редно е да ви отговоря, драги симпатични дами. Естествено е да се породи озадачавене :         " Тоя хубостник или е много болен или е маняк на  посещения по доктори и лечители.Хората посещават кръчми и "студия за масажи" , а  той посещава разни целители.. " :)   

Сещам се за няколко причини като обяснение , но може да има и други, за които не се сещам :)   ( за тях вие може да ме подсетите)
 Първо ,много би ми се искало да ви зарадвам и вас и себе си ,че  се усещам съвсем здрав , но за съжаление не мога ,въпреки че полагам някакви грижи. ( Доколко са достатъчни , не мога да кажа, най-вероятно - не са. Смятам да ги засиля тези грижи)
 Имам някои уж безобидни наболявания , с простатата си също не се гордея , а и понякога ми се губи тонусът и не се харесвам такъв "безтонусен"  :) ( Мислех и това да го припиша  на  "прехода" , ама май е друга причината.. :)   )     Допреди първото пречистване на черния дроб ме болеше жлъчката, понякога доста осезателно. След прочистванията почти не се усеща, но явно си има някакъв процес там, имам такова чувство ,а и сега при д-р Хрущьов на апарата се потвърди. ( Официалната  медицина това не го приема никак за сериозно - казват : дискинезия на жлъчката ,попий някакви хапченца там , ама не е фатално ,почти всички хора имат..:)   ) 
Второ,исках ( а май и продължавам да го искам )  да се ориентирам в многообразието от оздравителни системи, апаратури и личности  с идеята  - на кого до колко мога да разчитам.  За моето здраве ,за здравето на близките ми , а евентуално някой ден -и като поприще за изява.
Трето, оказва се ,че ми е интересна самата материя - защо се разболяваме, как да не се разболяваме и  как да се лекуваме... , как да го наречем - хоби. Че даже взе да изпреварва другите ми хобита. Възможно е да е и наследствено ,все пак майка ми е доктор. :)   . Баща ми ,бог да го прости ,също беше добър доктор - (мразеше лекарствата) ,въпреки че не беше учил за такъв - беше инженер и бизнесмен. :) 

После, от  известно време се осмелявам да си мечтая за някакво центърче с профилактична насоченост + евентуално и диагностика ,където да опитам да предложа откъслечните си познания .Все някой може да ги оцени..( Виждам ,че други далеч по боси от мен вече заработиха ..)  Затова и изкарах това следдипломно обучение -  "Мениджър в рекреацията" към ИУ Варна, все някакво реноменце си е , а и поспорих с преподавателите .. :)
   Та в тази връзка задълбочих похожденията си по диагностични апарати, но в крайна сметка ,не успях да концентрирам силни чувства  в нито един от тях.. :(   
Като чели  имам усещането ,че най-достоверна е електроакупунктурната диагностика, която прилага (и за която обучава) киевският учен. ( Самият уред е евтин, но се набляга на самото обучение)  Имам желание да я усвоя , ако още някой прояви интерес, още по-добре, може да се присъедини, защото изисква известно време да се стои в Киев,че този си е баш учен ( като Кант) - не мърда никъде извън лабораторията  си . (Аз го каних тука)     
   Така ,че ако има желаещи със сходни мечти , може да се присъединят в умуването дали може те да се реализират  на местна почва в някакъв мащаб и коопериране :)
 Надявам се , съм удовлетворил потребностите ви от информация  :)

« Последна редакция: 31-10-2009, 11:12:25 от бате Бино »
Активен

desi82

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен
  • Публикации: 1408
  • Ние сме това, което ядем!

Както винаги супер изчерпателен! Тази информация напълно ми задоволи любопитството! Интересно е това към което си се насочил и ти пожелавам успех! Аз съм се насочила към друга сфера на реализация, а интереса ми към здравословния начин на живат ми е просто хоби! :)
Активен

Val

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

И моите думи се припокриват с тези на Деси. Бате Бино , много си упорит наистина. Тенкс за изчерпателните отговори :fluretaa:
Активен

Вери

• Hero Member
  • Неактивен Неактивен

Бате Бино, много хубави цели имаш. Пожелалавам да ги постигнеш. :)
Активен

Страницата е създадена за 0.238 секунди с 24 запитвания.